Xsara 1.9 D 51kw 2001

Začel/a xxx, Maj 10, 2010, 10:21:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xxx

Do rdečega polja bi verjetno prišlo pa vedno prej dam v ler in klimo izklopim. (preventivno)Prišlo pa je že do cca. 103-105 stopinj. Več pa nisem probaval. Kaj bi bilo fajn menjat? Možni vzroki? Termostat, termostikalo,zrak v sistemu,.... *?

Gox

Počakaj še na odgovor @alesz, bo verjetno imel kako idejo o morebitnem vzroku pregrevanja.

Kaj pa nivo hladilne tekočine je v redu? Si preveril?

Lp
Goran

xxx

tct

Očisti hladilnik klime, ki je pred tistim za motor. Ponavadi je polno muh in golaznikov. Tudi termostat je 15€, zato ni kaj cincat.

xxx

Zamenjal bom termostat in hladilno tekočino ter sčistil oba hladilnika ter preveril aku. Èe ima še kdo kakšen predlog pa na plan z njim. Katere barve je najboljša hladilna tekočina? Kateri termostat je pravi-pri koliko stopinjah odpira?

Lamy

Podoben problem smo imeli tudi mi pri C3 8predvsem na AC), menjali smo termostat pa je blo dva tri dni mir, potem pa je avto spet šel na AC in spet isto.

Potem pa smo še menjali termostikalo in je sedaj O.K., tak da ti predlagam, da še preveriš stikalo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

xxx

Problem je več ali manj rešen. Menjal sem termostat, antifriz, oba sprednja upora ter termostikalo. Zdaj avto deluje tako kot more. ;) Ali pašejo na xsaro dimenzije pnevmatik 195/65/15 ?

xxx

Pojavlja se mi nov problem. Avto ne vžge redno, sem pa tja noče vžgati. Vžge po dolgotrajnem poskušanju.(x*kratnem) Včasih ko ga vžgem skočijo obrati do 1300 ter vibrirajo na relaciji 1000-1300. Ta problema se ne pojavljata vedno, ampak na vsake toliko. Menjal sem že naftni filter ter preveril, če vleče kje zrak noter. Sumim pa na pumpico zraven naftnega filtra, katera je blindirana. Je možno da je v avtomobuilu slaba nafta ? Ima kdo kakšen predlog kaj bi lahko bilo. Avto drugače teče na 1000 obrati, je to normalno ?  Lp

xxx

Imam nov problem. Xsara ne vžge več. Avto samo vergla in ne vžge. Naftna pumpa se sliši, vžigne svečke so ok. Altenator je ok, prav tako kot aku. Ali je možno da je kriv senzor vžiga? Ima kdo kakšen predlog kaj bi bilo lahko narobe.lp Pred tem se je avto peljal kot je treba, obrati so bili fiksni.

xxx

Citat od: xxx;114819Imam nov problem. Xsara ne vžge več. Avto samo vergla in ne vžge. Naftna pumpa se sliši, vžigne svečke so ok. Altenator je ok, prav tako kot aku. Ali je možno da je kriv senzor vžiga? Ima kdo kakšen predlog kaj bi bilo lahko narobe.lp Pred tem se je avto peljal kot je treba, obrati so bili fiksni.

Zamenjal sem pumpico pred naftnim filtrom, pa vendar se problem ponavlja. Kot sem ugotovil mi pada nafta. Kadar je avto parkiran na ravnem je ok, ko pa ga pustim čez noč parkiranega v hrib ( kot ni pomemben) pa mi pade nafta in morem s pumpico napumpat nafto do filtra. Pred menjavo pokvarjene pumpice mi to ni delalo. V čem je problem. Nekaj sem zasledil, da se montira nekakšen ventil. Predlogi? lp

gregor

Se še vedno pogovarjamo o 1.9D?

Dostikrat spuščajo povratki šob. Tiste tanke cevke ki gredo iz ene na drugo šobo...

A pri delujočem avtu, če daš za nekaj časa gas, imaš v prozorni cevki med filtrom in motorjem (pumpo vbrizga) mehurčke?

Načeloma bi tudi delujoča pumpica morala opravljati vlogo nepovratnega ventila.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Pyr0Beast

Pumpica bi morala biti precej trda ko vzpostaviš ustrezen tlak.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

xxx

Ali mogoče ve kje bi se dalo dobiti elektromagnetni ventil na naftni pumpi (delphi) ter koliko je približna cena. Lp

Pyr0Beast

Èe ne drugače, na original citroen servisu
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

gregor

Jaz bi najprej probal to iskat na bosch servisih.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio