Kaj vse počnemo

Začel/a mato, April 04, 2010, 09:41:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Vrata so gotova in bodoči lastnik je zadovoljen... jaz pa tudi . :BigThumbs:

Zeko124

Citat od: janez;107605Vrata so gotova in bodoči lastnik je zadovoljen... jaz pa tudi . :BigThumbs:

Lepo delo Keža. So pa tale vrata za mojo višino smrtno nevarna hehehe :Hammer3:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Ne zastopim... sej menda ne boš lezu not v peč ??

Gox

He he, sej veš da Zeko včasih kaj hitro prebere ...

no upam da ne bo glih v peč lezu ... razen če gre za dimnikarja.

janez

janez

No kako se vam dopade moj necitroenarski izdelek ? V bodoče bo tega železja še več pri meni... Že za doma moram naredit par nadstreškov in zimski vrt, pa ograjo in še kaj...

Ugotavljam, da je za šlosarijo pa moja delavnica ravno prav velika. Ne vem zakaj sem se vsa leta sekiral s spakami, ko pa je en dan dela z železjem bolj donosno kot pa štiri dni na avtu... pa še bolj komot sem pri delu, pa še domišljijo lahko uporabim,pa še...

Zeko124

Citat od: janez;107611hehehe... Zeko, Zeko...

Ni kaj, sem res na hitro prebral, so pa tako velika, kot da bi doma imel plavž.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

vinotoc

Citat od: Zeko124;107644Ni kaj, sem res na hitro prebral, so pa tako velika, kot da bi doma imel plavž.

Zeko, ne plavž, temveč krušno peč! Saj se še spomniš one pravljice o Janku in Metki, ko sta čarovnico pahnila v peč in zaprla s takimi vrati. ....

zapisala Jakob in Wilhelm Grimm

Janko in Metka - pravljica za otrokePravljica Janko in Metka govori o revnem drvarju, ki mu je umrla zena in je ostal sam z otrokoma. Ko je domov pripeljal novo zeno, je maceha ves cas iskala nacin, kako bi se znebila otrok. Nekega vecera, je prepricala ubogega drvarja, naj naslednje jutro otroka odpelje dalec v gozd in ju tam pusti, saj nimajo dovolj za jesti.

To pa je slisal Janko in zunaj nabral belih kamenckov. Naslednje jutro, ko ju je oce odpeljal v gozd, pa je vsake toliko casa enega spustil na tla. Dalec v ogzdu jima je oce zakuril ogenj in rekel, da gre sekat drva. Ker se do vecera ni vrnil, sta Janko in Metka sama odsla nazaj proti domu. Vodili so ju beli kamencki, ki so se lesketali v mesecini. Ko sta se vrnila, ju je bil oce zelo vesel, maceha pa ga je spet prepricala, da ju mera odpeljati se enkrat.

Tokrat je maceha zaklenila vrata in Janko ni mogel nabrati kamenckov, zato pa je naslednji dan med potjo spuscal drobtinice kruha. Kot prejsnji dan, jima je oce spet zakuril ogenj in ju pustil sama. Zvecer, ko sta se hotela vrniti, pa sta zalostno ugotovila, da so vse drobtnice pozobali pticki.

Zato sta se Janko in Metka v gozdu izgubila in kocno prisla do hisice, ki je bila narejena iz cokolade, piskotov in drugih sladkarij. Tam je bila doma carovnica, ki je Janka zaprla v kletko, da bi ga poredila, Metka pa ji je pomagala pri opravilih.
Nekega dne, je Metki narocila, naj zakuri ogenj v peci. Toda Metka jo je zvito porinila v pec in resila Janka. Skupaj sta usla zlobni carovnici in se vrnila domov v narocje presrecnega oceta. Oce je nagnal hudobno maceho in ziveli so srecno do konca svojih dni.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

Zeko124

Citat od: vinotoc;107649Zeko, ne plavž, temveč krušno peč! Saj se še spomniš one pravljice o Janku in Metki, ko sta čarovnico pahnila v peč in zaprla s takimi vrati. ....

Sem že videl nekaj krušnih peči, brez skrbi, pa nobena ni imela tako velikih vratc. Al se je pa men zdel.

www.keramika-genorio.si

janez

Zunanje dimenzije... 700 X 600, odprtina 630 X 530 milimetrov.

Se ti zdi to velik ?

deuche

Citat od: janez;107613No kako se vam dopade moj necitroenarski izdelek ? V bodoče bo tega železja še več pri meni... Že za doma moram naredit par nadstreškov in zimski vrt, pa ograjo in še kaj...

Ugotavljam, da je za šlosarijo pa moja delavnica ravno prav velika. Ne vem zakaj sem se vsa leta sekiral s spakami, ko pa je en dan dela z železjem bolj donosno kot pa štiri dni na avtu... pa še bolj komot sem pri delu, pa še domišljijo lahko uporabim,pa še...

Ne citroenovski izdelek zgleda OK, samo ne vem za krušne peči (pri nas jih ni) samo za šprgerte so včasih pravli, da mora biti vse ulito, če ne se zvija v vsakem primeru.

Ko se boš šel pa resno šlosarijo in začel nabavljat stroje, da boš konkurenčen in boš pokrival še kaj drugega ne samo železo, ki je že skoraj pase, boš pa povedal koliko je donosno. Vso srečo.

gigo

Citat od: janez;107605Vrata so gotova in bodoči lastnik je zadovoljen... jaz pa tudi . :BigThumbs:

Eee, to bom rabu jaz naslednji mesec al dva ko bomo zidali krušno peč na piknik placu pr meni. Sam jst bom rabu enojna vrata pa dimenzije ti bom še sporoču. Se itak slišiva po telefonu.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

janez

Citat od: deuche;107661Ne citroenovski izdelek zgleda OK, samo ne vem za krušne peči (pri nas jih ni) samo za šprgerte so včasih pravli, da mora biti vse ulito, če ne se zvija v vsakem primeru.

Ko se boš šel pa resno šlosarijo in začel nabavljat stroje, da boš konkurenčen in boš pokrival še kaj drugega ne samo železo, ki je že skoraj pase, boš pa povedal koliko je donosno. Vso srečo.

Štedilniki so drugačni, bolj vroči na ohišju kot krušne peči...

Jaz svojo šlosarijo čist resno jemljem. Èe misliš, da je železo pase se en mal motiš... Je pa res ,da se veliko stvari dela tudi iz rostfraja, v katerega se ne mislim spuščat zaenkrat.  Ostali materijali pa ... ne spadajo pod šlosarijo... pasarstvo, špenglerija,... Stroji so pa odvisni od velikosti in količine izdelkov... Deuche ... gre za unikatne izdelke...

Ker je to ročno delo so tudi stroji drugačni kot si jih pa zamišljaš... in so v principu isti kot pred 100 in več leti... Tudi strošek tistih strojev, ki mi manjkajo da bi bilo delo hitreje narejeno ni velik.

Citat od: gigo;107663Eee, to bom rabu jaz naslednji mesec al dva ko bomo zidali krušno peč na piknik placu pr meni. Sam jst bom rabu enojna vrata pa dimenzije ti bom še sporoču. Se itak slišiva po telefonu.

Gigo... zamisli si ali nariši kako bi izgledalo , mere pa pokliči...

janez

eee... Danes pa se spravim delat opremo za domačo kopalnico. Nekaj stvari se mi valja po podstrešju pa je ideja padla. Do večera mi bo menda uspelo naredit...

Smo pa imeli en projekt... moja mal čudna ideja in prijatelj spačkar - mizar jo je ispeljal. Tri leta nazaj smo menjali vsa okna na hiši z novimi Macesnovimi lesenimi. Ker so bila stara okna široka dvojna čez celo širino stene in nova samo do polovice širine jej bilo potrebno nekako naredit notranje špalete. Nekako mi ni dišalo ,da bi se špalete naredilo z gips ploščami. In sem dobil idejo ... leseno. Prijatu je imel macesnov les doma in je med tem ko smo bili v Franciji izdelal kose, prejšno soboto pa zmontiral vse skupaj.

garac

Aja Grča je tole rihtal... pa od ksinzla 2002 ima majico...
Mislim, da tisti spačkarji, ki se kolikor toliko spoznajo na avto, tudi okrog bajte večinoma sami postorijo. Pa še ena "trditev", po moje, da 90% spačkarjev živi v hišah.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/