Barva platišč in odbijačev

Začel/a christian, Marec 11, 2010, 01:00:52 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

amipick

Barva platišč v barvi karoserije je malo monotono.Èe je original odtenek je lepše ker poživi celo zadevo.O odtenkih in opremah pri tomos/cimos spakah bi se dalo na dolgo debatirat.
Mi je pravil možakar ki je svojčas delal na tomosu in kasneje na cimosu,da ko so dobili depešo iz francije, da se od xx št.šasije oprema menja za drugo,so to sporočilo enostavno dali v predal in rekli,da je treba prej zaloge iz skladišča porabit,pol pa manjave!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

gule

Veliko lepše je, če so platišča drugačne barve, oziroma siva...

andraž

Vse v enaki barvi je živi dolgčas. Meni je najlepše, če se avto spravi barvno in tehnično v originalno stanje. Sem pa še vedno skoraj 100%, da so bila platišča tam od 1967-68 AC 140. Enako kot na DS-u.

janez

Citat od: amipick;69557...O odtenkih in opremah pri tomos/cimos spakah bi se dalo na dolgo debatirat.
Mi je pravil možakar ki je svojčas delal na tomosu in kasneje na cimosu,da ko so dobili depešo iz francije, da se od xx št.šasije oprema menja za drugo,so to sporočilo enostavno dali v predal in rekli,da je treba prej zaloge iz skladišča porabit,pol pa manjave!

Ja Vojko ,vem. Taki so bili cajti. V mojih dvajsetih letih spačkarjenja sem prešraufal ogromno avtov in nikoli ... res nikoli nisem imel tujega spačka. In sem ponosen na to... hehe. Res je da ne moremo do številke natančno določit kakšna oprema, kakšna barva iz razlogov ki si jih navedel. Lahko pa se naredi avto vsaj po nekih smernicah. Zdej, če je en štekar drugačen kot bi naj bil po letniku nema veze... bolj je problem in to me moti že dolgo, ker se v veteranske vrste porine vse spačke ... tudi tiste iz osemdesetih z neoriginalnimi papirji. Pa to še ni tolk hudo. Hudo je to da so lastniki prepričani in da prepričujejo druge ,da je to tak original.

Ja in škoda ,da še nihče do sedaj ni zbral podatke o tomosih in cimosi. Naprimer kot imajo francozi, belgijci, angleži pa tudi oni iz južne amerike imajo vse lepo napisano in dokumentirano. Pri nas pa nič. Pa vedno pridemo na isti "izgovor" ...da so kr neki delali skup v fabrki.

A veste kolk je teško najti dandanes pri nas tomosovega 602 spačka kolkrtolk originalnega? Jaz sem ga iskal več kot deset let. Lani sem ga našel slučajno, tistega rumenga (original je bež) ,zdaj pa iščem cimosa 74 75 76... da bom imel naslednjih deset let kaj študirat.

Cimosovga  Furgona so mi pa spelali... je*i ga.

Kar se tiče pa barve za felge, kolkr vem pa Mate je že napisal, ni problem barvo mešat in zmešat.

Zeko124

Citat od: janez;69574Ja in škoda ,da še nihče do sedaj ni zbral podatke o tomosih in cimosi. Naprimer kot imajo francozi, belgijci, angleži pa tudi oni iz južne amerike imajo vse lepo napisano in dokumentirano. Pri nas pa nič. Pa vedno pridemo na isti "izgovor" ...da so kr neki delali skup v fabrki.

A veste kolk je teško najti dandanes pri nas tomosovega 602 spačka kolkrtolk originalnega? Jaz sem ga iskal več kot deset let. Lani sem ga našel slučajno, tistega rumenga (original je bež) ,zdaj pa iščem cimosa 74 75 76... da bom imel naslednjih deset let kaj študirat.

Cimosovga  Furgona so mi pa spelali... je*i ga.

Kar se tiče pa barve za felge, kolkr vem pa Mate je že napisal, ni problem barvo mešat in zmešat.

Keža, ti si nepoboljšljiv... :BigThumbs: komaj enega spaka pa že drugega... :Hammer3: no vsekakor upam da se letos kaj vidimo :Red-Wink:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

amipick

Janez,kot si že sam napisal je vedno isti "izgovor",da so itak samo nekaj skupaj metali.In to je čisto res.Takrat se je vse delalo samo da je,kontrola je bla minimalna,samo da so izpolnili normo izdelanih vozil,kaj se je pa na ta vozila montiralo,če je to ustrezalo letniku jih ni niti najmanj zanimalo.Da bi pa ble številke izdelanih vozil še vpisane v kakem arhivu,na to lahko kar POZABIMO,ker so vse zmetali stran,tako kot vse ostanke delov,ki so se jim valjali po skladiščih kot specialno orodje!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

andraž

A je to res, da je pred leti, ko je bilo treba spraznit skladišče rezervnih delov za stare modele vse skupaj šlo na deponijo, čez pa zemlja in valjar? To mi je povedal uslužbenec prodajalne Citroen delov Avtonova.

amipick

Ja,res je!!!Takrat(cca 10 let nazaj) je imel citro slovenija polno carinsko skladišče novih rezervnih delov  za vse stare modele.Ker matična tovarna ni dobila plačila za dotične dele,je sporočila citro slo,da ima na izbiro 3 rešitve:-vrnit vse dele nazaj v francijo
                                                                    -plačat dele ali
                                                                    -jih uničit!???
Seveda "naši" veljaki so izbrali najcenejšo in so dali vse uničit.Dosti se je rešlo,ma večina je bila uničena.Ti deli so imeli od skladišča do dinosa policijsko spremstvo,da nebi kdo kaj slučajno vzel.Med tem je bila tudi čisto nova školjka za Ami 8break.Na deponiji so to lepo zložili v vrsto in čez je zapeljal valjer!VSAKA JIM ÈAST!!!!!!!!!!!!!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Zeko124

O ti prekleta fovšija in ************ in ************* in ********** in ************* in nimam besed.... To s(m)o pa Slovenci. Raje uničimo, kot da bi dali zastonj enemu ko rabi... Prejšnje leto sem se malo mudil po Grosuplju in sicer tam ko imajo razrez vozil, pooblaščen, sepravi to ima čez Avtotransporti Kastelec. in potem mi je njihov delavec kazal tam v garažici kjer skladiščijo še uporabne dele enega Golfa 5, ki mu je manjkal blatnik in sprednji odbijač. in sem ga vprašal kaj je s tem? pa pravi da je to pripeljala ena gospa v razrez (imel je baje celo pod 100k km narejenih) in da jo je zamanj skušal prepričat, da bi avto prepisala nanj, namesto da ga odpiše, on se revež pa verjetno še sedaj fura v eni stari krntiji... Pa če maš kaj takega raje vprašaj daj v oglasnik, nevem, podarim, karkoli... Ti deli bi pa še posebaj prav prišli sedaj...

Lp
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Lenko

Bom pa šee jaz postavil vprašanje, ko ste ravno pri barvah. Ali kdo ve oznako barve za odbijače pri Charlestonu?
Hvala vsem za pomoč
LP

andraž

Ko sem pisal z enakim vprašanjem v Cassis, so mi zatrdili, da je barva vseh Gris rose AC 140, vendar to vsaj delno ne drži, ker so bili vsi Charlestoni uvoženi v Jugo v letih 86 in 87 s kovinsko srebrnimi odbijači. Mislim, da je bila ta barva Gris nacre AC 095.

Lenko

Pozdrav,
Sicer je avto že pred pol leta končan. Tudi sam sem poskušal ugotoviti katera barva je prava za odbijače. Točnega odgovora nisem dobil. Na koncu sem se po občutku odločil in odbijače pobarval v kovinsko srebrno.

LP

andraž

Ja, sem šele sedaj videl tvoje vprašanje, ko imaš avto že nekaj mesecev obnovljen. Glede na podatek iz Casissa sem jaz svoje pobarval v AC 140, ker nikjer na tem svetu ni bilo v tistem trenutku podatka o tem katera metalik siva je to.

garac

Žal točne oznake ne vem, ker ni zavedena, po starem odbijaču ti jo pač zmešajo na približno.
Ko kupiš nov odbijač je siv, ampak ni to to. Ako si včasih kupil na Cimosu nov odbijač za charleston si zraven dobil še črno nalepko in ostale pritekline.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Dandanes tudi dobiš zraven odbijača lepilni trak črne barve. Drugače pa je na voljo odbijač v gris rose sivi barvi ali pa odbijač v srebrni barvi za čarlije. Jaz osebno vedno vzamem sivega. Ker je dejansko cenejši, prebarvat ga pa moraš v vsakem primeru. Obstoječa barva je zanič in odbijač kar direktno zmontiran zgnije v roku enega leta.

http://www.citparts.at/en/products.php?do=search&q=Front+bumper+for+Charleston+in+silver+with+black+stripe

http://www.citparts.at/en/products.php?do=search&q=Front+bumper+with+black+stripe