Moj novi C5

Začel/a mato, Avgust 15, 2010, 03:35:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mato

Citat od: garac;88983@mato a bodo te kljuke šle v serijsko proizvodnjo?

Mislim da ne ker mi model ki jih je uliv nekaj štrajka.

mato

Citat od: Lovro;88979Èe je tekočina za filter slučajno "Adblue", mislim da jo lahko tudi sam kupiš na npr. Petrolu. Ne vem pa, kaj moraš še narediti v zvezi s filtrom. Malo se pozanimaj.

Kam pa naliješ to tekočino? Saj to je verjetno ista tekočina kot jo majo pr nam kamijonarji. Saj pr naših kamijonih je ta tekočina.

Lovro

To žal ne vem, ker nimam takega avta. To je bil bolj namig, če se boš zadeve loteval sam, da preveriš, kakšna je sploh tista tekočina, ki si jo omenjal.

Ja, Adblue se uporablja pri kamionih.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gregorijus

Citat od: mato;88927Mene zanima fap filter. Ga je že kdo menjal? Jest neč ne vem kako pa kaj s tem filtrom. Mi je reku en serviser da ga bom mogu menjat pri 160,000 filter in tekočino,pa ne vem na kakšen računalnik prklopt. Man C5 2,2 HDI 145,000 km kva zdej, ga je že menjal kdo al pa mel kakšne probleme z njim?

Pri cca 160 kkm (oziroma ko ti avto javi Fap additive low) je potrebno dolivanje eolys tekočine. Fap filter se čisti/menja pač takrat ko ti avto javi da je filter zabit! Na svojem sem pred kratkim dobil opozorilo, da je aditiva premalo, zadevo dolil, nastavil nov interval z lexio, in to je to:funny34d:

garac

filter se menja, ko je zato predpisano v servisnih intervalih, res pa je, da večina vozi do konca, potem pa kupiš avto, čez tri dni pa je že antipolution pa take pa to. Kupimo avto srednjega razreda, za vzdrževanje pa je škoda. kupimo najcenješe gume, olje...tako so zaključili vsi večji hidravlični citroeni in enaka usoda izgleda čaka tudi >C5
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

franci

Citat od: garac;89022tako so zaključili vsi večji hidravlični citroeni in enaka usoda izgleda čaka tudi >C5

Hja, se moram kar strinjat, mi je pa škoda za c5, ker je res fini avto... Vsaj moj...

mato

Ja hvala vsem za namige. Bom pa vseeno to še preveru in tud zamenjal, ker ga mislim kar vozit saj ko ga dokončno sestavm. Še za kakšne podatke bom tud hvaležen. Hvala

zlikovski

@Garač, nažalos to kar si napisal v večini primerov drži!

jakaC5

Fap opereš z visokotlačnim čistilcem in sicer najprej iz zadnje strani, da gre tavelk sranje ven pol pa še obratno in to delaj tok časa, da bo kokrtok čista voda tekla ven...namest aditiva, ki je namenjen za dodajanje gorivu zaradi čistejšega izpuha, pa lahko kar nafto vliješ! Bo delal normalno...preverjeno...

mato

Kam pa naliješ ta aditiv? Aditiva mam dovolj 1000L

gregorijus

tank za aditiv se nahaja pri zadnjem levem kolesu, točneje med kolesom in keslom

mato

Ok! Hvala bom pogledal.

mato

Men tud ne dela ogledalo,ko daš v rikverc. Podru sem ogledalo in ugotovu,da je požrt zobnik na motorčku. Je pa zelo delikatna zadeva. Motorček ima sklopko, zobnik v zobniku in še en mali zobnik hitro sem obupal. Prašal sem za novega in je kar konkretnih 280,00 €. Dobil sem rabljenega, ki je pa tud zanič,ma pa dober še en motorček. Pri svojmu sem zamenjal motorček,seveda delo za urarje in po dveh urah ogledalo deluje.

mato

Ta teden sem dobil kljukco z mikrostikalom za odpiranje zadnjega stekla na pokrovu prtljage. Dobil sem pa tud celinder za pranje žarometov. Počas bom mel vse dele,da ga bom lahko končno sestavu in na cesto.

mato

Sem se lotu popravljat prednjo levo xsenon luč in naredu iz dveh eno.