Moj novi C5

Začel/a mato, Avgust 15, 2010, 03:35:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

en primer
Glede na stanje bunk in lajtung, si predstavljaj votle dele.
Da o fordih, oplih, mercedesih, hyunajih, bmwjih in ostali šari ne govorimo.
Tisto prerjavenje pa je en nateg. Prerjavenje je luknja, rjavnje pa je menda normalno za vse znamke. Povsod te natgujejo še s pregledi na katere moraš sam opozarjat itd.

Andrej ti se moraš zavedati, da je tvoj avto bolj ohranjen, kot avti, ki delajo 30 in več tkm letno v različnih vremeskih pogojih.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Moj prejšni C5 je bil pri 210 000 kaj je šel iz mojhih rok bil spodaj kot novi!!!! Še vedno ne vidim neke poante pri tem. Govorimo o zaščiti karoserije ne posameznih komponent. Èe je temeljna barva dol je še spodaj kar nekaj nanosov. Xantio si poglej. Je kje kera rjava? ali za Zx ali pa xsara? Pa zadnji čas nisem videl že rjavega citroena... Èe je goli pleh neke vrste pocinkan saj nerabiš antikorozijske zaščite????!!!! Xm ni nikjer rjavel razen pri pragih pa mogoče spodnji del vrat (sprednjih) serija2 pa nič več nikjer... Sicer škodit ne more ampak sem le komentiral, da je brezveze seveda pa je to le moje mnenje...

mato

Kar nekaj let nazaj sem mel Zx-a bil je res lep avto. Enkrat sem ga pa mel pri mehaniku na dvigalu in vidim same bulice na pragu Kva pa je zdej to pa ja ni moj avto rjav,prtisnem na eno izboklino in ve pricuri voda. Pridem domov vzamen izvijač in ga porinem noter za šalo,vzamem kladivo in po dveh udarcih praga sploh ni bilo. Skupaj ga je držal samo še cink noter pa en kup rje od razpadlega praga. Od takrat vsakega svojega zaščitim saj votle dele če že ne celega. C petka ima pa spodaj samo temelno in čisto nič drugega,kot še pofugirane spoje. Saj se vidi na vseh mojih slikah.

garac

andrej ne za nazaj gledat, stare modele, tisto so bili res ok protikorozijsko narejeni, na novih pa je manj zaščite. In navadno rjavi od noter navzven. (votli deli) Jaz nameravam svoj avto imet še par let. Ker je poceni vzdrževanje in je to avto, ki si ga lahko privoščim. Saj bi si lahko kupil C5, ampak mislim, da je za vzdrževanje neprimerno dražje.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

mato

Citat od: MSrougeZX;93956Moral bi še pihnit plastiko okoli stikala.

Takole zdej zgleda.

mato

Zaščito je dobil podvozje bitumen, voltli deli pa vosek in olje

Slika 5 se pa vidi kolk je avto originalno zaščiten.

mato

Vsak dan bolše mu kaže. Danes sem ga peljav da se naredi še servis in vse ostalo. Menjava tekočin,olja,filanje klime,filtrov in kontrola podvozja. Pa da vidimo kaj bosta povedala Branko in Žiga.

dvorjan

@mato: A pol pa v muzej z njim? =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

mato

Kakšen muzej. Res da mora bit lep čist pa na cest. Upam da mi bo dobr služu čim dlje. Veš,ko enkrat rihtam avto hočem da je vornh narjeno od A pa do Ž.

Lovro

Upam, da bo na servisu vse OK, nato pa naj ti dobro služi.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

garac

Brez skrbi, da bo na servisu ok, saj bo tavčar zrihtal
[SIGPIC][/SIGPIC]  

saxovts

bomo lepo poskrbeli za tvojo makino

mato

Porihtano vse. Zamenjat bo treba eno cev,ki je bila včasih zelo draga za hidravliko seveda. Jutri jo bom naroču. Mi je pa g. Tavčar odmontiral še fap filter in sem ga dones že trikrat vornh opral. Drugo pa zgleda je vse ok.
Še slike fap filtra C5 2.2 HDI

mato

Danes sem ga prpeljav od mehanika,vse porihtano. Zdej se bom pa,ko bo čas lotil še strešnih sani ker so oksidirane. Sem jih dol z avta pobral in sem mogu dva vijaka odvrtat zarustano. Mam pa tud naročeno zadno tretjo stop luč,ker je staro tud vovk požru (led)

Lovro

Mato, na srednji sliki se vidi platišči od bodočega Garačevega meharija. Mene je že okregal, da ne smem objaviti slik njegovih felten, da ne bo sedaj še tebe. Pa še čist bo popizdu, ko bo videl, da jih uporabljaš kot podstavek za barvanje.

Pa že v ponedeljek sem ti rekel, da kej vlagaš gnar v ta citroenova jajca - za tak denar dobiš že lepega Golfa III, mogoče celo IV.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)