Imam SPAÈKA!!

Začel/a vinko, Maj 10, 2010, 05:06:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

vinko

Janez, paket imam že doma, HVALA!!!

janez

Ni kaj hvalit, upam da ti bo prav prišlo. Ko boš delal tapete , bočne... daj gor nekaj tankega. Pa tak limaj , da boš kakšne štiri milimetre zaklačil v tist utor ,ki je na bokih zgoraj. Pa na levi strani je spodaj pod tapeto kablovje za zadnje luči. Naj te ne moti ,ker se vidi odebelitev po celem boku ko tapeto nalimaš . Spaček je pač tak.

garac

@vinko, kaj zdaj, si zrihtal tapete? Sem mislil, da se boš zadnjič kaj oglasil na srečanju? A samo uživaš poletje in se nonstop voziš s spako?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vinko

ja no... uživam v poletju, kot si reku...
zrihtal pa nisem še nič ker me dejansko ni nič doma:emot64:
s spačkom se pa tudi ne vozim, ker mi je pred parimi dnevi vrglo svečko ven, seveda z navojem vred...:Hammer3:

no sej se bo zrihtalo...
če ne prej se vidimo septembra na srečanjih...

garac

o, kakec, a boš mejal glavo, al boš vgradil vložek?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

vinko

mislim da bo vložek prva rešitev...
... v kratkem pa še generalna motorja... upam...

janez

No pol pa hitro najdi enga mehanika ,da ti to naredi . Jesensko CKS srečanje te čaka in seveda srečanje forumsko...

Je pa včasih hitreje če menjaš glavo kot pa da najdeš enga mehanika, ki ima orodje in puše. Jaz žal nimam, si bom moral enkrat nabavit...

janez

Aja, pa da ne boš čist nevozen...

Idi pa kupi eno svečko z enakim navojem vendar da je daljši. Ponavadi smo temu rekli GSova svečka. Pol pa vzemi staro svečko in potegni dol podložko. To podložko natakni na novo GSovo daljšo svečko in jo takšno z dvem podložkama počasi previdno uvij v glavo.

V čem je keč ?... Normalna svečka ne doseže zadnjega navoja v glavi. Pomeni ,da je spodaj vsaj en obrat navoja cel. Z daljšo svečko in dvema podložkama dosežeš ta navoj in lahko narahlo zategneš. Dve podložke pa zato da ne greš predaleč in da bat ne udari o svečki. Za ziher lahko naviješ na svečko tanek sloj vodovodarskega teflonskega traku.

No in potem se odpelješ do mehanika da ti uštima tisto pušo. Edin pazi, najbolje da si zraven. Da bo res dal pušo not. Meni so enkrat kao zrihtali glavo na enem starem amiju, in sem se naslednji dan odpeljal normalno. Èez pol leta ko je svečka crknila pa sem ugotovil da so mi zvrtali večjo luknjo, narezali navoj in porinli not neko ogromno svečko od kaj vem česa. ... glavo stran pa drugo gor.

vinko

:BigThumbs:
se je ponudu Aleš (A.T.K.), da mi lahko ob naslednjem obisku obale to zrihta...
upam samo, da ga bo lepo vreme čim prej poneslo na obalo :)

Janez.. se pravi tudi če dam daljšo svečko gor, je to lih do mehanika? ni da bi se pa zdel lahko s tem vozu, ne?

ja, oba septemberska srečanja sta že v planu, če bomo le vozni...

janez

Vinko, lahk je do mehanika lahk pa do pariza...

ko smo leta 99 potovali nazaj iz svetovca v Grčiji je znancu v spačku zraven nas v Romuniji zabrisalo ven obe svečki. Takrat sem mu dal v obe glavi svečke od Olcita romunskega in se je normalno pripeljal nazaj do Celja. Pa še od Èakovca do Ptuja je nas s tono teškim furgonom šlepal. Sorodnik od moje je na tak način pripeljal dijano iz Salzburga do Konjic, pa še in še takih primerov. Èist kolk si upaš in kolk si pripravljen reskirat.

Drugač pa naloži avto na neko prikolico pa pripelji do mene in ti poštimam mašino pa še kaj okoli... če praviš da bi jo moral itak rihtat. Èe hočeš zatesnit motor moraš glave dol vzet pa se dajo rihtat tacajt ko se ostala mehanika dela. V glavnem čist po želji. Moj telefon imaš pa poklič.

lp

garac

Kje je končal ta spak? Je še pri življenju?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

janez

Nazadnje letos spomladi je bil pri enih ljudeh v Ivančni Gorici. So me klicali na ogled da bi ga rihtal generalno , oldtimersko, u nulo...

... sam so imeli buðet za spaka 1000 eur in so mislili s tem obnavljat... Hvala lepa. Malo po tem se je pojavil na oglasih za kar veliko cifro, bil mesec dni gor in izginil.

Tolk kolk jaz vem.

Zeko124

V Ivančni Gorici? Hmmm, nisem ga srečal... Morda kak navdušenec, ki je srečal tipa z zeleno-belim spakom?

Saj takih je nekaj, pa hitro obupajo ob cenah.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

aXe-XM fan

Citat od: Zeko124;143697V Ivančni Gorici? Hmmm, nisem ga srečal... Morda kak navdušenec, ki je srečal tipa z zeleno-belim spakom?

Saj takih je nekaj, pa hitro obupajo ob cenah.

Seveda si ga videl... ponavadi je pri Tušu stal, če se prav spomnim, ima blatnike zelene, drugje je bel? Registrska pa LJ-VL-??? Zdi se mi, da bi to moral biti ta.
LP

Zeko124

Citat od: aXe-XM fan;143703Seveda si ga videl... ponavadi je pri Tušu stal, če se prav spomnim, ima blatnike zelene, drugje je bel? Registrska pa LJ-VL-??? Zdi se mi, da bi to moral biti ta.

To je tist iz Višnje gore, tega poznam. Govora je o enem rdečem, pobrskaj malo nazaj. Si ga ti kje videl?
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si