Xsara 1.9 D 51kw 2001

Začel/a xxx, Maj 10, 2010, 10:21:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xxx

Pozdravljeni.  Zanima me sledeče. Sem svež lastnik zgoraj navedenega avtomobila. Ta ima v homologacijskem kartončku vpisano samo eno dimenzijo gum (195/55/15).  Ta dimenzija je občutno preveč za moje pojme. Pomoje bi bile bolj primerne kakšne 14".(185/65/14 ali 175/70/14) Katere dimenzije si lahko homologiram, katero dimenzijo priporočate?  Katero  motorno olje priporočate ob menjavi? Kakšne standardne hibe ima avto ? Na kaj morem biti posebej pozoren ? lp

garac

tesnilo glave pri d motorju, drugače pa zadnji most in podobne zadeve, kot pri ostalih xsarah. Mogoče bi šle gor kake 14col s xsare mk1, bo gox malo pokukal v homologacijski kartonček pa je, ali pa gigo.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Èe nimaš vpisane druge dimezije potem manjših gum nemoreš homologirat razen z alu platišči se pravi v tvojem primeru 14 col alu platišča z TUV certifikatom in seveda z primernimi gumami... :BigThumbs:

sl1

jaz imam mk1 in imam v homologacijskem kartončku 185/65/14 in 175/65/14, tako da kaj takega bi najbrž pasalo.

Gox

Naša Xsara Break 1.6i, ima v kartončku samo eno dimenzijo vpisano ... je pa prav tako Mk1 ... letnik 99

xxx

Pozdravljeni. Kot zgleda je na Xsari šel katalizator. Ali lahko dam na xsaro univerzalnega do 2500ccm za bencince ali more biti obvezno za  dizle(do4200ccm).BOSAL    Ovalni 330 x fi 45 (do 2.5 literskih motorjev)     88,00
BOSAL    Ovalni 330 x fi 53 (do 4,2 literskih dieselskih motorjev)     121,30
Gledal sem ta dva. . Ali je možno, da mi zaradi katalizatorja temperatura motorja skače od 70-90 ? Kolega je zgubil servisno knjigo za 2 leti starega peugeota pa me zanima, če kdo ve koliko kaj stane nova servisna knjiga ter procedura do le te. lp

gigo

Kar se tiče univerzalnega katalizatorja ni problema. Svetujem pa ti, da se najprej posvetuješ z majstrom.Sicer ne vem kako je pri 1.9 mašini ampak pri bencinarjih povzroča problem prostor za katalizator. Original gre ravno prav, univerzalni pa odvisno od modela. Kar se tiče dviga temperature pa je odgovor ne. Raje preglej termostat oz hladilni sistem.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

visar

glede temperature.... Ja, ko sem razbil katalizator - ista varianta je pri uničenem, sej je prehajanje zraka skozi satje neenakomerno, kar vpiva na lambda sondo in seveda na pretok plinov. Tako se motor duši v izpustih in zato se poveča temperatura motorja... in posledično kontra... zato niha.
Sicer pa katalizator čim prej zamenjaj in boš videl.
______/\\______
______/\\______

sl1

Ja, če je satje v katalizatorju razpadlo, se ti baje lahko naredi stofeljc v izpuhu in ti skoraj zamasi auspuh in se potem motor lahko pregreva. Tako mi je rekel mojster ki je meni menjal katalizator in srednji lonec ker mi je satje razpadlo. Za rabljenega delujočega sem dal 60€ in tudi na testu plinov so bili cagarji na sredini tako da sem zadovoljen.

gregor

Èe so moje informacije pravilne, na meritvah izpušnih plinov na naših tehničnih pregledih pri dizlih katalizator nima vpliva.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

xxx

Ali paše vratna gumijasta obloga vrat in sovoznikov predal iz mk1 na mk2?(letnik 2001) Katere in koliko matic, podlošk ter vijakov potrebujem za montažo zaščite motorja?(neorginalna)  lp

xxx

Imam spet problem. Kadar vključim klimo se mi temperatura vode dvigne nad običajno in hoče avto zakuhati. Ponavadi se to zgodi, ko se vozim  po avtocesti, kadar je zunaj 30+ stopinj. Klima normalno dela, edino pregrevat se mi začne. Ima kdo kakšen predlog kaj bi bilo lahko krivo za pregrevanje motorja? Meni se ne zdi normalno. Temperaturo motorja zbijam na ta način, da nastavim na vroče kroženje zraka v kabino, ampak v teh vročih dneh še bolj zakuhaš. Hvala vam za čim prejšne odgovore. Lp

Gox

Ventilatorja na hladilniku delujeta v redu?

LP
Goran

xxx

To pa ne bi vedel. Na avtocesti, kadar imam vklopljeno klimo mi začne temperatura naraščat.(ko izklopim klimo pa dam malo v ler pa pade, več ali manj mi narašča samo pod obremenitvijo-klima)Hladilnika sta ok, hladilne tekočine je dovolj.

Gox

Koliko pa se pregreva? A naraste števec temp. do rdečega polja?