C5 hidravlika

Začel/a bojstan, Junij 11, 2010, 04:30:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlikovski

Èe bi bilo kot si ti navedo, se nebi vozili že 30 let z hidravliko.

jumper1

če ima avto možnost sport ima zadaj na sredini en regulator ki mu spreminja trdoto in če ta ventil zašteka potem se mu med vožnjo rit kar spusti oziroma kar naenkrat skoči v zrak

raver

Da ne smetim foruma z novimi topici in ker verjetno sodi v topic hidravlika bom kar tu napisal.

Danes se mi je med vožnjo 2x pojavilo sporočilo SERIOUS SUSPENSION FAULT. Med vožnjo ni opaziti kakih sprememb. Ali ima kdo kakšne izkušnje v zvezi s tem preden se odpeljem na servis?

lp

Xandrej

Si pogledal nivo LDS tekočine? Upam, da ti pumpa ne gre rakom žvižgat počasi...

raver

Nisem še. Nivo se preverja v popolnoma spuščenem položaju podvozja ali kako?

grega1982

da jest sem imel podobne fore ker mi je olje puščal na povratnem vodu pa sem odpravil vzrok nalil olje in zdaj je mir ti pa svetujem da to narediš čim prej
:AngelPray::AngelPray:vožnja c5 vozila , zabava je fina

raver

Najprej sem zamenjal zadnji korektor višine, nato premeril vse žice do BHI, ko sem že skoraj obupal pa sem zamenjal prednji korektor višine s starim zadnjim in začuda je fault izginil in hidravlika zopet dela kot urca :AngelPray:

Zanima me še do kje mora biti nivo LDS tekočine pri sistemu Hydractive 3+ ker me oznake na rezervoarju malo begajo? Predvidevam da do oznake HYD..

hvala in lp

bojstan

Pozdrav vsem še enkrat.........
Glede hidravlike zadaj pa takole ( vsaj v mojem primeru ) . Kot sem že prej opisal, se je zadek kar posedal, najprej preko noči, potem pa tudi med vožnjo, pa se je spet dvignil, kasneje pa še to težko. Pri Jerovšku so vse pregledali, pa napake ni bilo mogoče ugotoviti, saj bi se moral posesti ravno med preizkušnjo, da bi lahko kaj pogruntali, računalnik pa tudi ni pokazal napake. Zato so se odločili, da najprej zamenjamo zadnji senzor višine - cenejša varianta cca. 35 €. No vsa stvar se je ponovila, zato so mi naslednjič zamenjali zadnji regulator, ki uravnava pritisk v sistemu. Kot so mi razložili je občasno popustil, zato je padel pritisk in posledično zadek na tla.Preverili so tudi napolnjenost "bunk", pa so bile, kljub 230.000 km, OK.No....še cena posega, regulator 190 € in ura in pol dela 40€....pol ure so mi šenkali :). Sedaj že več kot 4 mesece vse deluje kot urca, kar me zelo veseli, saj mi je žaba čezdalje bolj všeč in upam, da bom prevozil še veliko varnih in udobnih kilometrov, kar želim tudi vsem vam citroenarjem. Srečno
p.s. za zamudo z odgovorom se opravičujem, upam da bo komu pomagalo, pa še pohvala Jerovšku v Grosupljem :emot112:

bojstan

Citat od: raver;77533Najprej sem zamenjal zadnji korektor višine, nato premeril vse žice do BHI, ko sem že skoraj obupal pa sem zamenjal prednji korektor višine s starim zadnjim in začuda je fault izginil in hidravlika zopet dela kot urca :AngelPray:

Zanima me še do kje mora biti nivo LDS tekočine pri sistemu Hydractive 3+ ker me oznake na rezervoarju malo begajo? Predvidevam da do oznake HYD..

hvala in lp

Na servisu mi je mojster rekel........pri spuščenem avtu do zgornje oznake

gerla

Pozdravljeni!
Ker se je tudi pri mojem C5 mkI pričel posedati zadnji del avta pri parkingu,
iščem slikice kje sta locirana zadnji regulator višine in "čudežni" upor, ki se
menjuje v tem primeru.
Naj povem, avto ima 230.000 prevoženih km po števcu, sem že čistil FAP,
ampak sem kljub temu zelooo zadovoljen z njim, zato bi ga želel popravit,
če je le možno v lastni režiji,
Prosim za fotke!
Hvala!