Mnenja in debate o C6

Začel/a garac, Februar 28, 2007, 05:49:18 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

LuCit

Kaj pa je z menjalnikom narobe? No sem že sedel v C6-ki, vse kul samo sedeži so pa pretrdi.

Xandrej

Menjalnik pa je res vredu... kaj te je zmotilo gigo?

Tma

Prepočasen odziv menjalnika. Ko recimo startaš agresivno (iz mesta - recimo pri vključevanju na prednostno cesto) potrebuje kar neki časa da se zbudi -recimo pol sekunde. Isti se je obnašal tudi moj C5.
Pa še poraba me ni fascinirala - srednja vožnja (ne dosti mestne) je šlo preko 10L.
Če primerjam to z kakšnim drugim (recimo ker sem ravno na BMW - ju) je odzivnost kombinacije motor menjalnik bistveno veča in poraba kar neki manjša (avto je sicer lažji ker je cel sprednji in zadnji del Alu - ampak ima pa kar precej več KM).
LP
Picasso 2.0 Hdi 2002 in Nemo 1.4 Hdi

garac

@tma citroeni so čisto pretežki, tu ga audi, bmw polulajo, da ne govorimo o obupni nosilnosti C6 ke.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Ibanez RG

Pred casom sem sel tudi na Avtoaktiv v Trzin na testno voznjo BMW 530d, avtomatski menjalnik, baje je isti kot pri C5 ali C6, ne vem ali je to ZF ali katera firma ze , v glavnem, BMW je prestavljal kot po maslu. Prestavljanje je izredno tekoce, lahkotno in akurantno; mislim da cca 25% lepse kot pri C6, vendar pazi, tukaj je velika razlika v ceni. C6 2.7 stane (testni primerek) 40.000eur, BMW 530d pa 64.000 eur, to je za en avto, tako, da je treba to upostevati. Pri C6 je bilo tako; ko vozis pocasi imas obcutek, da vozis z drseco sklopko in kot bi se menjalnik odlocal ali naj prestavi naprej ali ne. V bistvu moras motor pognati prav do dolocenih vrtljajev, da vrze v naslednjo stopnjo. Pa bavarec prestavlja za cca 300-500 o/min prej, se pravi je bolj ekonomicno naravnan. Ampak saj pravim, cena je visja in to prestavlajnje spet ni ne vem kaksen bav-bav, je pac tisti drazji za tolk in tolk, pa konec, a ne. Resnicno, samo zaradi tega ne bi dal svabom 20.000 eur vec, da bom vozil samokolnico. K**c ga gleda. Karoserija se podaja skupaj s kolesi, to pomeni, ko kolo naleti na udarno jamo ali grbino, karoserija zatrese skupaj z nagravznim podvozjem vred, nakar se vse to takoj prenese v notranjost vozila in to potniki se kako obcutijo. Sama voznja je BMWja postavila v najtemnejso senco tega planeta, ki se mu rece Zemlja. Rukanje, tresenje na vsakemu prevozenemu cigaretnemu ogorku in jasku, glasnost podvozja in pretirano glasen zvok motorja v potniski kabini so se mi dodobra zamerili. Dobra lastnost bavarca je samo se aktiven volan in nasplosno je avto zelo vodljiv. V spremstvu je bil prisoten prodajni referent podjetja, moji kolegi in seveda, moja mama, ki ne skriva dlake na jeziku. Ze na zacetku se je zacela na glas pritozevati nad trdo in neudobno zadnjo klopjo. Prodajalec je zardel po dolgem in pocez. (Sem si mislil, tiho bodi ze enkrat, saj se vozis v avtu za tolk dnarja, da lahko 3x zivis pa ga ne odplacas!) Kaj hocemo, resnica je skazica. C6 se polje kot Titanik in tudi zelo neslisen je v voznji. Volkswagen ima skupaj zaposlenih 234.000 ljudi, pa ne sklamfajo skupaj nekaj tako lepega in kulturno udobnega, kot je C6. Se tistega Phaetona so skopirali od Audija A8. Dobro, malo sem zasel ampak ne vem no, mene bi bilo sram koga peljati v tako dragem in skrajno neudobnem avtu kot je Bayerishe Motoren Werke.
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

Tma

No saj vsak ima svoje mnenje. Res je da je C6 skoraj tako udoben kot recimo CX in bolj kot XP - C5 pa tako ali tako nima naravnanega vzmetenja na udobje. Bil sem pač lastnik vseh teh avtomobilov in je to samo moje osebno mnenje.
Ker se mi obeta več poti mesečno na področje bivše juge zna bit da na firmo pade še en C6 - ampak ne 2,7 samo 2.2 in ne avt. ampak ročni menjalnik.
Upam da so zanesljivot poštimali, da ne bom kje v Srbiji iskal kakšnega vlečnega vozila...
Torej v komfortu C6 prekaša BMW 5-tico v ostalem pa....
LP, Tma

Tma

No še neki bi omenil ko govorimo o komfortu - ne vem sicer kakšne so tov. gume na C6 - BMW-ji so vsi na run-flat in tam je komfort izgubljen (no bo že povedal Dvorjan kako se obnaša C5 z 17" in run - flat).
LP

Xandrej

Èe bi Citroen prodal avto za 64 000€ bi naredil vesoljsko ladijo... Ta je to... Kolko dnara tolko muzike. Jaz osebno ne dam 15 000€ da se bi vozil v BMW.

dvorjan

Ja, kot je Tma rekel, so za neudobje krive prav Run-flat pnevmatike, ki so trde kot kamen. Drugace pa bi se ne mogel ravno strinjati s tabo Ibanez glede neudobja Bavarcev - vsaj tistih potovalnih razlicic, ki so opremljene z gumami visine 60 ali 65 mm, so precej udobne ... Seveda pa vse, kar ima obuto 45 in manj visoke gume samo odskakuje po cestah ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Citroenovc

Tudi jaz se ne bi ravno strinjal, da so bavarci apriori neudobni ...

Vozil sem sedanjo 5ko 520i pa prejšnjo 525i pa prejšnjo 330D - OK, trojka ni bila nič posebnega - ampak obe 5ki pa zelo udobni.

Mimogrede - a nima tudi C6 runflat pnevmatik?
OK

LP
Primož

Gox

Kljub senzorjem grda praska na odbijaču :emot68:

Citroenovc

In kaj je tu zabavnega?
- senzorji se izklopijo - sem tudi sam že skoraj butnil avto, ker sem pozabil da imam izklopljene ... pa ni še nič tulilo jaz pa rinil dalje proti nizkemu robniku ...
- lahko ga je pa popraskal nekdo treji na parkirišču npr ...
OK

LP
Primož

Gox

Zakaj pa bi izklapljal senzorje?

Citroenovc

zarad tega ker včas za brezveze tulijo ko jih nič ne rabiš (so res zelo občutljivi) ...
OK

LP
Primož

Xandrej

Mogoče pa mu ga je kdo drug počohal... Nin ujno, da ga je voznik...