C5 III Styling

Začel/a garac, Maj 22, 2008, 11:34:42 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Citat od: yamaha20252025;128174Danes pa so mi opravili še chip tuning pri SKN. Rezultat je odličen.

Iz originalnih 205 na 241 konjev. Se prav lepo pozna, da bolje vleče.
Sem zelo zadovoljen.

Po moje je fajn razlika teh 40 konjev se kar pozna po moje... Daj pridi v Mb da to enkrat vidimo, sprobamo pa vse...

LP

:emot112:

yamaha20252025

Redna cena je 490 Eur, jaz pa sem omenil poust. So rekli 350 Eur.
Ko je bil avto gotov, sem mirno vprašal kolikšna je potem zadnja cena.
Uredili so mi torej za 330 Eur.

Prirastka je 37 konjev in navor 480NM.

Vsekakor se pozna, a ni hude revolucije, saj procentoalno pridobim 18%.

Npr. vozila z manj konji pridobijo % več in tam je ralika bolj občutna.

Se pozna, da dlje časa in bolj vleče, bolj odziven...no, malo bolj trga, sploh kakšna druga, tretja prestava, pa tudi nad 150km/h bolj vleče.
Za to ceno se je po mojem splačalo optimizirati stvar.:BigThumbs:
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Flukturr

C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

yamaha20252025

Za porabo bom lahko govoril čez nekaj tednov, ko bom dobil eno realno sliko.
Sedaj sem imel kratke mestne vožnje in je povprečna hitrost okoli 35km/h in mi kaže 9.6 litra porabe.

Mislim pa si, če bi vozil v enakem režimu, kot prej bi poraba morala ostati enaka.
Večinoma vozim zelo zmerno, zato tudi povečanje moči ni bilo zaradi potrebe, temveč iz "gušta", veselja in dobiti malo rezervne moči, kadar jo pač že potrebujem, pa čeprav redko.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

breznikar.peter

Kar se tiče porabe je razlika opazna predvsem pri težjih motorjih, torej pri tebi yamaha, sigurno bo najmanj za 0,5l/100. Najbolje se bo seveda opazilo, če natočiš polnega, zbrišeš števec in voziš. Drugače pa z zmerno oz.dinamično vožnjo, kjer motorja ne priganjaš ti pije sigurno manj. Kakor voziš malo bolj agresivno, se pa zaradi pospeškov tudi poraba malo poveča, ampak seveda kot si rekel, se to ne bo poznalo, saj si naredil to zaradi tega,da še malo bolj " stopi ", ko ga rabiš :)
Sam imam švohnej motor od tvojega in se opzimizacija krmilnika toliko bolj pozna, poraba pa tudi..Ampak sam nisem naredil to zaradi porabe, temveč zaradi tega,ko rabiš prehiteti,da bolj odločno/odzivno skoči, drugače sem bolj dinamičen voznik, ne utrujam avta s 4.prestavo na 50:) Najbolj me motijo cincanja voznikov 60-70 VSEPOVSOD!

Obilo užitkov v nadaljni vožnji in seveda sedaj ne pozabi ,da moreš na svojega lepotca še malo bolj paziti kot prejt - Ko je mrzel, lepo počasi božati, ko ga pritiskaš, preden ugasneš pustiš cc2 min. Avto ti je in ti bo hvaležen:)

LP,
Peter

yamaha20252025

Jaz imam že od samega začetka enak režim vožnje, v smislu ogrevanja, ohlajanja motorja.
Vedno sem pazil, da nekako nisem prekoračil 2500 obratov pri bencinskem motorju, ko je bil še hladen in vedno sem ga potem pustil, da še deluje dve, tri minute, da pride do "sape".
Tako je in bo pri meni VEDNO. Sedaj, ko je dodanih še nekaj konjev, pa še več ohlajanja, če se ga priganja.

Ampak, kot sem povedal...vozim zmerno. zkutraj se peljem v službo in imam le 1 kilometer do AC in se potem vozim po njej 12Km s hitrostjo med 90km/h in 100km/h..... Potem pa še iz Ac 1.5Km do službe. Torej zelo mirno. Pot iz službe domov je enaka, le da morda potem po Ac peljem 120km/h...

Ko pa se izven službe peljem, pa ga občasno pritisnem in ga takrat tudi malo prepiham. Tudi gledam, da ga vsaj na dva tedna malo spiham, da motor in vse kar je zraven "zadiha". Potem pa spet vozim normalno.

V takem režimu vožnje, bi moral motor in vse ostalo, neglede na chipanje zdržati pol milijona kilometrov, vsaj jaz tako mislim.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

rposed

Citat od: yamaha20252025;126923Danes sem dobil in dal montirati platišča, katera so pobarvali.
Moram reči, da so izpadla zelo zelo lepo, tako meni kot vsem zaposlenim pri podjetju, kjer sem vse skupaj in montiral, kupil in tudi dal prebarvati.

Sicer ni bila najboljša svetloba, ko sem slikal ( sonce), pa vendar. Je bilo sonce nizko... Tako tudi platišča izgledajo, kot bi bila skoraj bela, pa niso. So čisto lepo srebrna...

Oba izpuha pa mi bo mojster, ki je avtoklepar, naslednji teden uredil tako, da se ne bo nič videlo skozi v tla, kot se sedaj. Si je danes ogledal in mi tudi povedal kaj in kako narediti in se popolnoma strinjam z njim. Mu zaupam, saj ga poznam zelo dobro.

Lep kot šus!!!!!!!:emot112:

yamaha20252025

No, danes pa je moj avto dobil še zadnjo dodatno opremo, ki sem jo želel in imel v mislih.
Vgradili so mi webasto, katerega upravljaš z daljinčkom (Beja d.o.o.).

Sicer webasto vgrajuje Citroen kot originalno dodatno opremo.

No, tako se bom pozimi vsedel v topel avto in že delno ogretim motorjem (voda).

Je pa možno za cca 120 Eur to odmontirati ven ob morebitni prodaji vozila.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

north

Lahko malo poslikaš kako ta zadeva zgleda?
Citroën - Creative Technology

yamaha20252025

V bistvu nimam kaj slikati, ker je vse skrito pod motorjem, oziroma v odbijaču spredaj.
Tako je edino, kar je vidno daljinski upravljalnik, ki je sedaj ob ključu dodatek.
Ta daljinček ima display, na katerem se vse vidi, nastavi...itd.

Več bi se dalo videti na uradni strani Webasto.

Sicer je to draga igrača,. a upam, da bo odtehtala ceno.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

MSrougeZX

Bravo. No zdaj pa mir in vozit.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

yamaha20252025

C5
Tako tudi jaz računam, da MIR in vozit in seveda v celoti uživati...
Sicer pa sem kar dosti vložil v dodatno opremo (akustika, platišča, izpušni sistem by 3.0 hdi, webasto, chip tuning). Pa še nakup zimskih gum ob nakupu vozila in v marcu letne gume.
Raje na glas ne povem kolišen je znesek vsega tega...:bombs:

Sem pa danes vzel v roke knjigo z navodili.
Zanimalo me je prav poglavje udobje.

Tam je na sliki prikazan poponoma enak daljinček, kot sem ga jaz dobil pri webastu. Tudi vse funkcije so popolnoma enake, postopki nastavitve, pa so še bolj lepo opisani in razloženi.
So mi tudi pri Beja d.o.o., kjer so montirali webasto, da to Citroen vgrajuje kot originalno dodatno opremo.

Opazil sem, da so mi tudi na novo skonfigurirali alarm. Namreč tudi v navodilih piše, da je potrebno izključiti alarm kabine, saj bi ventilator, oziroma zrak, ki piha skozi šobe zmotil alarm, ki bi se posledično vklopil in brez potrebe vznemirjal okolico.
Mi je pa ta izklop funkcije alarma kabine bolj všeč, saj mi ga ni potrebno ročno izklaplajati, ko se odločiš imeti okna nekoliko priprta.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

MSrougeZX

Kako si akustiko poštimal?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Lovro

Citat od: yamaha20252025;130410Mi je pa ta izklop funkcije alarma kabine bolj všeč, saj mi ga ni potrebno ročno izklaplajati, ko se odločiš imeti okna nekoliko priprta.

Ful praktično. Greje, pa še manj zajebancije z alarmom pri odprtih oknih.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

yamaha20252025

Sprednji sistemi so drugi, woofer (1000 RMS), vrata so zvočno izolirana, dva ojačevalca ( eden za prednji sistem, drugi za woofer), pa še procesor.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.