Moj novi C5

Začel/a mato, Avgust 15, 2010, 03:35:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

michoBX

Res da se dan že daljša nazaj in sem pozen, ampak to zimo sem se parkrat jezil nad slabimi lučmi za vzratno vožnjo. Ob nakupu so že bile vgrajene aftermarket LED v rikverc lučeh, izgled sicer ok, a kaj ko je svetilnost še slabša od navadnih.
Pa sem malo pobrskal in naročil bolj svetle, 6W LED.. A sem ga v kamen, tudi če menjalnik ni v R poziciji rahlo svetijo, zraven pa še senzorji ne delajo.
Mogoče probat LED z uporom, pa bi potem blo OK, a sem se vrnil na klasiko in bom ostal pri njih. Nabavljene LED pa sem zmontiral v zadnje meglenke, kjer ne delajo težav.
Slabo osvetlitev, pa bom reševal z dodatno lučjo pod odbijačem, enkrat ko, če...
Hja, dougcajt mi je ja...

michoBX

Me predvčerašnjim kliče žena, da se ne da zapreti prtljažnih vrat, ko jih zapre, se sama od sebe odprejo - odklenejo. Do sedaj se je to dogajalo, če se je tipka zataklnila. Tokrat je bila tipka ok, a je kar šklocalo v vratih, glede na kot odprtja, včasih tudi ni.

Danes sem podrl in našel problem. Dovodna žica je od korodirala konektorju in se snela, ter se prilično naslonila na sama vrat - masa, kar je sprožalo motor odpiranja. Konektor je fuč začasno sem obe žici podaljšal iz vrat do zadnjih sedežev, s stikalom na koncu sedaj odpiram vrata...

Tako ali tako je že par mesecev ne dela stikalo za odpiranje same šipe, ko bo čas bom saniral oboje...

michoBX

Končno se je našel čas:
Montiral 2 tipki (IP67 izvedba) - ena za steklo, druga za prtljažna vrata. Kontrolno žico za odpiranje sstekla ki gre ob levem tečaju (najtanjša žica), sem prekinil in sledil v notranjost.  Steklo se prav tako kot prtljažna odpira ko to žico povežemo z maso.
Žico sem nato potegnil po levi gumijasti cevi v prtljažna vrata. Tako imam sedaj originalno+dodatno tipko za prtljažna vrata, ter eno za odpiranje stekla.
:BigThumbs:

gule

Glede na to kako socialna je originalna el. napeljava, tole izgleda odlično.
Ja ga serjejo z temi gumbi. Zadnjič se je na enem DS 4 pokvarilo. Samo stikalo se pri Citroenu za ta model ne dobi, samo skupaj z okrasno letvico.
Še sreča imamo sposobnega diagnostika, ki je zadevo popravil, oziroma nadomestil z drugim micro stikalom...iz drugih virov...Conrad majka...

michoBX

@275k nov izziv, tokrat kazalec za hitrost ni več delal. Težava v koračnem motorju, se je odlomila os malega zobnika.
Na to temo lepo piše tukaj:
http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=3649

Zvrtal luknjico, za os uporabil del 1,2mm debelega žebljička, zalepil sestavil, se peljal, nastavil in je OK.

Sem pa našel na spletu, lahko kupiš tudi nov motorček... ki pa ni ravno zastonj, 20-40 eur (išči kodo B-0410 116 5300), je enak kot za obratomer.

michoBX

Pa smo obrnili 290k

Veliki servis, kaj še vse menja pri 2.2Hdi motorju?

Poleg tega, pa ob stisku sklopke se pojavi čuden zvok, kot da bi nekaj mlelo. Sumim potisni ležaj. Glede na km, se potem menja komplet z sklopko in vztrajnikom?

Mi zna kdo okvirno povedat koliko €€ po postavki?

saxovts

Citat od: michoBX;247849Pa smo obrnili 290k

Veliki servis, kaj še vse menja pri 2.2Hdi motorju?

Poleg tega, pa ob stisku sklopke se pojavi čuden zvok, kot da bi nekaj mlelo. Sumim potisni ležaj. Glede na km, se potem menja komplet z sklopko in vztrajnikom?

Mi zna kdo okvirno povedat koliko €€ po postavki?

vztrajnik, košara, lamela, potisni ležaj, olje menjalnika in delo cca 800eur

jumper1

Pri teh ponavadi ni bilo problemov z vztrajniki tako da je dovolj komplet sklopke cca250€

michoBX

Vztrajnik je fejst tresel, ko sem recimo stal pred semaforjem po dolgi vožnji na avtocesti, tako da sem menjal vse.

Dodatno še master cilinder sklopke, in lajtungo, katera je spustila - sem zlomil plastično vodilo ko je zdahnil ležaj... To nebi blo treba, a ko ostaneš na cesti... je pa kr kriza, lajtunge se nove ne dobi več, da pa jo dobiš ven pa je tudi ogromno dela... no rešilo se je, nabiramo kilometre naprej

michoBX

2018 pod črto:
1700€ za rez. dele, 650 za delo na servisih.
(Redni servisi, zavore, podvozje, optika, sklopka in vztrajnik, veliki servis, pečka gretja)

Glede na dogodke (vedno je nekaj crknilo ko se je avto najbolj rabil) bi rekel da je bilo še dosti slabše. Pa se tolažim tudi s tem, da če pogladam povprečje slabih 3eh let lastništva pa le ni tako visoka cifra...

Novo leto sem otvoril z obnovo Bosch črpalke, menjavo termostata in popravilom podvozja (desna stran - silent blok, premnik..., optika). Bliža se še menjava Xenon, ker je ena že lepo rožnata...

lep štart v novem letu vsem bralcem, pa čim manj lučk (na armaturki seveda)!!!

dvorjan

No, bo pa zdaj verjetno lep cas mir ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

c5 exclusive

:BigThumbs:Lepo ga vzdržuješ
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

michoBX

Ja tako je ko se števec približa 300k km (trenutno na 299500).

@dvorjan, iz tvojih ust... saj vemo kam :)

michoBX

Pa ni bil dolgo mir, to da je šla pečka, je bil vzrok na prebitem tesnilu glave, cevi hladilnega/grelnega sistema so bile trde kot kamen, ker je bilo toliko tlaka noter...
No pa smo obnovili še glavo...

Že dlje časa pa mi je tu in tam ugasnil ventilator v kabini, pa se je ponavadi po nekaj KM spet sam od sebe vključil...
Danes sem končno lociral problem: Stopljen kontakt na reglerju obratov (resistorju), sem direktno na ploščo prilotal žice, to sedaj ne bo več delalo težav. Ne e-bay sicer obstaja nov kos za 20€ samo ti nič ne pomaga ker je kontakt na konektorju tudi fuč in bi bilo slej ko prej isto.
Trenutno narejenih dobrih 307 tisoč km...

alesz

Citat od: michoBX;256122težav. Ne e-bay sicer obstaja nov kos za 20€ samo ti nič ne pomaga ker je kontakt na konektorju tudi fuč in bi bilo slej ko prej isto.
..
----