Danes vozil

Začel/a Xandrej, Maj 12, 2010, 11:17:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Ja, hudič je, če prideš v Robijevo garažo tja dol med žabe. Ravno včeraj je bil en Vrhničan tam, pa ima sedaj težave.
Tudi jaz sem jih imel in posledično se sedaj vozim z žabo - tam ti možgani začnejo delati s polno paro in proizvajati ideje, kako dobiti denar za žabo.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Ko to poveš doma; kje si bil in kaj si videl, in da bi to imel, te imajo pa za malo čudnega...

superca13

Le kaj se skriva v travi? Velika in mala žaba, itak :) :)

Lp
Superca13

pubi2cv

Haha...travniki so polni živali:take_picture:

Lovro

...pa prav dobro izgledati - tavelika žaba res deluje kot ena živa žaba sredi travnika.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

Danes me je pripeljala v službo še ena izmed Robijevih lepotic in v družbi bova cel vikend ta črna lepotica

andraž

Glej da jo za jutri dobro umiješ!

Xandrej

Je že pripravljena... Obe stapripravljeni. Oz vseh 5 nas je pripravljenih. Smo imeli skupinsko čiščenje... :BigThumbs:

mirchi

pol se pa lahko jutri pri meni oglasiš na pivo!
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

deuche

Citat od: Xandrej;73589No danes sem prvič v življenju vozil žabo. Reskiral jo je Robi. ;)  Pa še ta bi naj bila najstarejša v SLO. 1963 letnik.  Prava boginja! Avto kot nov! Kak pa zadeva menja brzine... Ko moj avtomatik skoraj... Triptronik pravi! Uau še zdaj se celi pajtlam.

Glede na to, da je vedel, da gre od hiše ti jo je očitno lahko zaupal... :BigThumbs:

15. junija sem po dobrih šestih mesecih od prvega kontakta z Robijem avto končno pripeljal v KP. Tukaj gre predvsem zahvala Andražu za priporočilo, čeprav piva še vedno nisva spila.

Kot rečeno prvi kontakt z Robijem je bil vzpostavljen decembra in ker sem doma samo po teden na mesec se je pač nakup razvlekel. V mislih sem sicer imel kako 21 ali 23, vendar me je ta že med ogledom ostalih nekako navlekla nase in sem jo kupil kljub temu, da sem ciljal na shark nos in predvsem odlično stanje, kjer dodatni posegi niso potrebni.
Za začetek sem pred dobavo kot najnujnejše dal prebarvat streho, ki je bila v neki XY barvi in zmetat ven plastične zvočnike na zadnji polici levo in desno od originalnega in posledično popraviti ter pretapecirati polico zadaj. Po mehaniki je bil porihtan le hladilnik, ki je bil nekaj tesnjen s čingumi in nekoliko urejen motorni prostor.
Za jesen je v planu šasija za katero je Robi sicer od začetka trdil, da je super, vendar se je nato le vdal, da je potrebna nekaj dela. Večinoma gre le za površinsko rjo in barvanje, na pragovih bo pa po moje tudi varjenje, ko bo tapicerija odmaknjena.
Armatura bo šla verjetno na barvanje k Sassnu v original barvo, ker je sedaj slabo pobarvana z barvo, ki ne  ustreza originalu.
Zadnja šipa je plastična, kar še nisem videl pri nobeni žabi in še iščem razlago, če ne, jo bom zamenjal s stekleno, ki jo sicer imam nekje doma.
Ostaja pa še rdeča notranjost, ki je sicer CitroDSu zelo všeč, vendar s to barvo karoserije načeloma ne bi smela priti iz trgovine. Trenutno iščem kako pametno razlago, kako je to možno, ker po Robijevih besedah je bila na avtu prva barva in nobenega drugega sloja barve spodaj, notranjost pa verjetno ni noben menjal kompletno kar tako. Èe ne bom našel odgovora bo pač rdeča letela ven pozimi, ko je v planu tapeciranje kabine.
Mehanika je pa zelo dobra, ker je nizozemski lastnik zmetal v avto enormno količino € in se nato očitno vdal, preden je avto končal. Vse te račune sem dobil poleg avta.
Avto bo torej pred soljo spet v MB do takrat pa še dva do tri tedne na cesti.
Do sedaj sem brez težav prevozil 1300km. Olja ni popila še nič, goriva pa nekje med 7,5 in 9,5 l/100.  
Menjalnik je sicer pogruntavščina, ki si nisem čisto na jasnem ali je dobra ali je to neumnost, je pa vsekakor zanimiva. Kako je z zaneslivostjo bo pokazal čas. Problem je le, da sem z XMom sedaj že nekajkrat na križišču skoraj crknil, ko sem ga želel ustaviti v brzini brez pritisnit sklopko.
To je to, stara kanta pač. Èe ima kdo kako razlago za moje dileme pa je zelo dobrodošel da mi jo pomaga spraviti v originalno in odlično stanje.

andraž

Kar se tiče zanje plastične šipe-tudi moja jo ima, kolikor vem jo imajo Dsecial in Dsuper. Èe jo ima še kateri model ne vem, ter od katerega medelnega leta so jih vgrajevali, bom pogledal v knjigo Johna Reynoldsa Original Citroen DS, ko pridem domov.
Barvne kombinacije zunanjosti in notranjosti po modelih in modelnih letih si lahko ogledaš na //www.nuancierds.fr, tvoja ima barva gris ardoise ima možnost srebrne (gris metalise) ali rumeno bele (blanc carrare) strehe, notranjost pa res nebi smela biti rdeča.

Srečno vožnjo!

garac

Včeraj sem bil pri fantu, ki ima v svojih garažah 3 DS. Sem ga povprašal, če bi slučajno eno prodal, a odgovor je bil pričakovano negativen. Res je, da žaba ali pujs nista spaček ali diana in vzdrževanje, poraba in ostali stroški so precej višji.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

Kakor vem, je bila ravno ena od posebnosti določenih modelov Žab - plastično zadnje okno. Ki je bilo takrat itak totalni space-tech.
OK

LP
Primož

andraž

Garac, kdo pa je človek s tremi DS-i v garaži?

deuche

Andraž, ti si se pa dobro v stroške vrgel, če si to knjigo nabavil.
Prosim poglej in javi, če je kaj napisano.