Zničati vozilo ali ne?

Začel/a garac, April 15, 2007, 09:27:50 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Dober prispevek o tem ali se lotiti predelave podvozja ali ne
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

300 kosmatih sem pozabil tole dodat
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hadei

O nevarnosti predelave vozil, na spljoh
[SIGPIC][/SIGPIC]

jerson1978

Citat od: garac;4849Dober prispevek o tem ali se lotiti predelave podvozja ali ne

vsako tako pčetje je brez veze strokovnjaki porabijo veliko časa in denarja da avto sestavijo in vse določene kompnente stestirajo prej kot se vozilo začne uradno prodajat vso to spouščanje, naviranje,čipanje itd škoduje vozilu nekateri to počnejo že na novih vozilih da sem jaz pooblaščen serviser in mi pride z takim vozilom uveljavljat garancijo  ga steram prvo čipat pol pa turbine menjavat bistro:Hammer3:

neyc

če ga čipa nekdo ki oblada, ne sme nič crknit, kot drugo pa tudi treba znat skrbet za turbino ko čipaš,.. večina sam tiši hladne in vroče vgasne, to je tud smrt za turbino če ni čipana...

andraž

Po lastnih izkušnjah je to bedarija. Avto je trši, neudobnejši, obstaja bistveno večja možnost, da na naših super cestah v luknji zviješ roko, amortizer, lahko celo zamakneš mesta kjer so obese pritjene na karoserijo... Samo zato, ker avto bolj športno izgleda, pa naj bi se bolje držal ceste. Sem to naredil, pa imel same težave. Na napakah se učimo.

Xandrej

Peljite se s Xsaro VTS (170) konjsko pa z ostalimi pa z C2 VTS (125) pa boste videli zakaj je in mora bit pri bolj dinamičnem vozilu podvozje tršo in znižano. Vsako prazno natolcevanje v tri dni je brezpredmetno...

Vsak dober hidravličar ima tipko sport kaj pravite zakaj? Brezveze ha? :BigThumbs:

Pri C5 tudi zavore in se serijske niti najmanj ne morajo primerjat z malo bolj zmogljivimi, kaj šele z kako profi varijanto.

Je pa res, da pubeci tiščijo na avte kaj češ, da se fedre original tudi režejo pa vsegaboga to pa je res. Èe se stvar naredi kot mora je to to.

JureA

Citat od: Xandrej;50756Vsak dober hidravličar ima tipko sport kaj pravite zakaj?

Do zdaj sem živel v prepričanju, da so moji GS-i in pa CX dobri hidravličarji.
Pa kaže, da niso, saj sploh nimajo tipke "Sport".

:emot97:

Xandrej

Mislil sem močni oz. z željo po športnosti. CX pa GS pa nista glih neka šprtnika za polaganje ovinkov pri visokih hitrostih kaj praviš? Kaj pa XM pa ma ha? :BigThumbs:

sl1

po mojih izkusnjah se obnese, ce zamenjas komplet amortizerje in fedre, da imas nekaj kar skupaj pase - sem imel kw komplet. Potem je udobje mogoce se za preziveti, lega je pa neverjetno dobra. Kakrsnekoli polovicne variante, da samo das krajse fedre gor so precej slabse,  rezanje in toplotno stiskanje fedrov je pa sploh zanic - je nizji ja, samo lega je pa kr neki, ker avto samo skace in prbija po luknjah.
V vsakem primeru pa bo voznja kar precej manj udobna in prej kje nasedes - itak.
Jaz imam raje normalno visok avto, pa da so amortizerji dovolj trdi da se ne nagiba kaj dosti v ovinkih, hkrati je pa se vedno dovolj udoben.

jerson1978

Citat od: neyc;50632če ga čipa nekdo ki oblada, ne sme nič crknit, kot drugo pa tudi treba znat skrbet za turbino ko čipaš,.. večina sam tiši hladne in vroče vgasne, to je tud smrt za turbino če ni čipana...

ne zamert ampak vsak ki to počne bi ga trebalo kaznovat in odvzet prometno če rabiš športen avto si takega kupi serijski avto pa pust v oringinalu kontaš kaj hočem povedat ko ti prodajaš sčipan avto itak ne poveš da je sčipan ker ga dobeden nebo kupo kateri se na te zadeve razume(skrajšana doba vozila ) kteri pa ne pa pol ta avto kupi se veselo vozi mesec  dva pa se prične turbina končniki itd

sl1

Jaz mislim, da ni nujno. Imaš ljudi, ki načipajo avto, pa se še vedno vozijo normalno. Ker ima avto potem več navora, se da še bolj lenariti s prestavljanjem in poraba je pri ležerni vožnji nižja kot originalno. Tak avto ne bo imel praktično nič krajše življenske dobe.
Imaš pa tudi take, ki potem mislijo, da imajo formulo in pozabijo, da hladilni sistem, zavore in podvozje najbrž niso dimenzionirane za na primer 30% več moči.
Se pa načipan avto ravno tako proda brez problema - če pošteno poveš kako in kaj in če ni zgonjen.

jerson1978

Citat od: sl1;50975Jaz mislim, da ni nujno. Imaš ljudi, ki načipajo avto, pa se še vedno vozijo normalno. Ker ima avto potem več navora, se da še bolj lenariti s prestavljanjem in poraba je pri ležerni vožnji nižja kot originalno. Tak avto ne bo imel praktično nič krajše življenske dobe.
Imaš pa tudi take, ki potem mislijo, da imajo formulo in pozabijo, da hladilni sistem, zavore in podvozje najbrž niso dimenzionirane za na primer 30% več moči.
Se pa načipan avto ravno tako proda brez problema - če pošteno poveš kako in kaj in če ni zgonjen.

če rabiš športen avto si takega kupi serijski avto pa pust v oringinalu

zlikovski

Xandrej

Včasih se znižža vozilo tudi če kdo da gor večja platišča potem malo hecno zgleda vseskup pa se zniža, da je lepo.