Zapuščeni? Ali samo nevozni?

Začel/a Gox, April 15, 2007, 01:29:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Slike 1,2,3:

Že nekaj časa opažam da v Kopru na peščenem parkirišču za tržnico stojita dva Citroena. ZX in XM. sicer oba imata še tablice, vendar po umazanosti in prahu je vidno da nista bila vožena že nekaj časa.

Zx je v malenkost boljšem stanju kot XM, ki zgleda da je sestavljen iz več avtomobilov ...

Bom še poročal, če bosta v prihodnje še tukaj...

Slike: 4,5,6,7:

Nadaljevanje zgodbe ...

Najprej o ZX-u. Tablic nima več. Zadaj ima razbito luč. Mašina je 1.6i . Ima avtoradio Kenwood na CD in slick prednje gume.

V sredo ga je opazil mestni redar in sedaj ima na zadnjem steklu obvestilo ...

Slike: 8,9,10:

XM ....

Zgleda da ga redar še ni opazil. Oziroma verjetno ga je, samo dokler ima še tablice gor, ni dobil nobenega obvestila.

Je pa dizel :-)

Je pa na tem parkingu še en Ford, ki je prav tako dobil obvestilo. noter povsem zapuščen in poln nekih oblek, je videti kot da je nekdo spal noter, spredaj je brez tablice...

Danes sem ugotovil da rdečega ZX-a in Sivega XM-a na tem parkingu ni več.

Ni jih niti na parkingu mestnega redarstva, tako da zgleda da so jih lastniki odstranili.

Ostal je samo še siv Ford, vendar mu je nekdo vzel obvestilo redarstva dol.

Gox

Slika: 1:

Še en zapuščen ... stoji na travniku pred eno hišo že več kot leto dni ...

(verjetno ga prodajajo po delih, ko ga je vsake toliko kaj manj)

Slike: 2,3:

Še en AX .... Na šipi sicer ima listek "Kupim" .. očitno se nekdo zanima zanj ...

Slike: 4,5,6,7,8:

Zgodba se nadaljuje ... ponovno XM ...

Že več kot teden dni stoji na pločniku siv XM injection ... Preizkušnja tablice, na zadnjem steklu varnostni trikotnik.. Je pokvarjen?

Kako to da toliko dosti XM-ov konča ob cesti, na parkingu ?

Ta je že tretji ki sem ga v nekaj letih "našel". Glede na to da je bil XM nekdaj "direktorski" avtomobil je prav čudno videt take limuzine zapuščene... Medtem ko ostale znamke v tem avto razredu ni opaziti naokoli.

Slike: 9,10:

Skoraj v Hrvatinih pri Ankaranu  ?e lep čas stoji ob cesti oranžna Dyana.

Rja jo že grize vsenaokoli.

Slike: 11,12,13:

Danes sem v Izoli (med Mehanom in Avtocentrom Jereb) opazil zanimivega XM-a.

Zanimiv predvsem zaradi barve...Zadnja kolesa so odmontirana, volana nima, pa armaturka je tudi razkopana. stoji pa pred neko firmo, oziroma delavnico.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

Ja Ex Rumeni TAxi :(

?koda .. me zanima kaj je botrovalo žalostnemu koncu ...
OK

LP
Primož

Gox

Danes sem šel ponovno mimo rumenega Xm-a. Notranjost je kar oskubljena. Nima števcev, volana, sredinske konzole. Tudi tipkovnice ni ve?. Samo en kup kablov je vse naokoli.

LP
Goran

Gox

Slike: 1,2:

Trava sveže pokošena, XM še vedno nedotaknjen na istem mestu.

Pa še AX ...

Slike: 3,4:

Na istem parkirišču kjer je takrat stal XM, se je sedaj 10metrov bolj naprej pojavila Diana ...

Slike: 5:

Še BX v Izoli ...

Slike: 6,7,8:

Spet sem naletel na dva Citroena, ki sta ostala zapuščena na parkingu. (in to 200 metrov narazen)

Xantia stoji tam sigurno že kaka dva tedna. Ima precej znucan volan in na sovoznikovih vratih nima nobene obloge. Noter je še cel kup nekih listkov in reklam po armaturki.

To je vse kar vem :-) Bom šel še kaj mimo pogledat, če zvem še kaj novega.

Je druge serije, ima masko na reže, pa robove po haubi. Pa 1.8 16V. Ta prve serije so imele samo 1.8i Èe se ne motim.

Slike: 9,10,11,12:

Dyana je še vedno na istem mestu ... našel pa sem Zx-a, ki že več časa stoji ob glavni cesti...

Slike: 13:

Prav zanimivo ... na mestu kjer je do sedaj stala Dyanca, se je pojavila bela C25-ka. (spredaj brez luči in maske)

Najprej XM, potem Dyana, zdaj C25 ... kateri pa bo naslednji Citroen na tem parkingu?

Slike: 14,15,16:

Xantia za katero se je Klemzy zanimal je še na tistem mestu, desni bok je malo podrsan. (Deyo, Xantia ima samo dva pokrova na kolesih zadaj)

Na drugi srani parkinga je ?e vedno zapu??en ZX. Nekdo mu je medtem pobral luči in smerokaze ... za brisalec pa zatknil listek "kupim vaš avto" :-)

LP
Goran

garac

tistile ax bi pa res lahko lastnik na deponijo zapeljal, itak je totalka. ?koda, da onesNašuje oklico.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Ax je v bistvu na privat zemlji??u. Na gasilskem poligonu za vaje.

mogoče ga nameravajo uporabit v kakšni "akciji" .

Gox

XM je ?e vedno na istem mestu kot je bil.

?e vedno s preizkusnimi tablicami.

LP
Goran

Lovro

?e en rev?ek iz nekega srbskega ?portnega ali voja?kega letali??a (mislim, da v okolici Beograda).
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Gox

Citat od: Gox;14196XM je ?e vedno na istem mestu kot je bil.

?e vedno s preizkusnimi tablicami.

LP
Goran

XM-a ni ve? tam na ovinku.

rok.si

uf, GS brejk prve serije... pri nas totalna redkost, pa sploh ne izgleda slabo, barvna shema mu paše :-)

garac

?e vedno je na istem mestu, le aparata nisem imel s seboj
Tistile gs pa bi bil za porihtat v enakem stanju kot je, super izgleda, lahko bi bil v muzeju. Pa break prve generacije, ne vem ?e je sploh kakšen registriran pri nas?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Lovro

Pri bratrancu mojega bratranca iz prekmurja (se čudno sliši, kajne?) so pred leti imeli v nulo ohranjenega takega breaka, žal pa je doti?ni pred nekaj leti imel karambol in je bil avto uničen.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

amipick

Na tistem mestu,kjer so ?e stali XM,...bo sigurno stalo ?e dosti citronov,saj ima eden od Naših citroenarjev v tisti ku?ici zraven, bazo svojega podjetja,in je parking njegov.Te citrone pa jih re?uje pred pre?o.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak