Barva platišč in odbijačev

Začel/a christian, Marec 11, 2010, 01:00:52 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

christian

Pozdravljeni
A mogoče kdo ve če ustreza kakšen odtenek po RAL lestvici za spačkova platišča in odbijače (1975 letnik)

andraž

Zakaj bi iskal po RAL? Kar sem gledal, nobena ni skoraj enaka, zgolj slabi približki. Original je AC 140 - gris rose, ta je pol mat.

garac

odbijači si pri nekaterih, se pravi cimos spačkih bili v barvi vozila, na njih pa je bila zašæitna guma v sivi ali črni barvi. Keža bo sigurno znal kaj povedat o tem
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Zeko124

Jaz sem tudi razmišljal, če bi feltne enkrat štrihnil na isto barvo, kot sam avto, pa ne vem, je to izvedljivo?
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

CitroDS

Je izvedljivo, kupiš barvo in jih s pištolo pošpricaš.... aja pa ne pozabi prej jih speskat pa špric kit dati gor.

lp
:Red-Wink://WWW.CITROENAR.EU :Red-Wink:

Zeko124

Citat od: CitroDS;69470Je izvedljivo, kupiš barvo in jih s pištolo pošpricaš.... aja pa ne pozabi prej jih speskat pa špric kit dati gor.

lp

Ja to itak, samo koliko je to obstojno? pa katero barvo? pa kolk to stane? :)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

christian

Po ral lestvici bi dal zaradi lažje nabave barve ker, po tisti citroenovi kodi AC140 ne vem če ti še kdo zmeša razen če naročiš original. Zdaj so platišča v barvi avta,pa bi mogoče dal na original...

janez

Christian... letnik 1974 in 1975 sta enaka, 1976 je z prednjimi hidravljičnimi amortizerji, odbijači v barvi avta s črno gumo, zadaj širok odbijač. Felge v sivi gris rose. Streha  siva notranje odpiranje, notranjost rjava (sedeži, armaturka, tapete, plastike na vratih dolge) ,prednje luči - lonci štirioglati v barvi avta, levo ogledalo ob doplačilu, spredaj bobni, dva zračna filtra ,enojni frgazer, varnostni pasovi ob doplačilu, kontaktna ključavnica s funkcijo vžiga, velik rjav gumijast volan s taveliko gumijasto sredino, zadaj zunanji amortizerji, prednji drsni v premi,aluminijaste radkape...

janez

Pa še to... aluminijaste letve na prednjem tesnilu šipe in na zadnjih vratih - tesnilu.

dyfan

Original felge so RAL 7038 sive, enake barve je še dvigalka (vinta).

LP
Lep pozdrav!

janez

Ja res, vendar se je za vinte in ročke (kurble) uporabljala tudi temno zelena barva. Tomosi so to imeli, kasneje cimosi pa sivo.

andraž

Za katere Spačke je pa potem AC 140, a niso vsi od 68 letnika naprej imeli AC 140 platišča (Special, Club)? AC 140 ti zmeša vsak boljši ličar ali prodajalec z mešalnico.

janez

Ja, platišča. Ostalo pa je bilo pri nas drugače, posebno v sedemdesetih... Sej to me najbolj muči pri teh naših A serije veteranih... Ljudje ne upoštevajo cimosove in tomosove varijante in naredijo avto v kombinacijah ,ki na našem ozemlju niso obstajale. Sej jih zastopim, imajo cluba ali specijalko iz osemdesetih in edino stvar na avtu iz sedemdesetih je indetifikacijska tablica in dokumenti od tomosa ali cimosa. No pa nebom težil, to je druga zgodba...

Tale od Christijana mi deluje vsaj po notranjosti (razen dijaninega volana in sedežev) dokaj blizu cimosovim spačkom. Kaj je, ve samo lastnik... Predvideval sem pač, da bi lahko bil cimos.

Lovro

Mislim, da so prvi  cimosovi spački s štirioglatimi lučmi (1974) imeli le-te v barvi, ki ni bila enaka barvi karoserije - bila je neka svetla (mogoče sivkasta oz. je celo vlekla na zelo svetlo beige). Za letnik 75 ne vem.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Zeko124

janez, vse lepo in prav, ampak kaj porečeš na mojo idejo? :)

www.keramika-genorio.si