Imam SPAÈKA!!

Začel/a vinko, Maj 10, 2010, 05:06:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

andraž, res je, sem ravno včeraj gledal oblogo požarne stene in police za 2cv, ampak z malce spretnosti jo izdelaš tudi sam
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vinko

sej na netu sem našel eno izolacijo... sem mislu samo, če se jo da tukaj kje bljižje meni dobit, da je ne naročam....
...bom pa dodal še izolacijo v paket pa je

vinko

...no pa je že prva težava :emot60:
vsakič ko mu padejo obrati (semafor, ipd.) mi kr crkne !?!?!? sej pol vžge nazaj ampak vseeno mi ni prav da mi crkuje.

...sem naštelal minimum in mešanico, dela 15km kot nov pol pa spet začne zafrkavat (ne vleče več, crkuje na semaforjih,...).
ali je možno, da je to vse zaradi zračnega filtra (imam počeno tesnilo in mi na momente vleče preveč zraka) ali je zraven še kaj drugega?

hvala...

andraž

Po moje je najbolje, da najdeš nekoga, ki se na te avtomobile res spozna in naj ti vse pregleda in nastavi ali po potrebi kakšen del zamenja. Možno je, da ti še kje drugje vleče preveč zraka, pa da niso platine o.k., ali pa da bencinska črpalka ne deluje kot bi morala... Bolje, da ti Janez odgovori bolj natančno, ostali lahko samo ugibamo...

garac

A vžiga pa okej? Možno, da se je izrabil pertinaks na platinah in bi jih bilo potrebno odpret na predpisano mero.
Malce si preberi priročnik, mehaničko upustvo za vozače, ki je pripet na forumu.
Bolj točno diagnozo bo postavil seveda dr. Janez K.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vinko

tako je ... ne vžge lih v prvo, v drugo pa skoraj vedno!
priročnik imam pa že sprintan, samo še branje čaka...

kar se tiče diagnoze dr. Janeza, pa bom itak mogu na en obisk v njegovo kliniko...

pubi2cv

Moje priporočilo je:
- V vsakem primeru preveri in po potrebi naštelaj predvžig, zemenjaj platine in kondenzator, svečke.....če je treba, seveda
- Možno, da imaš smeti v vplinjaču. Vzami dol, dobro operi z bencinom, lahko daš zraven tudi malo nitra, ki še bolj topi razne nebodigatreba zadeve, ki se neberejo tam, kjer ni treba. Lepo vse razstavi, prepihaj in sestavi.
- Ko montiraš vplinjač nazaj na "pajka", poskrbi za to, da ne bo vlekel fauš lufta. Po potrebi izdelaš dodatno tesnilo iz "tesnita", ki ga dobiš npr. v Merkurju. Preveri tudi, da ti slučajno ne vleče lufta, kjer ti pride pajek privijačen na cilindre. V enem postu je že Keža opisal, kako se to naredi.

Fajn zrihtaj in LP

vinko

ja...
to je tista varjanta, ki je Janez poudaril, da "ne delaj tega sam doma"... s krpo namočeno v benzin in ovito okoli tesnila.
Platine pa morem res preverit, ker ne vem kdaj so ble nazadnje zamenjane, pa spucat bi ga blo tudi verjetno treba..

hvala vsem:BigThumbs:

janez

Takle napamet je zdaj teško rečt kaj ...

Najprej vzami svečke ven in jih zamenjaj ali pa očisti z žičnato krtačo (mesingasto, mora bit mehka da ne poškoduje keramiko), potem pa nastavi elektrode na 0,6 ali 0,65 mm.

Potem pa poskusi samo spucat vplinjač. To je najlažje. Previdevam da je gor dvojni vplinjač od dijane ali amija. Vzami dol filter, odklopi zajlo za čok. Potem pa odvij z navadnim izvijačem vse tiste vijake na pokrovu. Rahlo vzameš pokrov s plovcem dol (cev za bencin še prej odklopi) in postavi pokrov na glavo. Znotraj spodnjega dela imaš tri ali štiri dize odvisno od modela . Tisto dizo, ki ima speljano cevko v grlo pusti pri miru. Včasih gre lahko ven, včasih pa se odlomi. Ostale dize pa pober ven. Bencin prej popivnaj s coto. Na prednjem delu imaš še dve dize pa pober ven. Potem pa vzami en mali kompresor pa vse skupaj spihaj pod pritiskom. Vse luknje kar jih vidiš na in v vplinjaču. Daš vse dize nazaj . Tista spredaj, ki ima spodaj eno fedrco... tisto rahlo privij nazaj ,brez sile dokler gre. Potem pa jo odvij za dva obrata in pol nazaj ven.
Na pokrovu imaš tudi dizo na notranji strani in jo odvij, na zunanji strani pa je en vijak in ko ga odviješ je not mreža - filter... vse lepo očisti in spihaj. Tista diza od pokrova ne sme štekat, mora lepo sama brez sile padat ven ko obrneš v pravi položaj pokrov. To ti odpira in zapira dovod bencina.

Plovce tudi naštelaš. Pokrov v katerega si dal dizo nazaj obrneš na glavo in pogledaš tak na oko da sta oba plovca v isti višini in pravokotna na ravnino pokrova. Plovci so na aluminijastem nosilcu in jih lahko rahlo s prsti premikaš in zvijaš v poljubni položaj. Potem pa moraš še naštelat porabo - višino plovcev. Na obeh straneh mora biti mera od pokrova do sredine plovca 18 - 19 mm. Na plovcu je ena pikica - sredina ,do tam meriš

No potem pa nazaj sestaviš in priklopiš čok in bencin. Filtra ti ni treba gor dajat. Vžgeš avto in tisto dizo spredaj med delovanjem še enkrat pritegneš dokler ne začne motor ugašat ali pa tudi ugasne. No in od te točke spet odviješ dizo za dva in pol obrata. Èe laufa mirno - OK, če ne pa še malo štangas poštelaš na sami ročki ob strani kjer je zajla za gas pripeta...

Aja pa še to, za eno tako brzinsko čiščenje se ti ni treba matrat in vplinjač dol jemat. Tam spredaj sta dve fejst stišane matice in moraš imet en poseben ključ. Lahko pa vseeno vse štiri matice z 12 ključem zategneš. Prav tako lahko zategneš (RAHLO) tudi vse vijake in matice na koncu kolektorja kjer je pritrjen na glave cilindrov. Sam pazi, prednji vijaki se radi odlomijo, zadnji pa navoj v glavi pobere...

Recimo da je to to. Naslednje lahko pa greš preverjat nastavitve platin in predvžiga.

vinko

full hvala Janez...
s takšnim navodilom se pa res lahko kaj naučim :BigThumbs:

vinotoc

Blagor tebi,
sam sem rabil 2-3 leta, da sem pridobil ta spoznanja in izkušnje, kar ti jih je Janez napisal. Pri meni je šlo po sistemu: Na napakah se učimo. To je dobra šola, le šolnina je predraga.
Zdnje čase nabavljam literaturo da vsaj kakšno reč pogledam, drugače pa bodo čez čas ti Janezovi nasveti Katekizem za spačkarje.
LP vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

zlikovski

Same dize so v tem vplinjaču :)
Ja Vinotoč se strinjam z tabo, za razliko da že dogo nisem tega delal, bi rabil malo časa da bi padel v element.

Recimo moje izkušnje z vplinjači zraven navedenega od Janeza, morajo bit lopute dobro nastavljene da lepo zaprejo in odprejo ''stena vplinjača in loputa'', da ni zračnosti se pravi da nepajtlajo od obrabljenosti, potem pa še če je dobra kompresija in stvar mora laufat ko urica. No to tak na grobo. Ja pa čist mora bit, da ni v notranjosti nabrana po stenah umazanija in kakšne osedline.

janez

Vinko, imam stare tapete od Charleston, pa se mi ne da šablone delat na papir. Daj mi pošlji svoj naslov na ZS in ti pošljem originale pa si daj delat. OK?

lp Keža

janez

Vinko, kljuko sem nabavil, tapete imam, naslov tudi... pa ti pošljem jutr paket. OK?

vinko

Super, hvala...:BigThumbs: