Nekaj vprašanj

Začel/a kostevc, Maj 11, 2010, 10:08:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

kostevc

Živjo,

v sosednji temi sem spraševal o C8, ker imamo sedaj Evasiona in bo počasi potrebno zamenjati. Na forumu je bilo veliko koristnih informacij in tudi res je, da je skoraj nemogoče najti solidnega C8 v Sloveniji ... Gledali smo tudi nove Berlinge, sedaj je pa "oko zapelo" za Citroen C4 - GP ... Pa me zanima sledeče:

- na ********* je pestra izbira - predvsem letnik 2007. Kilometri so verjetno realni pri večini, koliko km kaj "zdrži" v pravilu motor 1.6 HDI 109 KM?

- kako se obnese motor 1.6 HDI 109 KM? Je dovolj za ta avto? vidim, da so 2.0 HDI bolj redki med rabljenimi ...

- kako je z menjalnikom? Verjetno 6-st. bolje kot 5.st? Kako je z avtomatikom?

- še glede sedežev: sedaj imamo Evasiona in pogosto vozimo kakšno robo, kjer smo sedeže enostavno vzeli ven ... Kakšen je sistem pri C4 GP? Kako je z tretjo vrsto? 2. vrsto? Je po prostoru vsaj malo primerljiv z Evasionom?

Hvala za pomoč & lep pozdrav,

kostevc

garac

tisti 07 so po večini italjanski in francoski, seter-kurent in alima, vseeno bi skoraj raje vzel kaj slovenskega, čeprav imajo morda celo realne kilometre 140tkm za dve leti je nekako kar normalno.

Sedeži v tretji vrsti žal niso enostavno odstranljivi. Vsi avti imajo kup opreme, opreme, ki pri nas ali ni bila na voljo, ali je nihče ni naročal. Več opreme, več možnosti, da kaj odpove.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

tct

1,6 je odločno prešvoh. To se najbolj vidi pri bencinarju 1,6, ki ni vreden počenega groša, pa je lahko stokrat od BMWja. Žre 13l.

vrhncan

Meni moj C4P (ne GP) 1.6 mašina žre lepih 7.2 po računalniku oz. nekje 7.3 na roko računanih:BigThumbs: Je pa res da vozim po omejitvah na AC max 140.

kostevc

Zanima me, koliko nosilnosti imajo te v "dno zloženi" sedeži pri C4 GP v 2. in 3. vrsti? Zdrži to kakih 500 - 600 kg bremena?

lp, kostevc

garac

A jumpy pa ti ni všeč? 600kg basat v c4 pic je malo huda varianta, si kaj gledal nosilnost?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

tct

@vrhnčan. Normalna moška vožnja z 1,6 bencinarjem je med 8,5 (landstrasse 80) in 13 po mestu ali na avtocesti kot je treba, z normalnimi prehitevanji in kamioni in klanci. Sem večkrat sovoznik. To je težak avto in še še velika prednja ploskev ne more biti varčna. Navadni C4 1,6HDI je okoli 8,5 povprečje s prirasti do 10l če ga malo bolj siliš.

bingo

TCT@: 13l benc. in 10l dizl, pa si ti prepričan, da se pelješ v C4GP z 1.6HDI (da ni kaka lokomotiva:). Predvidevam da žgeta po AC...nad130kmh
LP

kostevc

Citat od: garac;73592A jumpy pa ti ni všeč? 600kg basat v c4 pic je malo huda varianta, si kaj gledal nosilnost?

Jumpy mi ni všeč ... Najraje bi C8 (rabljen) pa ni možno kaj pametnega najt ... Berlingo je skoraj malo kratek glede na to da veliko vozimo daljše stvari ... C4 GP izgleda zanimivo ...

Z avtomatiki so kakšni problemi?

lp, kostevc

ursus

Bom kar v to temo napisal...
Danes sem na av.o.net opazil pravi kolaps cen za novi c4GP diesel.
Dynamic z 1,6 hdi se dobi že za 18.5k€.
Vsi uradni citro prodajalci zatrjujejo,da so avtomobili letnik 2010 in da nikakor ne gre za kakšno "preležano robo".? Da samo praznijo skladišča v Kopru?
Ker sem pred prvim nakupom Citroena me take razprodaje malce begajo?
Ali pa je vse samo v moji glavi...:AngelPray:

garac

In kaj vse spada zdaj pod opremo Dynamic? Je še vedno tista enobarvna armaturka?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

kostevc

Gledal sem tega na *********-u:

Citroen  C4 Grand Picasso  1.8 16V SX SLO AVTO  9.990 €  
bencinski motor,  1749 ccm, 92 kW / 125 KM

Koliko ima kaj porabe takšen motor? Kako se obnese?

lp, kostevc

ursus

Citat od: garac;73644In kaj vse spada zdaj pod opremo Dynamic? Je še vedno tista enobarvna armaturka?

http://www.citroen.si/media/grand.c4.picasso.01.04.2010.pdf
Osebno mi je dvobarvna armatura za vožnjo in vozne lastnosti povsem obrobnega pomena...

sloslo

Citat od: tct;73595@vrhnčan. Normalna moška vožnja z 1,6 bencinarjem je med 8,5 (landstrasse 80) in 13 po mestu ali na avtocesti kot je treba, z normalnimi prehitevanji in kamioni in klanci. Sem večkrat sovoznik. To je težak avto in še še velika prednja ploskev ne more biti varčna. Navadni C4 1,6HDI je okoli 8,5 povprečje s prirasti do 10l če ga malo bolj siliš.

Ker si sovoznik poznaš porabo tega motorja?:) No jaz ti kot lastnik povem, da je moja povprečna poraba 1.6 bencinarja 9.4 l, vseskozi merjena "ročno".Računalnik laže vedno vsaj za 0.5 l.Imam pa večino kratkih voženj do 3 km.In 120 KM je čisto dovolj za normalno vožnjo tega avtomobila.

kostevc

Citroen C4 Grand Picasso 1.8 16V SX SLO AVTO 9.990 €
bencinski motor, 1749 ccm, 92 kW / 125 KM

Koliko ima kaj porabe takšen motor? Kako se obnese?

lp, kostevc