Moj rouge Avion (C5 tourer 2.0HDi 140 FAP)

Začel/a MSrougeZX, Marec 15, 2010, 10:15:45 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ModelJT

Saj meni je tudi to čudno, ker sem bral članke in piše, da snowmotion vgrajujejo v vse modele C5k. Izgleda, da so to samo rekli in ga verjetno dobijo samo exclusivi.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Tignes

moj čist frišen Tendance ga ima...probal ga pa nisem....ni zimskih gum...:funny34d:

breznikar.peter

Nope, jaz nimam excl. in imam snowmotion. Letnik 2009, december.

BT-C5

mislim,da je to samo softwersko rešeno,tako ,da bi se načeloma dalo na vsakem posodobit..
moj 12/2008 dyn.tudi nima,bo potrebno enega "mojstra"poiskati pa bo...!

ModelJT

Citat od: BT-C5;122803mislim,da je to samo softwersko rešeno,tako ,da bi se načeloma dalo na vsakem posodobit..
moj 12/2008 dyn.tudi nima,bo potrebno enega "mojstra"poiskati pa bo...!

Je samo softwersko ampak se baje ne da posodobiti.
[SIGPIC][/SIGPIC]

BT-C5

..ja tako uradno  verjetno ne ,ampak če bi se kdo malo poglobil in malo primerjal mape z in brez snowmotiona bi verjetno prišel do rešitve!
Pravim,najti enega kateremu je to izziv pa bi verjetno šlo.

breznikar.peter

Vprašanje res kakšna je razlika Z ali brez snowmotion sistema. Lahko kdo sploh točno opiše kaj snowmotion in kdaj deluje ?

BT-C5

sem malo prebiral lastnosti posameznih vozil in mi nekako manjka ta ASR(anti-schlupf-regelung)-sistem proti zdrsu pogonskih koles pri Citroenih,večina konkurence to ima že dalj časa!
Primerjam zato,ker snowmotion v bistvu ni nič drugega kot to,da preprečuje vrtenje koles v prazno(po domače,ne moreš več skopat oziroma radirat gume).
Moj nima snowmotiona in sedaj v snegu lahko kopljem kolikor hočem dokler ne poseže ESP zaradi zanašanja vozila,vse drugo pa dela kot pri jugecu,razen da se z ročno težko obrnem:)
V bistvu nekakšen ABS pri pospeševanju!
če se motim naj me kdo popravi!!

Flukturr

Citat od: BT-C5;122818sem malo prebiral lastnosti posameznih vozil in mi nekako manjka ta ASR(anti-schlupf-regelung)-sistem proti zdrsu pogonskih koles pri Citroenih,večina konkurence to ima že dalj časa!
Primerjam zato,ker snowmotion v bistvu ni nič drugega kot to,da preprečuje vrtenje koles v prazno(po domače,ne moreš več skopat oziroma radirat gume).
Moj nima snowmotiona in sedaj v snegu lahko kopljem kolikor hočem dokler ne poseže ESP zaradi zanašanja vozila,vse drugo pa dela kot pri jugecu,razen da se z ročno težko obrnem:)
V bistvu nekakšen ABS pri pospeševanju!
če se motim naj me kdo popravi!!

No, moj avtomatik ima tudi snežni program.
Na kratko - šalta zelo na rahlo, gas lahko tiščiš kolikor hočeš, a ga ne zakoplje. V praksi to pomeni da se miga tudi 5 km/h po snegu, samo da gume ne izgubijo oprijem. To se predvsem opazi pri speljevanju.

Mi je pa v tem mrazu zadnjih 50 km žrl 11 L/100km... :Hammer3:
Verjetno pa snežni program nima veliko s tem...

LPF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

BT-C5

verjetno je avtomatik že sam varovan z protizdrsnim sistemom pogonskih koles in je to,to!
Jaz imam pa še analognega:)

Sine64

Citat od: MSrougeZX;122751Aha...po takem nimam...me pa zanima od katerega datuma naprej je bilo to serijsko...

Xandrej je v snowmotion temi pisal da od septembra 2009...zato ga ti nimaš ker je izdelan prej....

ModelJT

Citat od: Sine64;122827Xandrej je v snowmotion temi pisal da od septembra 2009...zato ga ti nimaš ker je izdelan prej....

Ne vem no, če so govorili že leta 2008, da se ga vgrajuje v C5ke. Mogoče so ga to imeli naprej samo v Franciji pa potem druge države in je Slovenija bolj pozno na vrsto prišla.
[SIGPIC][/SIGPIC]

MSrougeZX

Citat od: Sine64;122827Xandrej je v snowmotion temi pisal da od septembra 2009...zato ga ti nimaš ker je izdelan prej....

Èe je sept.2009 pol verjetno ne.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Xandrej

Snowmotion deluje na čisto simpl zadevi to, da sistemu proti zdrsevanju koles (ASR) ki bi jih blokiral spusti malo bolj dolgo s pravi, da se ASR vklaplja zelo pozno... Kar pa v snegu pripomore k temu, da gume bolje grabijo...

To pa je bolj ne po domače povedano...

http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=39&L2_ID=851

V praksi ki sem jo sprobal letos na smučanju v bovcu deluje stvar odlično!!!

BT-C5

če bi imel čist "navaden" ASR bi verjetno tudi delovalo..