Automatic - prestavljanje

Začel/a dragan1, Junij 09, 2010, 12:27:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dragan1

Živjo,

zadnje čase se mi občasno zgodi, da auto prešalta navzdol namesto navzgor...:argue1:
ko bi moral prestavit eno višje se odloči in prestavi eno dol, takoj za tem se postavi v pravo prestavo in šiba normalno naprej...
na displeju nobenega obvestila....
kilometrov točno 120 000...

to se dogaja ob normalni - zmerni vožnji, sej ga nikol ne vrže v previsoke obrate...

je že kdo reševal ta problem?
C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive:BigThumbs:

garac

se pravi, brez da zahodiš gas do podna?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dragan1

ja...

to naredi samo za sekundo...tolk da vrže dol, naslednji trenutek je že vse normalno....

kot da bi šel eno dol, potem pa dve gor...tako nekako...

grega1982

podobne probleme na c5I je imel matejj tako da najbolš da ga najdeš in se pomenita zihr ti bo kej povedal ali svetoval..
:AngelPray::AngelPray:vožnja c5 vozila , zabava je fina

matejj

Zdravo.

Moji problemi žal niso bili podobni. Ko sem se pogovarjal na servisu so mislim da omenjali da so imeli že podoben primeru tvojega in so menjali nek ventil potem je bilo pa OK. Lahko jih pokličeš jaz imam sedaj pri njih na servisu menjalnik in fantje so do sedaj ALA JIM VERA.

Je pa res da niso oni krivi da je v mojem menjalniku šlo vse v ku.... Tko da je potrebno zamenjati vse drobovje.

Lp

matejj

Aja oprosti, gre za servis Merlak na Drenovem Griču, pri Vrhniki.

dragan1

matejj hvala za info....:BigThumbs:

dragan1

je bil priklopljen na računalnik....nobenih napak ni zaznal....

zaenkrat ne vejo kaj bi delal....

dragan1

...težava še ni rešena, še vedno se dogaja občasno (2-3x na mesec)....:breaking_pc:

računalnik še vedno nič ne pokaže.... :(... glede na opisano, predvidevajo, da je šla neka plošča z ventili, oz nek posamezen ventil....cena sitnica 1300€ samo materijal...:argue1:.... aaajooooj žena me bo ubila....:Hammer3:

a vemo za kako cenejšo alternativo:BigThumbs: ....

simptomi pa so: občasno se dogaja da težko prestavlja, kot bi se matral....med prestavljanjem se povečajo obrati, kot da bi prestavil dol ne gor... zabijanje, se pravi dolgo ne prestavi, potem pa sam zabije (po navadi dol)...

ročno prestavljanje gre brez problema ....

miklavz

Ojla, Dragan!
Imam ventil - dobil sem ga od Lugra, vgradil ga je pa xsarar, se pravi Blaž. Kontaktiraj Xsarar-ja, preberi iz foruma C5 MK1 probleme z menjalnikom, če boš pa rabil ventil pa javi. Bo ugodno.
LP, Miklavž

miklavz

Aja - pri meni ni bil samo ventil, je bil cel blok z ventili, zato tudi imam ta posamezni ventil - popolnoma ispraven. LP

dragan1

...sem popravil ceno....

sej mogoče je pri meni tudi ta cel blok z ventili....niso vedli točno povedat al sam en ventil al cela plošča z ventili....priznam, sploh ne vem kako to zgleda....

če je plošča, za kolk ti jo je Blaž zamenjal?

miklavz

Cena pri Blažu - no, to se boš moral sam pomenit z njim, odvisno od tega, koliko dela. Vedi, da se olje takrat menja in da je drado torej ne pričakuj manj od 200€ za delo in olje - prej več. Èe je šla plošča kontaktiraj Lugr-a; morda bi ti jo lahko ceneje zrihtal. Jaz sem dal za ploščo cca 500€.
Semk imel pa čisto drugačne simptome torej najprej preveri kaj bi lahko bilo.
Èe je samo vnetil potem imam en ventil - bil je vgrajen v Lugrov avto cca teden dni (potem je on menjal celotno ploščo) in je ispraven - pri Blažu.
Javi, Miklavž

dragan1

oj...

hvala za odgovor.... kakšne simptome si pa ti imel, da si moral menjat ploščo?

ewo meni je včeraj delalo normalno...pač se pojavi zatikanje, potem pa spet ok...

miklavz

Javljal mi "automatic gear fault", šel v prisilni režim; včasih je motor malo pobegnil v obrate, drugič pa je "izpadel". Imaš cel topic na to temo. LP