Nakup C2

Začel/a Jurif, Maj 12, 2010, 10:19:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

kattya

Dejansko je moški posodo avto nekemu kolegu, katerega žena se je furala z njim na šiht. Tak da ni mogo prit do avta. Sem ga sicer en dan prej že klicala pa je reko da drugi dan avto ziher bo na voljo za pogledat, ampak ni blo kaj iz tega. Mi je pa kolega reko, da ta prodajalec uvaža avte iz Francije.. O servisni knjigi seveda ni nič pisalo, tak da dvomim da jo ma. Bom še dans poskušala ga priklicat pa it na izlet :)

garac

Bog si ga vedi, kje je avto v resnici bil. Dvomim, da avto opereš, očistiš, pripraviš za prodajo, potem pa ga daš nekomu, naj se vozi z njim v službo.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

kattya

Nekemu kolegu ga je posodo, ko mu je avto crkno. Sem ga šla gledat. Avto dejansko vredi zgleda, ni nekaj ful poškodovan, spredaj odspodi je poškodovan, zgleda ga je nekdo naslono nekam. Drugače pa je kar ok. Sma se s kolegico peljali, kuplunga je škripala, men se zdi da premze nekak niso primle (sam to ne vem al se mi je sam zdelo al dejansko niso primle), avto je mehek tk ko nwm kaj. Ded je pa reko da je klimo na novo nafilo. Na prvi pogled je bil kar vredu. Pod havbo s kolegico nisma gledle, ker se itak ne spoznama, zato bota šla dva še naslednji teden ga podrobneje pogledat pol bomo pa vidli :)

Zeko124

Citat od: kattya;133205Nekemu kolegu ga je posodo, ko mu je avto crkno. Sem ga šla gledat. Avto dejansko vredi zgleda, ni nekaj ful poškodovan, spredaj odspodi je poškodovan, zgleda ga je nekdo naslono nekam. Drugače pa je kar ok. Sma se s kolegico peljali, kuplunga je škripala, men se zdi da premze nekak niso primle (sam to ne vem al se mi je sam zdelo al dejansko niso primle), avto je mehek tk ko nwm kaj. Ded je pa reko da je klimo na novo nafilo. Na prvi pogled je bil kar vredu. Pod havbo s kolegico nisma gledle, ker se itak ne spoznama, zato bota šla dva še naslednji teden ga podrobneje pogledat pol bomo pa vidli :)

Pametno bi blo vzet kakega mehanika s sabo...

Brez zamere, samo če je avto tak zlaman tudi motor ne more bit bogve kaj...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

kattya

Sej pravim, da bota šla dva ko se malo bolj spoznata na Citroene gledat pa bomo vidli kak pa kaj :) če ne bom pa mogla koga drugega prosit :)

frodo1

Citat od: kattya;133322Sej pravim, da bota šla dva ko se malo bolj spoznata na Citroene gledat pa bomo vidli kak pa kaj :) če ne bom pa mogla koga drugega prosit :)

Malo se mi zdi sumljivo vse skupaj, ne bodi zaletava, ko boš enkrat kupila je lahko tudi "joj".

da bota šla dva ko se malo bolj spoznata na Citroene ; vseeno se mahaniki bolj spoznajo, najbolje citroenovi.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

kattya

Sej bi kamot vzela s seboj kakega mehanika, problem je v tem, da ni časa. Èe ima kdo od mehanikov čas, ga js nimam, če ga mam js, ma on gužvo. Tak da ne vem kak bo to šlo :) avto pa rabim že zdej, zato z nakupom ne morem odlašat v nedogled :)

avantgarde

Drugače pa lahko s prodajalcem skupaj peljeta avto  na AMZS ali pa na Citroenov servis. Plačaš tist pregled pa pol vsaj veš pri čem si. Èe se bo prodajalec tega zelo branu pol veš pri čem si. Pa upaj da koga na servisu ne pozna:)

Srečno, LP

kattya

Tole je pole spet 50/50 šans da koga ne pozna. Dobro, bom probala to finto. Sem prečekirala en avto in zgleda super, ohranjen, mašina vredu, servisna potrjena, skratka super. Sem se kar za bencinarja odločla, glede na to da ne bom naredla več kot 10000 km letno, se mi tut ne splača.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6040519&show=1 (menda je bil kupljen nekje pri Laškem, zdaj je ta Drago drugi lastnik) Èe pa kdo ve kako zgodovino tega avta mi ga lahk še odsvetuje :)

kattya

frodo1

No meni se zdi takole na oko bolj očuvan ta črn- benzinar, tud več slik je dal gor; pa še potrjena servisna knjiga, kar po moje kar nekaj šteje. Pa še pri dodatnih gumah lahko zbarantaš kaj. Ne vem a so to original prevleke, delujejo lepo. Na pedalkah se tudi ne vidi neka obraba, tako da lahko sklepaš, da so kilometri kar realni.
Za diesla je težko kaj reč glede na slike, malo so slabe kvalitete, pa tudi več bi ji lahko dal gor. Že res da ti bo ta spil kal liter manj, potrebno bi ga bilo videt v živo. Nima pa niti potrjene servisne knjige (km ??), niti ne piše poreklo-slovensko, pa tudi nekaramboliran nima pripisano. Deluje mi bolj skrivnostno. Jaz bi se glede na videno odločil za  črnega. Saj bo še kdo podal mnenje,...
Itak pa veš, da je potrebno barantat, pa ne rečti tako kot zadnjič, drugi so še dražji.
:BigThumbs:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

kattya

Sem šla gledat tistega črnega, se že napol odločla da ga vzamem, samo me je jezlo ker moški ni nič spustil cene (niti tistih smotanih 90eur) poleg tega pa me je motlo dejstvo, da je mel kar neke luknje po avtu. Rekel je da je od toče, samo se mi je čudno zdelo, da so ble luknje ena na strehi, ena na havbi, ena pri vratih. In to mi ni dalo mira, poleg tega pa se je punca ki je avto dejansko vozla jokala za avtom (čudno). Tak da mi je blo na koncu že vse skup tak čudno, da sem si premisla. Zdej delam na tem, da dobim v roke nekaj boljšega (vsaj upam, da je boljše) :) sporočim, kako se bo izteklo :)

Edit: evo pa ga mam :) zaenkrat sem zelo zadovoljna :) vsem vam pa hvala za pomoč :)

blah

Tudi jaz se odločam za nakup novega avtomobila in kot sem že pisal prej v temi ob c5, je torej izbira c5 dizel ali pa c2 bencinar ali dizel... Torej delam nekje vsak dan 60-100km, včasih več, včasih manj. Zdaj pa me zanima kakšne so kaj hibe na c2? In pa kakšne mate kaj porabe? Torej katerega se bolj splača - bencinar/dizel glede na okvare...

Gledal sem pa tega, ki je trenutno dokaj ugoden:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6762287&show=1

MSrougeZX

Priporočam ti dizla..ker C2 1.4 ni ravno varčen...na AC ali malo mestne si takoj na 8L. Išči 1.4HDI 68KM...tisti žre med 4,5-5L. Samo za HDi-ja bo treba več plačat. Hibe C2 nima...vglavnem, če so so iste kot pri vseh avtih tega letnika...nič posebnega...robustno narejen avto..tudi plastika v notranjosti je trpežna.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil