Odkril nekaj oljnih madežev pred 80kkm servis

Začel/a bingo, Januar 26, 2010, 10:18:49 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alan30

Problem je bil da so se te cevi tako razmajale, da je zvok motorja postal podoben golfu 2 saj veš tako tipično nemško traktorski, kar pa je za nas citroenarje enostavno nesprejemljivo.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

bingo

drugač pa pri citroenu zadnje čase marsikaj "popravijo" z vezicami...(jaz jih kar s sabo vozim ;))
Takole izgleda "rešitev" za zajlo od sklopke!

alan30

[SIGPIC][/SIGPIC]

north

Citat od: alan30;108168Problem je bil da so se te cevi tako razmajale, da je zvok motorja postal podoben golfu 2 saj veš tako tipično nemško traktorski, kar pa je za nas citroenarje enostavno nesprejemljivo.

lp
Alan

To se rašuje z samolepilnimi pencami, ki se jih nalepi na stik dveh cevi sicer jaz nisem nikol tega prakticeral ker se po servisu nič več ne sliši drugač pa glede olja sem imel pa samo enkrat problem z nekim čepom na kareriju katerega so privil...
Citroën - Creative Technology

alan30

Samolepilne pence so res lepše za pogledat vendar pa je vezica ekonomsko bolj smotrna in ima še to prednost, da cev drži na mestu, kar pena ne zmore.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

north

Ma pa ta motor zelo čudno rešen tudi z filter škatlo za katero je treba akumulator ven ipd.

alan30

Ni treba akumulatorja ven vzeti je pa treba tam okoli brisalcev kar veliko podreti pa odstraniti posodico za zavorno olje, mislim da je nekje na forumu tudi en španski video kako se zadeva naredi.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

bingo

north in alan: jaz pri B2 brez problema zračni filter zamenjam, brez da bi se akumulator dotaknil. Po mojem sta vidva zamešala z enakim motorjem pri pikasoju??

north

Pri 3-ki imaš dve možnosti ali akumulator ven ali pa plastiko pod brisalci podret sicer nevem kakšna je praksa v delavnicah samo se mi zdi da če vzameš akumulator ven je manj f.....

alan30

Ne ne nisva zamenjala je na youtube posnetek peugeota bratranca od berlinga in je lepo opisan postopek menjave in tudi sam sem si belil glavo, ko bom menjal filter kako bo šlo, no sedaj so te skrbi za menoj.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

bingo

alan30: pa si ti prepričan da je bil partner/berlingo...ker sedaj si dolžan pir ;)
ma menda ne ta??: http://www.youtube.com/watch?v=7dcpwJWBTZg

na tej sliki je evidentno dovolj prostora za zračni filter zamenjat OB MONTIRANEM AKUMULATORJU(spodaj na sliki)!!

tonèek

pri dizlu 1.6 ziher ne rabiš ničesar podirat, mogoče pri bencincu?
 Na dveh servisih so mi čarali!!

bingo

Citat od: tonček;108432Na dveh servisih so mi čarali!!
Kako to misliš??

alan30

Se posuvam s pepelom moja napaka po brisalcih vidim da to ni berlingo/partner ampak sta si pa po motornem prostoru strašno podobna, uglavnem placa za en k...

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

tonèek

razstavili so mi celo ohišje filtra, nato pa spodnji del pustili odprt. Sem peljal nazaj ,ker se mi je zdelo malo čudno ,da kar navrhu klopota. Ampak njim je bilo vse v najlepsem redu. Sem se doma malo sam poglobil in uredil- ohišje filtra sploh ni šlo v svoje ležišče.Tako da sem si svoje mislil o serviserjih(pa ne vseh).

lp