Nekaj vprašanj

Začel/a kostevc, Maj 11, 2010, 10:08:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bošti

Cene novih C4 trenutno so res ugodne. zgleda da 1x letno spustijo cene v podn. lani maja sem kupi C4GP 2.0hdi dynamic + metal barva isti čas maj 2009 za 19.250€. DOT na gumah je bil teden v avgustu 2008. torej avto iz skladišča.torej če misliš kupit novega hitro zagrabi priložnost pa definitivno 2.0, ker 1.6 je prešfoh,...

boštjan

No, sam imam C4GP 1.6 HDi, pa sem čisto zadovoljen... Poraba ročno izračunana 6,7l, večinoma v službo in nazaj po regionalki, v eno smer cca. 16 km, po avtocesti, do sedaj na dopust vedno dva odrasla in otrok + polno prtljage cca. 7,2l, povprečna hitrost okoli 140-150km/h... Pa se vozimo kar pogosto... eni se ne zdi prešvoh, glede na to, za kar ga rabimo, kasko je ceneje, cestnina nižja... Itak pa mora vsak sam oceniti, kaj rabi... Prtljažnik dovolj velik, sedeža v tretji vrsti pa pač pomožna in zložena v dno...

ursus

Evo,danes naročeno,naslednji teden sem novi lastnik C4GP 1.6 HDi :BigThumbs:

garac

super, srečno, barva pa bo?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ursus

Za tako ugodno ceno sta bili na voljo samo srebrna in temno siva
[ATTACH]30484[/ATTACH]:take_picture:

tct

Za C4 1,6HDI Mare prizna porabo, kot je res. S Sodelavcem hodiva v hribe in izmenoma voziva. Pošteno pove, da če hoče normalno vožnjo z 1,6 bencincem (C4 Picasso) pač nekaj več troši. Daleč od obljub in nakladanja. Novejši avti pač več in brez izjeme žrejo. Nazivne konje imajo samo v eni konici, ostalo pa moraš prigarat s porabo. Èe je pa turbo, kot moj 2.0T, pa je itak povprečje ene 9l na dolge proge in 10,4l po mestu. (170 kojnov), res pa vaga 1,7t. Èe sem pošten, Xantia 3.0 ni NIKOLI toliko požrla, 8,5 na dolge po predpisih (npr. Benetke) in pa mešano mesto AC do 9,8. Èe si hotel pa Audije poniževat pa tja do 11, ampak si vsaj vedel zakaj si šel na pumpo, ker je šlo do 240.

pero77

Prvič se oglašam na tem forumu

Tudi jaz sem postal ponosen lastnik C4 Grand Picasso.
1.6 HDI Dynamic oprema za dodatnimi obrobami pod stekli in še nekaj malega zraven.
Moram povedat da prej nikoli nisem imel Citroena, vozil sem raznorazne znamke od BMW, Alfa Romeo, VW, Fiat itd.

C4 Grand Picasso me naravnost navdušuje, glede vsega, tako voznih lasnosti, porabe in funkcionalnosti vozila.

Moja povprečana poraba po mestu je po računalniku 7,2 litra in poraba po AC 5,9 Litra.
Avto kupljen v AC Plus Kranjc na Jadranski v Mariboru, cena 26.800,00 z vsemi popusti in financiranje preko njih pa smo prišli na 21.104,00 EUR

Trenutno točno danes v uporabi 3 mesece, cca 3100 KM in samo navdušenje.

Slike pridejo kasneje

L.p.
Pero

garac

pero77, dobrodošel na forumu, super, lepo je prebrat, da smo ljudje tudi zadovoljni s citroeni, srečno vožnjo
[SIGPIC][/SIGPIC]  

SEBA78

Tudi jaz sem ponosen lastnik citroena c4, sicer ga imam komaj 5 mesecev pa vendar sem z njim zelo zadovoljen  vsak dan spoznam nekaj novega pa tudi poraba se mi ne  zdi pretirana glede nato, da imam večinoma samo mestno vožnjo.
Lp.
Sebastjan:BigThumbs:

vrhncan

Tudi jaz vsaj zaenkrat še zelo zadovoljen lastnik (dober mesec, 2000 km) C4P bencinar 1.6

ursus

No pa je doma povsem nov C4 Grand Picasso 1.6 HDI Dynamic.
In to za zelo zelo ugodno ceno 18400€.
Ogrooooooooooooomno avta za tak denar.
Pohvale Citroenu za občasne presenetljive cenovne akcije:emot112:

aygo

Srečno vožnjo in veliko varnih kilometrov:BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

noone

Živjo!

Tudi mi se odločamo za nakup novega C4 Grand Picasso. Zdaj se vozimo s C8 in smo z njim nadvse zadovoljni. Ker ga bo počasi treba zamenjati, sem se začel zanimati za druge C8. Serviser mi je to zelo odsvetoval, ker pri nas zelo težko dobiš dobrega. Vsi so iz uvoza, pri teh pa nisi nikoli prepričan, kaj dobiš. Tudi pri tistih, kupljenih pri nas je podobno, a je verjetnost vseeno večja, da se ne boš opekel. Èe je že naj bo torej kupljen v Sloveniji. Takih pa praktično ni. Zadnjič sem si ogledoval enega dobrega in cincal toliko časa, da je šel v druge roke. Nov C8 je precenjen in me zato ne mika.

Serviser mi je rekel, da naj raje razmislim o C4 Grand Picasso, ker naj bi šel C8 ven iz proizvodnje in C4 je novejši modernejši,... Že samo pri načrtovanih servisih oz. menjavah, naj bi bili praktično vsi intervali dvakrat daljši, kar naj bo močno poenostavilo in pocenilo vzdrževanje.

Zadnjič sem šel gledat edinega C4 Grand Picasso iz oglasnika uvoženega iz tujine, ki se mi je zdel zanimiv in ugoden. Na srečo sem vzel s seboj svaka avtoličarja. On je bil hitro prepričan, da je bil avto zaleten in da se ga ne splača kupovati. Tako sem se odločil, da kupimo novega. Glede na to, da nam C8 še dobro služi, bom najverjetneje počakal na kakšno akcijo. Saj so vsake toliko kakšne posebne akcije, kajne?

Me pa muči nekaj stvari v zvezi s C4 GP. Avto je modernejši, novejši,..., a je precej manjši od C8. Ravno danes zjutraj sem peljal sinovo kolo. Pri C8 ni to noben problem. Odprem prtljažnik, parkiram vanj kolo in je. V C4 GP lahko o tem samo sanjam. Zdaj trije otroci v drugi vrsti sedijo precej udobno, v C4GP pa se bodo morali bolj stiskati. Zato niso nič navdušeni nad menjavo. Ne vem, kako bomo šli na kakšno daljšo pot, ker smo dosedaj vedno imeli do vrha poln prtljažnik. Ali bomo morali s seboj vzeti veliko manj stvari, ali pa si bomo prvič morali omisliti prtljažnik na strehi.

Po eni strani je dobro, da sta šesti in sedmi sedež vedno v prtljažniku, po drugi pa zasedata dragocen prostor. Mi imamo dodatna dva sedeža za C8 v glavnem spakirana v hiši. V vsem času smo ju potrebovali le ene parkrat. Gotovo bi ju večkrat, če bi bila vseskozi v prtljažniku.

Danes bom šel po točno ponudbo na Citroen, da vidimo, kaj mi imajo trenutno za ponudit.

Xandrej

C4 grand picasso ni rang C8 tak kot ni grandscenic v rangu Espaca..

garac

se pa po moje v grp sedi bolje, kot v C8.
Kolega ima "akcijskega" in je izjemno zadovoljen, najbolj objektivni podatki pa so v bramarjevi temi o njegovem C4 pic, saj je opisal dejansko vsa zapažanja pri svojem picu
[SIGPIC][/SIGPIC]