Nakup C2

Začel/a Jurif, Maj 12, 2010, 10:19:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jurif

Zivjo!

Ker je moj stari saxo odsluzil svoje moram kupit nov avto in to bo verjetno C2. Odlocam se med tema dvema avtoma.

http://www.*********/_AVTO/ad.asp?ID=3686213&show=1

http://www.*********/_AVTO/ad.asp?ID=3692739&show=1

Morda pozna kdo te dva avta ? Mi lahko prosim malo svetujete za katerega naj se odlocim?

Prvi mi je OK ker ima mocan motor + veliko opreme, drugi pa ima baje realnik 25k kilometrov se pravi je avto skor k nov.

Xandrej

Èe bi se mene vprašalo bi osebno vzel VTS. Dosti več od avta boljša oprema, podvozje je zelo trdo ter dober motor. Ono pa je pač navadna 1.4 motor.... Ne vem idi pogledat...

Jurif

Evo sel sem pogledat VTSja 2005 letnik. Avto mi je OK imam pa par vprasanj.  Prvo bremze. Ko sem bremzal se slisi cviljenje. Verjetno so slabi diski in ploscice ? Potem ko sem avto vzigal se kljuc premakne dokaj na trdo, je to normalno ?

Sredinsko konzolo za roko ma tut kr zjahano, ko das roko gor poka... Drugace pa se avto lepo pelje.

Kaj bi vi na takem avtu se pogledali pred nakupom ?

Hvala in LP

Xandrej

Ja včasih škripljejo pri toplih nebi smelo... Za ključavnico ti ne znam pomagat kak trdo misliš? Najbolje, da se z tem tipom dobita na enem servisu da avto pregledajo pa boš videl kako pa kaj... Reči, da mu daš 15€ če pride na vrhniko k merlaku pa naj ti tim pogledajo avto v kakšnem stanju je...

Jurif

Ja, mislim da bo tako najbolje. Verjetno bom sel kar do Trobca v LJ

Da se tezko vziga. Ko das kluc v kljucavnico in ko avto vzigas gre kljuc dost na trdo v tisti polozaj ko avto vziga...

andraž

Lahko je samo malo zvit ključ. Poskusi z rezervnim.

tct

A res moraš tako majhna in nevarna jajca kupovat?

Zeko124

Hmm, tct, ne spomnim se, kdaj si ratal tak kritičen?? =)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Gox

Citat od: tct;73723A res moraš tako majhna in nevarna jajca kupovat?

Vsak ma svoje želje in potrebe ... ne vidim nič slabega če mu je všeč C2-ka ... res je majhna, sam je pa tudi zanimiv avto če ga uporabljaš predvsem v mestu.

Žabar

Citat od: Jurif;73667Ja, mislim da bo tako najbolje. Verjetno bom sel kar do Trobca v LJ

Da se tezko vziga. Ko das kluc v kljucavnico in ko avto vzigas gre kljuc dost na trdo v tisti polozaj ko avto vziga...

Ufff, predlagam 10 km vec ( do drenovga grica - Merlak ).

mtX

Mi imamo pri hisi dva c2ja, pri enem se tudi kljuc malo bolj na trdo obrne. Moje mnenje je, da samo mehanizem ni dovolj dobro namazan, zna bit isti problem tudi pri tebi.

Jurif

Citat od: Žabar;74086Ufff, predlagam 10 km vec ( do drenovga grica - Merlak ).

Slabe izkusnje pri Trobcu ?

Starsi  skos vozijo citroena k Trobcu pa pravjo da je OK, zato sem tudi sam tja peljal avto ?

Tignes

še par km potegnit pa do Jerovška...

thinc

Pozdravljeni,

sem nov uporabnik foruma in se zanimam za nakup tega modela (1.4 VTS). zanima me, na katere (morebitne) slabosti moram pazit pri nakupu? splošne informacije so mi jasne, zanima me predusem specifično za kakšne obrabe, ...

LP Gašper
LP Gašper

MSrougeZX

Èe je 1.4 verjetno misliš na VTR, ker VTS je pri nas bil samo v kombinaciji 1.6 125KM

Èe ima ESP lahko crkne če še ni bil menjan - ampak verjtetno 1.4 nima ESP-ja.

Na zadnjih prtljažnih vratih od znotraj v bližini stikala za odpirat se pojavljajo mehurčki na barvi-rja, zaradi slabe konstrukcije vrat. (mi smo zamenjali izven garancije-zastonj seveda)

Drugih posebnih težav ni.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil