C5 hidravlika

Začel/a bojstan, Junij 11, 2010, 04:30:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bojstan

Lep pozdrav vsem
Tri mesece sem lastnik mojega prvega citroena ( C5 2.2 hdi ) in sem razočaran. Začelo se je s tem, da je zadnji del čez noč počepnil. Po nasvetu sem podmazal in razmigal vzvod na zadnjem regulatorju višine in je bilo nekaj časa bolje, potem se mi je pa kar med vožnjo zadnji del posedel in nato dvignil nazaj. Na servisu v Grosupljem so mi vse pregledali in zamenjali regulator višine ( 19.05. ). Zgodba se mi je do danes trikrat ponovila, sedaj se pa zadnji del ne dvigne več. Ko avto ugasnem se zadaj sliši šumenje oz. kot bi se nekaj pretakalo, vendar učinka ni. Pod avtom ni zaznati puščanja. Na servisu sem sicer naročen 21.06., pa bi vseeno prosil za kak nasvet.oz. začasno rešitev, da bi se peljal na servis ( imam kar nekaj km ).
  Avto mi je sicer zelo všeč, ampak zgubljam zaupanje vanj. Za pomoč se vnaprej zahvaljujem.

Xandrej

Avto pa je star 10 let in ima 200 000 prevoženih ti pa si razočaran nad njim ker se ti rit ne dvigne... Odlično!

zlikovski

Menjava zadnjega regulatorja, ali pa ni prav nastavljen.
Pri CX-ih in XM-ih če počepne čez dolečen čas recimo pou ure ali malenkost dlje je klasika v teh letih, ker malenkost spušča pritisk zavorni ventil in se zadaj počepne za C5 pa točno nebi vedel kak ima narejen sistem, če se ti to dogaja med vožnjo ni dobro nastavljen ali pa je hin regulator, kot sem omenil.

bojstan

Hvala za mnenje, upam da bom napako uspešno odpravil in se še naprej veselo vozil s starim avtom........na žalost nimamo vsi denarja za nove

zlikovski

Avto je v osnovi potrošni material nov ali star;) pa lahko je kakšna koli znamka.

Xandrej

Tudi mi nimamo za nove pa vseeno nemoraš bit razočaran nad eno stvar ki je pokvarjena .... Jebat ga avti crkujejo sploh pa če nisi prvi lastnik pa sploh ne več kaj se je z avtom prej dogajalo... Kolko ima tvoj prevoženih? FAP filter je bil menjan? Aditiv napolnjen? Nažalost je avto zelo poceni za kupit. Najtežje ga je vzdrževat... :BigThumbs:

Citroenovc

Pa dobro Andrej, kaj imajo zdaj našteti problemi veze z nedelujočim regulatorjem zadaj.

Jaz sem nekako zastopil, da je razočaran, ker so mu to vse nekaj že zamenjali, pa je kmalu spet počepnil zadaj. Je pa res, da bi lahko bojstan kaj več povedal o avtu - npr letnik, km, ipd ...

Nisem še študiral te novejše različice hidravlike - ampak a ni ena fora z nekimi električnimi upori v sistemu ... Enkrat je tu nekdo nekaj pisal na to temo, ker mu je baje parkiran C5 počepnil zadaj ...
OK

LP
Primož

Xandrej

Nima veze z počepnjenim avtom ima pa veze z nadaljnimi stroški ki so lahko pri 2.2 HDI vrezji prvi zelo zelo dragi... Sploh pri njegovih kilometrih... Ta rit je najmanj... Èe boš šel jerovšku bodo ti to porihtali. Upam, da prideš skozi čimceneje... Pa poročaj. Kolko ima prevoženih avto?

Citroenovc

Pa kje je kake km on omenjal? Oz letnik? Pa mislim, da je že bil pri Toniju. In čaka na ponoven poseg ... Vsaj tako sem jaz štekal prvi post ...

Skratka - a se še kdo spomni debate o nekih uporih, ki pocrkajo in imajo neko vezo z zadnjim regulatorjem??
OK

LP
Primož

alesz

Tip ki je to spravil na forum je tudi rekla slišala,pa ni bilo nikoli konkretno razloženo. Pet minut po zaustavitvi avta se ta sisten prestavi v stanje pripravljenosti,po dvajsetih minutah se izključi.Ta napaka je skoraj vedno mehanskega izvora.....zaradi netesnosti se ti olje pretoči po povratku nazaj v rezervar.

Xandrej

Hvala alesz to sem hotel povedat da je to neka čunglunga finta...:BigThumbs:

dvorjan

Jah, pa ni cunga lunga finta.

Ko je meni posedala rit (sicer ne med voznjo, ampak samo ko je bil dalj casa parkiran), so menjali en upor na enoti hidravlike in se je zadeva popravila. Ce pa se to dogaja med voznjo, se pa strinjam, da je nekaj mehanskega v okvari.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

alesz

Pa naj že nekdo slika ta upor.............kar se mene tiče je bil menjan zadnji senzor višine.........

bojstan

Avto je l.2003 ima 200.000 km, ga bom še enkrat peljal h Jerovšku, po pogovoru z njim pa naj bi bila napaka mehanska.........bom poročal kaj se se dogajalo in koliko denarja je bilo, če bo kdo imel podobne težave

Megane

Da ne odpiram nove teme... Ali kaj škoduje, če avto dvigneš, ko parkiraš in ostane dvignjen npr. čez noč. Ali je zato pritisk v ceveh oz. bunkah večji.
Meni bi najbolj ustrezalo, če bi se ob ustavitvi sam dvignil za eno stopnjo in se spustil, ko spelješ... perpetum mobile