Odkril nekaj oljnih madežev pred 80kkm servis

Začel/a bingo, Januar 26, 2010, 10:18:49 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bingo

Pozdravljeni, moj berlingo se približuje 80kkm in sem zadnjič pri iskanju oljnega filtra (ko sem odstranil še okrasno plastiko) odkril dva nenavadna oljna madeža.

Prvi je pri oddušku motorja, ko se nadaljuje v cev zračnega filtra, ki potuje v turbino....glej sliko (okoli bele plastike je vse pošpricano z oljem). Očitno je tako razmajana plastika zračnega filtra in cevi, da se je tesnilo "snelo". Tudi kolegi na nemškem forumu poročajo o podobni zadevi pri 1.6 HDI, a so jim tam reševali znotraj garancije, jaz je pa nimam.
Kaj je za narediti-a naj probam kakšen debelejši O-ring dobit, ali pa težit na servisu??? Samo kaj, ko sem po zadnjem uradnem servisu prepozno opazil, da so mi plastične zatiče polomili...BANDA!

Druga stvar je nenavaden madež okoli "prve einšpric enote"-injektor, ki je tudi malo "mastna", samo se na sliki ne vidi dobro-serviserji pravijo, da bi bio potrebno menjati tesnilo, za kar bi potrebovali nekaj ur (to pomeni kakšnih 100€ samo za delo)...Kako nevarna/resna reč je to.....??

3: ali je na tem forumu junak, ki naredi sam servis na berlingu 1.6HDI??
Zanima me, ali naj menjam zavorno tekočino po 3 letih. haynes pravi, da ja. Serviserji pa da (še) ne....

Toliko za enkrat, hvala za odgovore, LP

alan30

Pozdrav,

Zgleda , da nisi osamljen primer saj sem jaz ravno danes opazil puščanje olja točno na tem mestu okoli bele plastike, če imaš mastno še okoli šobe, ki je najbližje tej plastiki se ne sekeraj saj je kakor jaz vidim pri sebi to višek olja , ki je pritekel tam okoli tiste bele plastike.
Mater bodo spet veseli na servisu ko bom uveljavljal garancijo, sem pa začel zelo resno razmišljat o tem ,da bi si kupil še dve leti garancije saj slutim, da me bodo takšna in drugačna presenečenja spremljala še kar nekaj časa.

lp
Alan:bombs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

bingo

Alan: a imaš 1.6HDI motor?? pri nemcih velja to puščanje za znano "napako" in jo na nekaterih (prijaznih) servisih zastonj odpravijo-pri nas pa ne, saj popravljajo samo "tovarniški vpoklic". poglej če so tudi pri tebi plastične cevi od zajema zraka in zračni filter "razmajani"...na priloženi sliki sem označil, kjer ohišje zračnega filtra držijo gumijasti čepi-leti so popolnoma razmajani. Mislite, da se jih da kupiti posebej??

mastni madež pa je pri 1L injektorju in madež nima veze s špricanjem olja pri motornem oddušku.

Hja, doplačilo garancije je pa tako kot kasko, lahko je štala, pa je poceni, lahko pa brezveze vržeš denar stran. Ampak glede na odnos današnjih serviserjev, ki se znotraj garancijske dobe potrudijo, po preteku pa samo še nabijajo pri urah in ceni materijala (velja za vse znamke!)-go for it

alan30

Pozdrav,

Ja imam 1.6 hdi motor vendar je moj ugrajen v novega binga kar je še bolj žalostno saj bi človek pričakoval, da bodo napako v nekem doglednem času odpravili.
Bi te prosil , da slikaš celo mašino in tam označiš kje se nahajajo tej čepi , ki naj bi bili razmajani.

Drgač pa tele naš citroen slovenija je vreden svojga dnarja meni dobavljajo zadna desna drsna vrata že točno mesec in pol pomoje bodo iz zlata.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Sem preveril tudi pri meni je tista gumica tako zrahljana, da vse pleše sem in tja, sem bil na servisu in bodo menjali gumico, vzrok puščanja pa je prav to da je vse razmajano, vsaj tako so mi zagotovili.

ps
Gumico lahko kupiš posebej.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

bingo

Kdaj ti bodo pa zamenjali ??
Zanima me, kako se bo obnesla zamenjava gumice-ker jaz že razmišljam, da bi vezice uporabil.....
LP

alan30

9.februarja mi bodo menjali zadnja desna drsna vrata in bodo ob enem zamenjali še to famozno gumico.

ps
Mislim, da ti vezica ne bo kaj veliko pomagala pojdi na servis pa raskiraj tistih par €€€ za gumico in jo sam zamenjaj.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

bingo

Alan: a veš zakaj se razmaja...zato ker celo plastično ohišje zajema zraka ne sloni na gumicah, ampak na neki čudnih plastičnih čepih-obvezno bo potrebno zamenjat za take iiz gume, pa po možnosti še dodatno kaj pričvrstit.
Saj motorček 16hdi je res super-duper, ampak konstruktorja bi moral pa še mal v reallife poslat, ker je zračni filter  odzadaj skril...kar poglej, kako zakomplicirano lahko postane
http://www.youtube.com/watch?v=7dcpwJWBTZg

LP

alan30

Jao jao kr slabo mi je sem biu zanč pameten kako lahko delajo avte da ne moreš zamenjat žarnic, ker jeat jih v bingotu menjam ko za šalo pol pa vidm da je cela umetnost zamenjat zračni filter, mater da bi jih človek kr nekam poslal.

ps
No za vse te male težavice pa mi je danes začela rahlo tresti sklopka pri speljevanju pa ima avto šele 23000km v ponedeljek jim grem zopet težit na servis, počasi imam dovolj telih problemov ker jim  enostavno ni videti konca.
V skrajnem primeru vas bom vse povabil na javno prireditev z naslovom  kako se zapelje berlingo v salon, čez izložbeno steklo.
:bombs:
lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

kangla

Ja na servisih so pravi šalabajzerji. No vsaj na enem so. Mam berlingo2 l. 2008, majejo se naslonjala sedežev - ja tko je veste. Se mi med vožnjo zapirajo "ušesa" okna zadaj - ja tko je. Odpada tapeta na sovoznikovih vratih - ja tko je. Dokler se nisem naveličal in stvari uredil po svoje. Da ne omenim utripanja lučk po armaturi.

Na novih berlingotih, imam službenega mi je pri 12000km odprlo karter. Tako, da bodite pozorni na nivo olja. Meni ni armaturi nič svetilo, slučajno sem šel preverjat nivo olja  -k sreči, če ne bi šlo vse u maloro.

alan30

Ah to s krterjem je že stara napaka to so imeli pervi berlingi ker so motorje prehitro začeli ulaufavat in se kit , ki tesni karter sploh še ni dobro posušil, takšna je bila razlaga na uradnem servisu ko so meni na novo tesnili karter.
Danes sem spet malo pogledal tam okoli odduška ker zaradi razmajanosti lepo teče olje in moram reči , da ga je vsak dan več po mašini.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

bingo

"majejo se naslonjala sedežev" a tu si mislil, da imajo luft ?? Ker če si to mislil, jaz še nisem videl berlingota, pa sem jih že kar nekaj, ki bi imel "trd" sedež-me to niti ne moti (ko bi se vsaj sopotnikov sedež zložil ...)
"Se mi med vožnjo zapirajo "ušesa" okna zadaj"-to je čudno :(
"Odpada tapeta na sovoznikovih vratih"- tast je novega B2 kupil brez tapete (majhen del nad naslonjalom?) in sploh ni vedel, da manjkakjo :))
"..odprlo karter.."-to si niti predstavljati ne morem. A si kam zadel??

LP

alan30

Citat od: bingo;66941"majejo se naslonjala sedežev" a tu si mislil, da imajo luft ?? Ker če si to mislil, jaz še nisem videl berlingota, pa sem jih že kar nekaj, ki bi imel "trd" sedež-me to niti ne moti (ko bi se vsaj sopotnikov sedež zložil ...)
"Se mi med vožnjo zapirajo "ušesa" okna zadaj"-to je čudno :(
"Odpada tapeta na sovoznikovih vratih"- tast je novega B2 kupil brez tapete (majhen del nad naslonjalom?) in sploh ni vedel, da manjkakjo :))
"..odprlo karter.."-to si niti predstavljati ne morem. A si kam zadel??

LP

Ma nikamor ni zadel tok za en kurc so bli zadihtani da je po parik kilometrih začelo curit na vseh koncih in krajih ven. Men je steku en liter ven preden sem pogruntu zakva se skoz neki kadi iz mašine pa vedno na drugem koncu pa sem si reku ma zihr je kak zaščitni premaz pa se mal cvre ja seveda v resnici je blo pa olje.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

bingo

alan: meni so zrihtali plastično ohišje. zamenjava enih 4 čepkov in O-ringa na oddušku, uporabili pa so tudi vezico :)
Stvar drži in je zelo kompaktna=I LIKE IT

LP

alan30

Dej prosim poslokaj tko mal večjo resolucijo da si zadevo sprintam , da jim dam navodila kako zadevo zrihtat ker men je reku da bodo samo eno gumico menjal.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]