Podvozje

Začel/a Hydraulic, April 03, 2007, 11:56:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lega Citroena na cesti (splošno)

dlièna za križarjenje na dolge razdalje
4 (66.7%)
dobna vožnja v mestnem prometu
0 (0%)
obra
1 (16.7%)
laba
0 (0%)
ahko bi imel malo trše podvozje
1 (16.7%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 0

Glasovanje končano: April 14, 2007, 12:05:11 DOPOLDNE

Hydraulic

Pozdrav!
   Danes bi pa jaz kaj vprašal o podvozju......
   Zdej v prej?nem vprašanju je blo govora o ročni,pri menjavi le te sm opazil da je zadnji levi bla?ilec mao slab in zdej ga pa? morm menjat. Ni panike sm si mislu,grem po nove. Ampak takrat pa se mi je zastavilo vprašanje: ?e menjam samo zadnje,ali vse 4. No odločil sem se za vse 4. Tko al tko so za zamenjat,vendar me pa zanima ?e se da morda dobit mal tršo razli?ico? zanima pa me tud zakaj Ax nima povezanih prednjih rok s pre?nim stabilizatorjem kot Saxo? ( roke so iste,polosovine tudi )
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

Gox

mogoče pa tiste povezave na Ax-u ?e niso izumili. So videli da na Ax-u manjka, pa so pri Saxoju to izpopolnili.

(ugibam pa?...glede na to da je Saxo naslednik AX-a)

LP
Goran

Hydraulic

Sem ?e pomislu na to ja. Zdej ?e me prime mehanička ?ilica pa se lotm montaže, si pa nism na jasnem kaj to nardi z karakteristiko podvozja. Ali bo bolj stabiln? Druga močnost pa je, da bo čist "mim" z vodljivostjo. Bom mogu previrt ?irino koloteka pr Saxoju in Ax-u, da vidm ?e se sploh da gor namontirat
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

Spot

AX-i so imeli sprednji stabilizator samo močnej?i modeli. Tisti z ?ibkejčimi motorji niso imeli stabilizatorja, temve? tr?e vzmeti.

Gox

Kateri modeli torej naj bi imeli stabilizator?

Kako pa sploh to zgleda v avtu? Se ga vidi na avtu? (da vidim ?e moj to imaš)

Lp
Goran

garac

@gox, sem ti eno sliko naredil brez stabilizatorja. V bistvu imaš ?e vse pripravljeno. Na sliki je model 11 image. Vidi se, da ima celo izpuh ?e narejeno krivino, ki gre mimo stabilizatorja. ?e se odloči?, ga lahko dobiš, ne bom delal reklame, ve? kje. 04 50 50 512 stane (toro)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

A tukaj to prideš Nisem vedel .. no moj AX pa mislim da nima krivine na auspuhu :-) Iz mašine dol, potem pa samo ravna cev do zadnjega lonca... Ni katalizatorja ...

no sej ?e do sedaj nisem rabil stabilizatorja, ga niti zdej ne rabim :-)

LP

maxss

Citat od: Gox;8505A tukaj to prideš Nisem vedel .. no moj AX pa mislim da nima krivine na auspuhu :-) Iz mašine dol, potem pa samo ravna cev do zadnjega lonca... Ni katalizatorja ...

no sej ?e do sedaj nisem rabil stabilizatorja, ga niti zdej ne rabim :-)

LP
... boljše bi bilo da bi ga dal gor ker bi avto malenkost manj plaval ... ?e želiš ti ga prodam ... L.p. Maxss

maxss

Podvozje AX-a : za utrditi bi bilo dobro povezati skupaj levi in desni spodnji nosilec rok - boomerang in isto zgoraj med amortizerjema  stabilizator od diesla ali GT-ja in pa dat str?at amortizerje svoje originalne za 20-30 % Turn?ku na Amortizer s.p. namesto kupovati novih ... avto bi se lepše obnažal in volan bi kasneje ratal mehek v ovinku ...

Gox

@maxss

Kako pa se montira stabilizator? Samo pri?raufa?

Koliko pa je sploh to vredno? (nimam ideje)

LP
Goran

maxss

Citat od: Gox;13281@maxss

Kako pa se montira stabilizator? Samo pri?raufa?

Koliko pa je sploh to vredno? (nimam ideje)

LP
Goran
... pri?ravfa se z dvema prirobnicama na karoserijo in dvema prirobnicama na roki  ker je velik - cca 110 cm dolg bi bilo najbolje da prideš ponj na obalo dam ti ga pa za isto ceno kakor ga je meni prodal Bine 40 eur ... L.p. Maxss

Gox

Aha, tako veliko je to. No zaenkrat me ?e ne zanima. (morem prej dva dopusta odpravit to poletje :-))

mogoče v septembru ?e bo ?e na razpolago se oglasim.

Na Obali pa sem itak skozi, živim tukaj :-)

Lp
Goran

Gox

@maxss

A si ?e kaj na forumu?  nič novega ni sli?at o predelanih Ax-ih. Stabilizator za AX-a sem dobil.

Hvala Garaču, ki mi ga je pomagal zrihtat. Ta vikend si morem vzeti čas in montirati gor ta stabilizator.

Potem bom videl ?e se kaj spremenijo vozne lastnosti.

LP
Goran

Hydraulic

@gox a krivino od avsupha si tud zrihtal?  ?e ne baje ne gre gor stabilizator.

Gox

Citat od: Hydraulic;18996@gox a krivino od avsupha si tud zrihtal?  ?e ne baje ne gre gor stabilizator.

Na to pa se nisem spomnil ... morem preveriti, ?e gre stabilizator gor in je auspuh raven.

LP
Goran