Dvorjanov 2CV6

Začel/a dvorjan, Julij 21, 2010, 10:52:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DAŠO

Citat od: dvorjan;80136No, saj hitrost ni poglavitni problem. Bistveno bolj moteca so prav neverjetna izsiljevanja prednosti - kot bi prav nihce ne zelel peljati za spackom - in siljenje cez polovico vozisca - cez, saj je na drugi strani nekaj majhnega ...

Smo bili letos z spačkom na Tirolskem in na Bavarskem. Prvi hujši klanec Ljubelj. Gor z drugo, na nekaterih delih tudi z prvo. Ko je bila kakšna varianta, sem se umaknil, da so me prehiteli. Pripelje gospa za menoj z Audijem, terencem, blonda, mlajša gospa, in se usede na hupo in mi kaže osle, češ kaj jo motim na njeni poti v Celovec. Par dni za tem gremo s spako v Obersalzberg (Berchtesgaden) pogledati Orlovsko gnezdo,. Klanec veliko hujši kot na Ljubelj, tako da smo precej poti prevozili z prvo. Tudi tu sem spuščal naprej tiste, kateri so vozili za menoj, vendar me ni nihče zmerjal in hupal, vsi so kazali palec na vzgor in nas vzpodbujali. Na vrhu je velik parking, zaseden, in ko tako krožimo in iščemo fraj luknjo za parkirat, pride k nam gospa (Nemka), peš, in nam pravi, naj ji sledimo. Njen mož je bil v avtomobilu na prakplatzu in ko smo prišli, se nam je umaknil in še karto za parking nam je dal (veljala je za cel dan). Aja, pa tudi ta dva sta imela Audija. Pa lep pozdrav

andraž

Verjetno si slabo videl, da imajo Audija.

DAŠO

Citat od: andraž;247594Verjetno si slabo videl, da imajo Audija.

Mogoče pa imajo spačka doma v garaži?

1960

Citat od: dvorjan;247553... Nepridipravi so mu potrgali precej kablov ob volanu, odlomili ročko za smernike, ...

Meni tole izgleda kot staknjeni kabli od avtomata smerokazev... in ročka smerokazev staknjena iz nosilca...

dvorjan

Takole, danes sem se lotil sanacije v lastni reziji. #napaka

Vceraj sem sel k Dragotu poslikat kable, tako da tiste sem menda pravilno dal na njihova mesta, potem pa neumnost. Ocitno sem narobe obrnil pola na akumulatorju - ker so mi akumulator ukradli in se nisem spomnil, kako je bil stari vgrajen - kabli so itak dovolj dolgi, da pasejo na obe strani.

Pa zaverglam, verglam ... in zacne smrdeti. Grem iz avta in vidim, da se kadi iz alternatorja. Sem mu s tem zadal smrtni udarec ali sem mu le skrajsal zivljenjsko dobo?

Potem sem ugotovil se, da je bil rocka za nosilce res le malce polomljena in staknjena iz nosilca, zal pa je polomljena rocka za luci - ne svetijo v nobenem polozaju, pa se vrti se cel sklop v ohisju - edino troblja dela.

Ima kdo kaksno viska?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

1960

Imam, pokliči pa pripelji avto, pridi... delam čez vse praznike...

dvorjan

Avto je v kletni garaži, ne more nikamor ...

1960

Citat od: dvorjan;255042Avto je v kletni garaži, ne more nikamor ...

Porineš ali pa potegneš na šlep pa pripelješ...

zlomjo

garac

Seveda jih je viska, gres k Janezu Potokarjevmu, nabavis novo, nema problema
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Tja greš lahko skoraj peš...

Gox

Ojla ... že kako leto ni nič tukaj ...

Kako je s spačkom? Naprodaj?

Vozen?

Je že kar nekaj let mimo, ko smo šli z njim v Francijo.

dvorjan

Ja, ja, je vozen. Letos je naredil samo cca. 200 kilometrov, me je kar sram napisati. Jeseni sem sel en 30 km krog pred zimskim spanjem, se prej nafilal gume in akumulator ... Zdaj pa v garazi caka kak soncen dan pomladi ...

Lovro

Upam, da ti drugo leto uspe narediti kaj več kilometrov.

Ko se bo končala korona (prej ne, zaradi stalno spreminjajočih se omejitev) imam v planu narediti raid, ki bo šel tudi mimo Mosta na Soči, pa se nam lahko priključiš takrat s Spačkom. Vabljen.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dvorjan