Moj novi C5

Začel/a mato, Avgust 15, 2010, 03:35:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

NorthJ

Pozdravljeni,

Mato lepo prosim povej kako si snel konec ročice. Se samo potegne dol, ali je kakšen trik?
Jaz moram razstaviti ročico za smernike, pa ne vem kako.

Hvala v naprej.

LP, Jani

mato

Najprej snameš dol gumbek ki je na koncu ročice in potem ti bo vse jasno.

mato

A ma še kdo probleme pri c5  da mu slabo lovi radio?

dvorjan

Citat od: mato;102803A ma še kdo probleme pri c5  da mu slabo lovi radio?

Verjetno imas polomljeno anteno (prekinjena zicka). Se je rado zgodilo v avtopralnici, ce je lastnik pozabil sneti anteno - ta se sicer prepogne, a vseeno poskoduje ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

mato

Sem že probal to pa isto. Saj mi slabo lovi ko se vozim po dolini na nekaterih mestih. Pri berlingotu in peugeotu mi pa dobro dela. A je možno da ma nasploh kakšno slabo napeljavo?

sop

nimam C5, mam XP ampak mislim da je enak RD3-00 kot pri C5mk1.
men je ze posteno zivce nazrl tale radio. v nekaj mesecih je cedalje slabse lovil postaje dokler... ce sem imel priklopljeno anteno skoraj ni vlekel nobene postaje, ce sem na ant. konektor priklopil samo signal brez mase je bolje vlekel. ohm meter pa ni pokazal nobenega kratkega stika. antena je bla posteno rjasta in mi je ob pregledovanju v roki ostala. na ant. konektor sem napeljal 3m kabla okoli armature in pod sprednjo sipo, pa se zmeraj ni to to. ne vem, a so drugi zadovoljni s kvaliteto sprejema radijskih postaj na tem radiju? sicer pa sem ze bolj vesel, ker vidim da nimam samo jaz teh problemov :)  

moj je ravnokar pa je na servisu in bom videl in javim kaj bodo storili.

mato

Ok! Saj bi jest tud podru tam zadaj strop pa je veliko dela pa še časa nimam. Kar javi kaj boš zvedel.

miklavz

Ojla, meni radio odlično lovi - torej sem zadovoljen. C5 MK1, l 2003

mato

Citat od: miklavz;102976Ojla, meni radio odlično lovi - torej sem zadovoljen. C5 MK1, l 2003

Ojla! Dobr zate, meni pa ne in nisem zadovoljen.

sop

zdravo mato,
po menjavi antene radijo zdaj boljse lovi postaje, radija pa niso nic "tunali". kot sem ze napisal, prej sem imel rjo na spoju med nosilcem antene in anteno. moram pa 1x naredit enako relacijo z drugim avtom, da bom imel boljso primerjavo. kaj vec bom lahko napisal po veckratnem testiranju. so pa uporabniki na forumu pisali, da so zaradi slabega sprejema ze radije menjavali.
fajn zrihtaj.

mato

Nič kaj me ne veseli strop podirat. Ga bom pa mogu enkrat, ker bom moral amortizerje za pokrov prtljage menjat. To mi sledi in bom takrat še anteno zrihtal.

mato

V teh parih mesecih se je kar nekaj že zgodilo na mojemu c5. Imel sem ga na servisu so mi vse doteral kar me je morilo do zdaj. Lahko pohvalim serviserja Matjaža, sem zelo zadovoljen. Zdaj avto dela kot nov. Veliko sva predebatirala glede fap filtra in raznih vakumov okol mtorja in vakumov in motorčkov fap filtra. Pred časom sem že hotel avto pelat na čipanje in mi sedaj ni potrebno ker avto gre ko šus. Zamenjal mi je samo en motorček,vakum in cevko zdej ma pa avto zelo dobre pospeške. Ravno zaradi takih stvari kot sem jih jest zamenjal na avtu ponavadi mehaniki zamenjajo kup stvari pa ni neč bolše pa še en kup diagnoz postavjo. Nekateri menjajo celo turbino. Menjal sem tud fap filter in vse kar je potrebno. Odloču sem se pa prav zato ker mislim avto še naprej obdržat pa še zaradi nizke cene fap filtra. Citroen je mel akcijo na fap filtre. Zamenjal sem tud akumulator zaradi prenizke napetosti računalnika in ne bodi ga vrag zdaj dela še vse tisto kar prej ni. Klimo sem mel nafilano 700g pa ni hladila smo popravli na 675g zdej pa vornh hladi. Povrh vsega tega me je pa še en tip, ko smo prišli iz dopusta nabil odzadaj in mam zdaj rahlo karambolirano c petko.

Slika 5 stari fap filter

mato

mato

Danes prpelav c5tko od serviserja. Puščalo mi je hidravlično olje na zadnjem leven celindru. Vzrok nekdo je menjal manšete z izvijačam in odrgnil sedlo manšete in prekrivil objemko. Zato je poščalo olje, zdaj drži. Drug vzrok nekoč ni bila   prava hladilna tekočina in je zgrizlo tipalo temperature motorja. Kazalec za temperaturo motorja je enkrat kazal normalno drugič nulo. Pri tem se je tud ventilatorju na hladilniku kar mešalo. Zdaj dela dobro. Tretji vzrok ne moreš verjet, oksidiranje rok pri vpetju zavornega celindra. Je pa tko oksidiralo da je zamaknilo oba celindra levega in desnega. to vse zdaj deluje zelo dobro,pa naj dela do naslednjih problemov. Tak je moj c5 kaj mu morem saj vem da ga mam...

franci

Citat od: mato;111982Vzrok nekdo je menjal manšete z izvijačam in odrgnil sedlo manšete in prekrivil objemko..

To sem sicer malo iztrgal iz konteksta, a le zato, ker je tako zelo zgovorno... Kaže pa na vse tisto, zaradi česar se ljudje "bojijo" hidravličarjev, namreč:

1.) "Nekdo" je menjal manšete bolj kot ne po nepotrebnem, na način, da je prihranil strošek servisne storitve, obenem pa povzročil precej višji strošek popravila neukega početja...

2.) Seveda se ob navedkih iz prve točke vsi strinjamo, da je bil nekdo res "nepošten" in nas žejne peljal čez vodo. A, kdo je bil ta, žejen, ki je šel čez vodo? Jasno, novopečeni lastnik Citroena, res ugodne priložnosti... Za malo denarja veliko "muzike"...

3.) In, nazadnje, ali morda tudi ne, kako lepo, prikladno, razbremenjujoče in izpolnjujoče je, ko lahko z gotovostjo ugotovimo, da je za našo lastno težavo kriv nekdo drug...

P.S.: Spoštovan uporabnok "Mato", mnenje ni ciljano neposredno na vas, pač pa je bila tema v ta namen izposojenav pretežni meri na račun nenavadno velikega števila prisotnih "jamravcev" v ostalih temah c5 mk1. :bombs: