Mnenja in debate o C6

Začel/a garac, Februar 28, 2007, 05:49:18 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Ena razveseljiva o C6 break. Iz peugoeta so potrdili, da bo po vzoru Bmw serija 5... tudi nova velika limuzina 608 dobila svojo break razli?ico, upajmo, da je to morda kan?ek upanja, da tudi C6 postane break, ali pa je to dokon?en NE za karavana, saj bo ?e en pri hiši, žal Peugeotov
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Ja samo peugeot se bo prodal C6 pa ne... To je finta.

dvorjan

Po moje to tudi pomeni, da C6 ne bo karavan. Ce bo ena kravica pri stali (608 Break), se druge ne bo ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Na tej prvi fotografiji mi je C6-ka totalno huda :BigThumbs:

Prav se je ne morem nagledat, res mi je všeč :take_picture:

Ibanez RG

Joj, smeha polna skleda. Danes mi je prisla pod roko majniska izdaja revije Mobil, ki jo seveda vedno rad (pre)berem in vsaka cast tistim, ki za to revijo ne zahtevajo nobene cene. No, pa sem se danes navsezgodaj v sluzbi le malo nasmejal clanku oz. testu Citroen C6, ki ga je spisal vrli poznavalec Audijev, BMW-jev in Volkswagnov Bostjan Horvat. V tem clanku na vsa usta hvali nemsko konkurenco in celo vsi korejci oz. vozila posevnookih dezel vzhajajocega sonca so zanj boljsi, kot pa marsikateri francoski avto. Neverjetno. Ne poznam nobenega kvalitetno izdelanega avtomobila, ki bi bil narejen v dezelah strastnih jedcev ter muciteljev psov in mack, kaj sele, da bi se kosal z visokorazredno potovalno limuzino Citroenom C6. Naj ostanejo jedci psov in mack ter drugih zivali pri rizu, ki tam najbolj uspeva; oblikovanje in konstruiranje avtomobilov pa naj raje prepustijo tistim, ki to znajo in delajo ze dolgo casa in s srcem - morda vec kot stoletje. No, vrli Horvat primerja C6 z japonskim vlakom TGV z izredno hitrostjo, ki ga pa C6 ne bo nikoli ujel. (Kmet) Morda bi mu bolj prijala pasja pecenka, pred katero je treba zival na izreden in grozljiv nacin dolge ure ubijati za  dosezen "dober rezultat". V udobni in potovalni limuzini ga motijo foteljski sedezi s premalo bocne opore, armaturna plosca pa je zanj nekaksna "novoletna jelka" z veliko odvecnimi stikali. WTF? Bostjan, kupi si potem raje nemski traktor (VW), ce ga verjetno ze ne vozis. CD changer je "sukalnik plosckov", ce se niste vedeli do sedaj. Jaz nisem. Najvecji lapsus stoletja je pa to, da ima C6 "zracno vzmetenje" in to celo dvakrat poudari. Hm...poznavalec, ja...joj joj, glava boli. No, potem le pohvali motor z dvema "turbo mlinckoma" in porabo. V redu. In potem, joj, haloooo, nagajal mu je zatikajoci se menjalnik oz. prestavna rocica! Morda je iskal vzvratno prestavo mislec, da se vozi v Golfu. Morda. Ob zakljucku pohvali ceno (neverjetno), vendar takoj zatem ob bok C6 pritisne jedce psov in mack (korejce) ter izjavi, da bo moral C6 dobesedno "pojesti se kar nekaj zgancev", da bo kos vzhodnjaski in nemski avtomobilski industriji. V clanku ni kakrsnega koli govora o sami voznji, obnasanju vozila pri razlicnih hitrostih in voznji v zavoje ter se o marsicem (Martin Cesenj, kje si, legenda?) Cisto na koncu pravi, da ni ljubitelj francoske kuhinje. Morda so mu ljubse klobase zaklanih zivali in pivo? Morda. Obstaja velik sum, da je vrli Horvat opravil testno voznjo pod prisilo ali groznjo, kar pa je kaznivo. OK. No, v reviji Avtomagazin je tudi nekdo, ki neznansko hvali vozila svabske dezele (Audi, BMW, VW), francozi in njihov preziveti Citroen pa so "trapasta jajca", ki so ze davno pozabljena. (Ja, pozri se, ti ze ves, kdo si!) Ja, kaj cmo, imamo pac nekaj neobjektivnih novinarjev. In nekateri se vedno grozno uzivajo v vozilih dezel jedcev grozljivo ubitih psov in mack...
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

dvorjan

Sicer nisem videl tega kvazi-testa, ampak si pa lahko kar domisljam, kako in kaj. =)

Tebi, Ibanez RG, pa vse pohvale za svojevrstno ubeseditev. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

:emot112::emot112::emot112:

To so bogi slovenčkikaj češ... ko jih jebe. Èe bi pa peneze dobivali od citroena pa bi pač drugače pisali. Butli od butlov.

michoBX

@Ibanez RG, tole si pa uredu napisal...

sam kaj, naj vozijo in hvalijo kakor hočejo, samo bralcem podajati napačne informacije v prid konkurenci - to je pa grdo!!
Hja, dougcajt mi je ja...

gigo

Najbolje bi blo mu poslat tole....

ni C6 ampak je njegov očka.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

garac

samo s TGV bi se pa rad enkrat peljal. No pa še z nemškim ICE za primerjavo recimo.
Drugače tudi sam od c6 ne padem dol, ampak ko je vidm v prometu pa je res pravi citroen, čeprav sem na začetku bil skeptičen
[SIGPIC][/SIGPIC]  

deyo

Ja sam kaj ko na testno vožnjo se skupaj ne moreva peljat v njem.

Gox

Dva dni nazaj sem se na cesti nagledal C6-ke ... vozil sem za njo kakih 5km ... je pa res kot pravi Garač ... je Citroen ni kaj.

:BigThumbs:

Ibanez RG

Sem se lansko leto eno uro vozil na testni voznji. Ne mores da belivas. V Avtomerkurju v BTC (Lj.) sem motovilil okrog in sem zaprosil za testno voznjo, pa so ga glih noter imel, tako da je blo super. Prodajalec (Ales) je sel zraven, seveda, pa zena pa se dve osebi. Zadaj so sedeli kot v avionu, spredaj prostora se in se, opreme se vec, gretje in nastavitve vsega kar gre in leze... Barva je bila crna, motor je znanec iz Peugeota 607 2.7 nekaj cez 200 KM, avtomatski menjalnik, notranjost crno usnje. Med voznjo se neravnine in podobne stvari eliminirajo v veliki meri. Nic te ne strese in zruka, voznja je izredno tiha in mirna, kot je seveda za pricakovati. Sedenje je zelo prijetno in za moj okus so sedezi pravih mer in pravilne anatomije. Tezko bi nasel kako sibko tocko. Ne vem, morda bi bili lahko zarometi malce sirsi oz. zajetnejsi glede na celotno velikost vozila. Bom rekel, da se udobje v voznjo stopnjuje tako: kar je Xantia proti C5, je C5 proti C6. Take razlike so so. Vozili smo se po Lj. obvoznici pa na izvoz Sneberje dol in po razfukani Sneberski cesti do Fuzin pa nazaj v BTC. Nismo dirkali, ker je pac prodajalec bil navzoc pa tudi brez veze je itd. Izbral sem tako cesto zato, da sem dodobra obcutil razliko in razlika je ogromna. To je ladja od avtomobila, meni se je kar smejalo med voznjo. Enostavno ne obcutis stika med cesto in kolesi ampak dobis obcutek, kot bi bilo podvozje odmaknjeno od tal. Pojav lebdenja. Posteno povedano, glede oblike, nekateri prototipi so bili izredno zanimivi in se bolj posreceni, kot pa ta oblika, ki jo srecamo danes na cesti, vendar je tako: hate it or love it, that's Citroen. Zadnjic sem se peljal za eno crno C6, pa se je clovek kar ustrasi, ko je tako dolga in siroka. Joj, ko clovek zre v tiste valjarje zadaj...Hm. Kdor ga se ni vozil, cimprej na testno voznjo. Kjub vsem zapisom in testom ne njemu v prid, ostaja in je se vedno carski avto in mocno upam, da si ga bom nekega dne lahko privoscil, ko bo ljubi C5 odsluzil svoje. Sluzi pa zelo, zelo dobro.
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

gigo

Šibka točka je samo menjalnik pa par detaljev. Mislim, da je @tma istega menja.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens