Na kaj paziti pri nakupu???

Začel/a vinko, Maj 06, 2010, 09:54:08 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Kvadratne so imeli vsi Cimosovi spački do leta 1976, kvadratne je imel tudi model Spot (francoska proizvodnja), ki je bil prvi model "barvitih serij" do konca proizvodnje leta 1990. Spot je bil letnik 1976. Kvadratne je imel verjetno še kakšen, to bo bolj natančno vedel Garac. Po letu 1976 pa se kvadratne luči ne pojavljajo več.
Strokovnjaki so ti že napisali svoje mnenje, naj dodam še jaz mojega ljubiteljskega: daleč najbolje je, da prosiš nekoga, ki se spozna na Spačke, da gre s teboj na ogled. S tem ti bo marsikatera težava prihranjena. Spaček je dokaj specifičen avto in nekdo, ki ga ne pozna, ti bo težko ocenil realno sliko. Pri tako starem avtu je praktično vseeno, koliko je bil avto vožen, važno je v kakšnem stanju je avto ta trenutek.
Pa še ena misel: za obnovo tega avta, da bo res lep, boš porabil tja do 3000 Eur ali pa še malo več(šasija?, temeljita kleparska dela, ličanje, sedeži - tapetnik?, mehanikovo delo...). Morda bi bilo bolje, da kupiš strokovno obnovljen avto in si prihraniš sitnosti z iskanjem pravih mojstrov, ter porabiš ogromno časa, ampak samo uživaš Spačkarsko življenje?

krtija

Spačkarsko življenje je tudi šraufanje in podobno. Se mi zdi , da je Spaček še bolj tvoj in ti več pomeni , če na njem kaj porihtaš, pa čeprav malenkosti. V vsakem primeru veliko sreče.

garac

@bošti, zdaj vem, katerega spačka je tip kupil, ko je prodal tvojega. Mislim, da je naredil napako, ker je tvoj veliko bolj zdrav, njegov "novi" pa je že cel poflikan
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

krtija

Ja sm tudi jaz slišal, da je bolj tako tako, nisem ga pa še videl. No tudi moj bo rabil malo Kežatove roke.

pubi2cv

Citat od: krtija;73172Spačkarsko življenje je tudi šraufanje in podobno. Se mi zdi , da je Spaček še bolj tvoj in ti več pomeni , če na njem kaj porihtaš, pa čeprav malenkosti. V vsakem primeru veliko sreče.

Tako je. Meni se sploh ne bi bil "gušt" peljet s Spačkom, ki nima mojega osebnega pečata. V smislu šraufanja oz. obnove. Pravi spačkar kupi na izgled podrto kripo, ki pa ni morda tako slaba, kot izgleda. Z nekaj volje, truda in časa pa to postane svetišče, ki ga le stežka zapušča, ko je treba spat.....ali pač spi v njem...haha.
Kupit "obnovljenega" Spačka za mene ni neka fora....potem je skoraj isti ku***c, če kupiš Golfa....:Hammer3:

garac

no,no malčk drug filing, ko olfa vozit je pa še vseen no
[SIGPIC][/SIGPIC]  

pubi2cv

Citat od: garac;73180no,no malčk drug filing, ko olfa vozit je pa še vseen no

Jaja, no...pa sej veš kaj sem mislu:AngelPray:

andraž

Pa saj moraš tudi obnovljenega kdaj pa kdaj pobožat, pa kaj pošraufat, pa podmazat... Je pa kar velik zalogaj, če o avtu nimaš pojma, pa se lotiš kompletne obnove.

janez

Citat od: andraž;73168...
Pa še ena misel: za obnovo tega avta, da bo res lep, boš porabil tja do 3000 Eur ali pa še malo več(šasija?, temeljita kleparska dela, ličanje, sedeži - tapetnik?, mehanikovo delo...). Morda bi bilo bolje, da kupiš strokovno obnovljen avto in si prihraniš sitnosti z iskanjem pravih mojstrov, ter porabiš ogromno časa, ampak samo uživaš Spačkarsko življenje?

...sn se privleku iz postle do računalnika...

Sivi pas - Luka... jaz mu ne bi ponujal tistega tvojega bivšega čarlija. Potem bo moral res vložit tri jurje v njega kot je Andraž reku...

Andraž... O spačkarskem življenju je bilo že dosti izrečenga. Jaz sem še iz tiste generacije ko so bili tak zrihtani spački kot je tale rdeč na srečanjih v manjšini. V večini primerov je šlo samo za to da je polit s svežo  barvo za tehničnega. Ostali pa smo imeli večinoma odpadne primerke... Sam mater, prepotovali smo pa s temi krši celo Evropo, azijo, afriko... pa konckoncev tudi Avstralijo. Si kupu spačka , amija ali dijano pa nisi dosti razmišljal. Glavno da je po posluhu laufal, namazal bolcne, spucal... šou na tehničnega in če ti je gratalo gasa nekam čez mejo.
Sej nič ne rečem , lepo je videt zrihtanga spačka, ampak... (spet moja anti veteranarska filozofija...) jaz bi Vinkotu predlagal da vseeno kupi en tak vozen registriran primerek, se vozi z njim leto dve, da ugotovi,če mu spaček sploh paše. Da bi pa sedaj plačal 6 -7 jurjov za "strokovno "obnovljenega pa potem ugotovil ,da je spaček ropotuljica...

Tile naši avti so dandanes zelo precenjeni zahvaljujoč preprodajalcem. In večina na avto netu se ne proda. Zakaj? Spačkar ne bo kupu "zrihtan" avto. Spačkar bo kupu nekaj poceni in si ga bo sam zrihtal. Pri spačkariji ne gre za to da bi se hvalu kolko si vložu v njega in kolko je vreden. Gre za to ,da si postavu še enega spačka na cesto. Kakeršenkoli da je. Na cesti je.

Vinko , še par podatkov iz tvoje strani bi bilo dobro. Bo to tvoj prvi avto? Se boš vozil vsaki dan z njim? Imaš kaj pojma o šraufanju? Ročne spretnosti pa tak...

Èe ga boš vzel, več kot boš prebral knjig , več kot boš vprašal, več kot boš sam šraufal... lažje ti bo.

...zaj sem kr neki zatežil... sam sej menda se zastopmo...

andraž

Se popolnoma strinjam s tem, ko si napisal, da naj prvo poskusi, če je Spaček sploh zanj, če mu 2cv sploh ustreza. Vsak od nas gleda na Spačka malo drugače, bistvo pa je da so nam vsem všeč!

vinko

Janez, to si zdej zelo lepo povedal, in hvala za nasvet. Nekako si zadel moje bistvo.
"...jaz bi Vinkotu predlagal da vseeno kupi en tak vozen registriran primerek, se vozi z njim leto dve, da ugotovi,če mu spaček sploh paše. Da bi pa sedaj plačal 6 -7 jurjov za "strokovno "obnovljenega pa potem ugotovil ,da je spaček ropotuljica..."

Ta avto bi bil moj prvi oldtajmer! predvsem bi ga imel za občasne vožnje. kdaj ob grdem vremenu do službe in seveda ob lepih vikendih oz. fraj cajtu za kakšno daljše potepanje. drugače pa naredim več kilometrov s kolesom kot z avtom.

...glede na to da sem kar spreten in se hitro naučim (kar me seveda zanima), mi ni interes kupit zrihtanega spačka za 6000€, ampak enega solidnega ki bi služil svojemu namenu. Ko bi pa prišel čas popravila, pa "spaček for dummies" in kladivo v roke, pa veselo na delo :Hammer3:
imamo pa doma garažo z "jamo", in vso potrebno orodje da se lotim morebitnega popravila.

zelo dobro se zavedam da je vsak starejši avto potreben posebne pozornosti s strani lastnika. že kar dolgo se odločam za nakup enega od oldtajmerjev, zdej sem se pa odločil.

...seveda poleg vsega bi se pa udeležil tudi kakšnega spačkarskega druženja:emot77:

andraž

Srečno roko pri nakupu! :BigThumbs:

vinko

hvala andraž, jo bom potreboval... :emot68:

vinko

Glede na to da glem jutri v lj, sem si omislil še en ogled diane...
Je nova na avto netu. Jo kdo mogoče pozna???

garac

je že bila na avto netu, avto takole na slikah deluje ok
[SIGPIC][/SIGPIC]