Mnenja in debate o C6

Začel/a garac, Februar 28, 2007, 05:49:18 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Citat od: Xandrej;37125Mogoče pa mu ga je kdo drug počohal... Nin ujno, da ga je voznik...

Tako na prvi pogled mi je delovalo da je praska od kakega zidu :-)

Lahko pa tudi da se motim.

Tisti ki pa izklopi prednje senzorje, pa pol podrsa avto, pa si je čisto sam kriv :-)

Lp
Goran

Citroenovc

Citat od: Gox;37126Tisti ki pa izklopi prednje senzorje, pa pol podrsa avto, pa si je čisto sam kriv :-)

No, ko boš imel Citrota s takimi senzorji - boš štekal, zakaj jih kdaj tudi izklopiš ... Znajo res najedat brez pravega razloga ...
OK

LP
Primož

Ibanez RG

O senzorjih. Nas sofer Roki (ima BMW 5 l. 03.) mora prednje senzorje non - stop izklapljati, kadar vozi bom rekel normalno naprej, se pravi, kadar ne parkira. To pa zato, ker se vklaplja tisti opozorilni zvok nenehoma tudi ce ne pada dez - ze muhe ali pa mrces zaznajo senzorji; Bog ne daj, da dez pada, takrat pravi, da ni treba imeti radio prizgan, tako vpijejo. Tudi toco zaznajo, seveda. No, moj mali šef vozi 2 leti starega BMW 5 za 40.000 eur pa nima park senzorjev. Pravi, da je to za tiste, ki ne znajo parkirat. Eeeee, moj Edi...  No, v bistvu s senzorji je to malo nerodna zadeva in kot pravi Citroenovc - posten clovek jih pozabi vklopiti in potem butne v oviro spredaj in takrat si ze ličar veselo gladi brado. C 6 je trenutno za moj okus in razmerje oblika / udobje najbolj zakonski avto od Citroena in zanima me, kaksen bo novi model ali pa vsaj facelift zdajsnjega.
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

garac

Ne morem verjet, včeraj sem srečal kar dve C6 in to v malem kraju, Ribčev Laz v Bohinju. Prvi je bil 2,2 s KP tablico, drugi pa pravi C6 s francoskimi oznakami.
Ne moreš verjet, ampak prijatelj, ki je bil z menoj, je bil prijatelj fanta, ki je bil s francozi skupaj v avtu. Seveda nama je vse razložil, da so francozi njihovi družinski prijatelji, da so C6 kupili namesto Peugeota...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

Sam "francoski" C6 je pa parkiral ... ga komot lahko še v drugo rubriko namalaš ...
OK

LP
Primož

garac

ja samo poglej tudi sliko spredaj, kako je narisan parkirni box?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

valter_besni

Moraš biti že kar spreten, da takole parkiraš ;) Moj sosed ima lepo, črno C6 ko; Pa ima tudi garažo na koncu koridorja in mora nekaj sto metrov v koridorju prevoziti rikverc, da lahko svojega jeklenega konjička sploh v garažo spravi. Drugače ne gre :)))

deyo

Na poti na dopust in nazaj sem po poti srečal tri C6-tke (nemško, francosko in belgijsko), katere so za sabo vlekle počitniške prikolice.

Nekako čudno so mi izgledale. Ni mi šlo skupaj C6 in počitniška prikolica.

No to je le moje mnenje.

p.s. : na poti domov pa sem srečal še tri DS-ke (modro z ZG tablicami in črno z francoskimi, ter tisto "spečo" belo v Novem Vinodolskem - slika v temi o spečih lepoticah) in pa Spačka z goriškimi tablicami.

Slik žal nimam, ker se je dogajalo vse med vožnjo.

garac

Počsi bo tudi C6 že zrel za prenovo. Bo morda takšen?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Xandrej

Upam da ne... Pa poceni so zimske gume za C6-ko...:Hammer3:

Lamy

Èe bi naredli takega s tako masko spredaj - me zmrazi

blek.....:argue1:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Ibanez RG

Ja, no... spredaj vesje oz. sirse luci in zadaj bolj zajetne. Xantia ima recimo zelo skladno oblikovane luci spredaj in zadaj. Tako velik avto kot je C6 rabi vecje luci, kot sedaj.
Sploh pa mislim, da je ze res cas za temeljito prenovo in za bolj agresivne poteze in z enakim neverjetno udobnim podvozjem.
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

rs23

C6 po vzoru Jaguarja XF S

Citroen C6 bo v kratkem dobil močnejši šestvaljni dizel.

Pred nekaj dnevi smo poročali, da bo Jaguar XF dobil nov dizelski motor, kot kaže pa so se zanj odločili tudi pri Citroenu. Namreč francoska tovarna bo zamenjala rahlo ostarelega šestvaljnika z 2,7-litra delovne prostornine z močnejšim in sicer trilitrskim V6 motorjem, ki pridela nekaj manj moči kot tisti v Jaguarju. Na voljo bo tako 176 kW moči (275 KM) in 600 Nm navora, obenem pa se bodo znižale emisije, ki gredo v zrak in sicer iz 199 na 179 gramov.

vir: avtomanija

garac

ta je dobra, zamenjala rahlo ostarelega? Sem bral nekje, da bo novi hdi po karakteristikah identikus 3.0dci.
A nebi raje bencinski V6 zamenjali?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

A ni 2,7Hdi še dokaj mlad motor?

Verjetno bi res bolje da malo tega bencinca 3.0 prenovijo, tega 2,7Hdi pa samo še malo navijejo. (Verjetno se da še kak konj dobit ven iz njega)

Lp
Goran