Klima - ventilator

Začel/a zmagovalec, Julij 05, 2010, 08:49:35 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

CitatGlede navodil za demontažo bi rad pripomnil da je treba odmontirati precej več, saj drugače nimamo pregleda kaj sploh delamo.
Èe spodaj na zglobu odviješ drog volana,ga odmakneš potem dobiš ven cel motor z vetrnico in ohišjem. (volan zakleneš in ne premikaš).................po novem postoji kopija BEHR 8ew 009 159 581

drjanzi

Sem nov na forumu. Zanima me kako razdvojiti drog volana iz zgloba. Vijak sem odvil, toda drog se ne premakne nikamor!??

PS  Rešeno!

alesz

Prvič sem pri Picassoju srečal regulator ventilatorja proizvajalca META...zadeva ni zalita...............

urmih

Citat od: alesz;109960Prvič sem pri Picassoju srečal regulator ventilatorja proizvajalca META...zadeva ni zalita...............

A se v SLO dobi tak regulator?:AngelPray:

maliluka

zdravo sem nov na foromu in bi vprasal kje je najbolje narocit te tranzistorje za piccassoja .

maliluka

zivio vprasal bi kje lahko nabavil ta predupor komplet novi al rabljen najceneja .  kr nas ne dela. rabil bi cim hitreje kr zunaj ni toplo. hvala na odgovorih

dejanslo

alesz

Citatpostoji kopija BEHR 8ew 009 159 581
motor +modul skupaj.....anet,ali kakorkoli se sedaj imenuje....in podobne trgovine.....na servisu dobiš originalni del ali vsaj originalno ceno,pa ti denarnica ne bo hvaležna...............

alesz

Citat od: maliluka;121631zivio vprasal bi kje lahko nabavil ta predupor komplet novi al rabljen najceneja .  kr nas ne dela. rabil bi cim hitreje kr zunaj ni toplo. hvala na odgovorih
Pri letnikih do 2004 cca,če nič na dela,je možna okvara glavne ključavnice.Je potrebno postaviti točno diagnozo preden se začne mejavati....

Samo v opozorilo...
CitatÈe se ključavnica prevezuje z dodatnim relejem,ta ne sme biti direktno krmiljen,ampak se ga krmili preko BSI-ja...26-polni moder konektor pozicija 1.V nasprotnem  primeru vklopi in izklopi pri zaganjanju lahko poškodujejo modul...........

mus

haj pri men spustil kompresor klime kompresor na novo zatesnjen sistem napolnjen preso stat deluje sklopka kompresorja tud špula tud vendar kompresor se ne vklopi sprasujem kaj se preverit lp

peter skala

Citat od: mus;141093haj pri men spustil kompresor klime kompresor na novo zatesnjen sistem napolnjen preso stat deluje sklopka kompresorja tud špula tud vendar kompresor se ne vklopi sprasujem kaj se preverit lp

Pike,vejice,velike začetnice,slovenski jezik ???????????????
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

mus

Haj. Da ne odpiram nove teme, klima servisirana, zatesnjen kompresor in sedaj me zanima ko avto deluje na mestu se kompresor oziroma ventilator vključi in izključi,a je to delovanje pravilno

alesz

Ob zagonu motorja se če je klima vključena,vključi tudi kompresor..z malemkostnim zamikom.   Ko tlak v sistemu klime doseže delovno stopnjo se vključi ventilatoe na počasni hitrosti,pri normalnih temperaturah se ne izključi več.Pri višjih temperaturah in stanju v koloni se vključi maximalna hitrost ventilatorja, ponavadi v parih minutah ohladi plin na ..prvo stopnjo ventilatorja.
Preobremenitev,prekoračitev maximalnega dovoljenega tlaka ima posledico,maximalni vrtljaji ventilatorja in izklop kompresorja,po nekaj takih situacijah računalnik preventivno izključi kompresor,zadeva se resetira ob nasljednjem zagonu motorja.........https://docs.google.com/file/d/0BwJ8v8hcIsJKQUtLT1RXc0NWR2s/edit.

mus

če razumem je delovanje klime pri meni normalno