Moj novi C5

Začel/a mato, Avgust 15, 2010, 03:35:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

Citat od: mato;106975V teh parih mesecih se je kar nekaj že zgodilo na mojemu c5. Imel sem ga na servisu so mi vse doteral kar me je morilo do zdaj. Lahko pohvalim serviserja Matjaža, sem zelo zadovoljen. Zdaj avto dela kot nov. Veliko sva predebatirala glede fap filtra in raznih vakumov okol mtorja in vakumov in motorčkov fap filtra. Pred časom sem že hotel avto pelat na čipanje in mi sedaj ni potrebno ker avto gre ko šus. Zamenjal mi je samo en motorček,vakum in cevko zdej ma pa avto zelo dobre pospeške. Ravno zaradi takih stvari kot sem jih jest zamenjal na avtu ponavadi mehaniki zamenjajo kup stvari pa ni neč bolše pa še en kup diagnoz postavjo. Nekateri menjajo celo turbino. Menjal sem tud fap filter in vse kar je potrebno. Odloču sem se pa prav zato ker mislim avto še naprej obdržat pa še zaradi nizke cene fap filtra. Citroen je mel akcijo na fap filtre. Zamenjal sem tud akumulator zaradi prenizke napetosti računalnika in ne bodi ga vrag zdaj dela še vse tisto kar prej ni. Klimo sem mel nafilano 700g pa ni hladila smo popravli na 675g zdej pa vornh hladi. Povrh vsega tega me je pa še en tip, ko smo prišli iz dopusta nabil odzadaj in mam zdaj rahlo karambolirano c petko.

Slika 5 stari fap filter

Koliko si plačal fap filter? Hvala na info...

mato

Gule! Tko poceni, če bi ga dal dvakrat kakemu majstru oprat bi bilo dražje. Èe pa lahko tle gor kakšno ceno napišem pa ne vem ker je zadnje čase z mojimi prispevki, tle gor malo čudno izginjajo.

mato

Bom še enkrat dal slike gor mojega c5 kako se sveti.

michoBX

Pa sem ga našel. Da osvežim temo in presekam službeni tempo...

Matejev C5 nadaljuje kariero z menoj. Skupaj sva od lanske pomladi / oz. 59k km. V tem letu in pol sem praktično obnovil podvozje iz zavore, ter fap sem pustil pri RSR. Kakšna slika slika še sledi.

LP,Matija
Hja, dougcajt mi je ja...

altair123

kdaj pa se kej pričakuje da bodo na tehničnem kontroliral prisotnost dpf?

michoBX

Zaenkrat se še nič ne govori, vsaj da bi jaz vedel ne. Ko bodo enkrat začeli uvajati kakšne zelene cone v mestnih središčih (kot v Nemčiji) pa se zna pojaviti kakšna omejitev - tehnično bo avto še vedno ok, le po zelenih conah se pač ne bo smelo voziti.

altair123

zanimiva teza, ampak a ni demontaža ekološka kraja? Al se morjo samo prodat ekološki avti, potem pa delamo kar čmo?

michoBX

Tudi jaz sem imel pomisleke ob tem, a ko sem gledal nazaj račune koliko težav samo okoli FAP, se je bilo dosti lažje odločiti. Glede ekologije pa, hja prodajo nam marsikaj, konec koncev je važno da se lepo sliši in je bolj čisto, pa da se na ta račun še dodatno služi. Kakšni bodo potem obratovalni stroški, se vidi sproti. MK1 so bili bolj kot ne zajčki s to novo tehnologijo, danes so te rešitve optimizirane, vsaj upam.

Ravno včeraj sem obrnil 260k km. Èe jih bom hotel še 1x toliko, bo treba poiskat nekoga, da mi porihta voznikov sedež - sedalni del. Ima kdo kakšno idejo kdo, kje, koliko?

zlikovski

Bencinar je zakon. Dizel je za traktorje in tovornjake.

gule

Citat od: zlikovski;240103Bencinar je zakon. Dizel je za traktorje in tovornjake.

Pa še res bo...

https://youtu.be/R8-9oIq1hxw

:BigThumbs:

xpuser

Citat od: michoBX;239919Zaenkrat se še nič ne govori, vsaj da bi jaz vedel ne. Ko bodo enkrat začeli uvajati kakšne zelene cone v mestnih središčih (kot v Nemčiji) pa se zna pojaviti kakšna omejitev - tehnično bo avto še vedno ok, le po zelenih conah se pač ne bo smelo voziti.

Tehnično ni ok in nebo.

altair123

menda so ladje najhujše obesnaževalk z delcu PM od 2,5 do 10... tko da tudi za ladje so dizli in to dvotaktni

michoBX

Citat od: xpuser;240127Tehnično ni ok in nebo.
Bi te prosil za več podatkov zakaj ni/ne bo?

@altair123
No saj tudi C5 je ena ladja, sploh z zluftano volansko letvijo.

Avto je tak kot je, če vam dizel ni pri srcu, ne bo nič drugače če tukaj to pišete ali ne.

xpuser

Ja saj včasdih so tudi na bencinarjih katalizatorje rezali dol.