Snow motion II

Začel/a carot, Februar 03, 2010, 01:24:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

carot

Zdravo,

sem nov član, čeprav vozim Citroene že 20 let, od AX dalje. Maja 2009 sem kupil novega C5 karavana, deloma tudi zaradi snow motion sistema, ki se mi je na podlagi člankov in testov zdel primerno nadomestilo za 4x4, ki sem ga želel imeti, pa ne zaradi šminke, ampak zaradi potrebe, ker zaradi službe ne morem izbirati vremenislik pogojev vožnje. Problem pa je v detajlih; ko se je začela zima, nisem občutil nikakršnih prednosti tega sistema, kolesa v snegu so se vrtela v prazno kot v moji prejšnji Xsari. Na podlagi dodatnih vprašanj pri prodajalcu, pa sem dobil odgovor Citorena Slo, ki pa me je šokiral. Moj avto, ki sem ga kupil kot letnik 2009 sploh ni letnik 2009, ampak 2008 in zato brez snow motiona.  Ta sistem pa naj se ne bi dal nadgraditi, čeprav je samo softwearski.  Po evropski zakonodoji naj uvoznik ne bi bil več dolžan prodajalcu, ta pa kupcu spročati datum oz. letnik proizvodnje.Ima kdo podobne izkušnje ali kakšne predloge?

Xandrej

Snow motion ni nobeno nadomestilo 4x4 pogona v nobenem primeru. Rad bi pa videl kje se tebo poleg ESP pa vseh teh pizdarijah avto ne gre v kateri breg... Sem doma sredi pohorja pa hodim na roglo smučat pa še nisem ostal v snegu tak, da nevem kje se voziš.

Kak pa kj glede kaj so ti prodali pa nevem. Kje pa si kupil avto? Plus? Avtohiša maribor? City?...

carot

Vem, da snow motion ne more nadomestiti 4x4, čeprav vsepovsod, tudi na tem forumu v temi Snow motion to pišejo.
Vseeno pa sem upal, do bo pri kakšnem speljevanju v snegu vsaj malo pomagal. Tega sedaj ne morem ugotoviti, ker ga nimam, čeprav bi v avtu l.2009 moral biti. Vozim pa se pretežno po glavnih in AC, vendar v vsakem vremenu cca 60k/leto, se pa velikokrat peljem tudi na Kope ali Roglo na smučanje..

Pa sploh ni stvar v tem; problem je v Citroenu Slovenija, ki prodaja avte starejših letnikov - v mojem primeru letnik 2008 sredi leta 2009 kot nove, ne da bi o tem obvestili prodajalca.

vsx

Pa tako enostavno je ugotoviti, kdaj in kje je avto izdelan.
Sicer pa, glede na izkušnje, še marsičesa drugega niso sposobni ugotoviti na pooblaščencih. So pa seveda izjeme.

LP

sl1

Temu se po mojem reče, da so ti prodali izdelek, ki nima stvarnih lastnosti, kot jih je navajal prodajalec in zato gre v tem primeru za tipično zavajanje kupca.
Jaz bi šel nazaj in zahteval neke vrste odškodnino - kakšno dodatno opremo, gume ali karkoli pač, drugače bi jim pa zagrozil s tožbo.
Še najbolje, če greš do kakega pravnika (če imaš kakega kolega), in se z njim posvetuješ okoli tega in greš potem bolje pripravljen tja kjer si kupil avto in poveš da si bil pri odvetniku da bodo vedeli da se ne hecaš.
Drugič naroči exstra avto po svojih željah, da ga morajo narediti v tovarni novega, ne pa da ti podturijo nekaj iz zaloge k ne veš koliko časa je stal po raznih skladiščih po EU.

Xandrej

KBilokdaj je bil avto narejen se šteje letnik dneva nakupa po novem... Tak pač je...

gap

pa sem mislil da se je to samo meni naredilo, enaka zgodba, tudi jaz sem mislil da ga imam- snow motion - ampak bom preživel
me pa nekaj drugega zanima, a se ni včasih preko številke ki je naleplejna na vratih ugotovilo kdaj in kje je bil avto narejen - vnesel si jo v rač. - a ma kdo ta link oz. kje se najde

gap

hvala za link

kupil ga marca 2009 - naredili so ga pa 17.septembra 2008 - jaz sem ga pa videl v salonu že novembra 2008 (prav tega ki ga imam - pol sem pa tak dolg hodil tja da so mu naredili dobro ceno pol sem ga pa vzel) - zanimivo

Xandrej

Saj pa ja vidite da ni tistih starih akcij letniki zadnji letošnji letniki v decembru ali paneke akcije na letnike kaj so jih imeli... Včasih.

visar

v kolikor sem obveščen so imeli prvi letniki SM le v exlusive opremi.
Drugače pa je to zadeva ki je super in deluje v določenih pogojih celo bolje kot 4x4. (ne govorim da je boljši kot 4x4 vendar le v določenih pogojih, npr ovikarjenje na zasneženem klancu. Pri SM gre avto tja kot ga usmeriš, dočim 4x4 ne uboga volana.
testirano s C5III in grand cherokijem, en po en in skupaj.
mene jezi le to da ga Citroen ne reklamira, saj sem z nim zeloooo zadovoljen.
______/\\______
______/\\______

Picdriver

Kako pa veš ali imaš oz. nimaš SM?!
Moj je Tourer Exclusive 2.0 HDI avgust 2009.

carot

Videti, ali ga imaš ne moreš. Naj pa bi bil vgrajen v vse C5, razen v najosnovnejšo opremo od oktobra 2008. Sam sem bil prepričan, da ga imam, dokler nisem na snegu želel preizkusiti delovanja le tega. Ko nisem opazil nikakršnih razlik glede na Xsaro sem se bolj podrobno pozanimal pri prodajalcu, kako ta zadeva sploh deluje. Na preiskusni vožnji tudi on ni ugotovil nikakršnih prednosti. Ko pa se je pozanimal na Citroenu Slovenija pa mi je sporočil, da je avto, ki sem ga dobil maja 2009 dejansko letnik 2008 in to september, ko tega sistema še niso vgrajevali !!!!?

LP

vsx

Mislim, da bi Infotec moral pokazati pri opremi.
Pošlji mi VIN po ZS.

LP

alesz

Zadeva je za preveriti.........če se kdo spominja problemov na picassoju,vgrajen dežni senzor, naložen pravi softver,potrebno je samo klik na "prisoten"..........ampak po citroenovsko,modelno leto tega ne predvideva,kupec tega ni plačal,torej ne sme to uporabljat........in zadeva je šla še naprej v skrajnosti..........osebek kateremu so na servisu to aktivirali je sikal v Kopru,zakaj  nekje so drugje pa ne,probleme so pa imeli vsi serviserji ki so poskušali delat usluge.........