Tesnjenje pokrova motornega prostora (havbe)

Začel/a Picdriver, Januar 21, 2010, 04:55:50 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Picdriver

Že pri prvem odpiranju "havbe" sem bil presenečen nad njeno lahkostjo in enostavnostjo (nobene posebne zvočne zaščite, teleskopskega odpiranja, ipd.), danes pa sem pri odpiranju doživel pravi šok! Med vožnjo po zasneženi cesti me je moj pametni avtomobil pričel opozarjati, da mi zmanjkuje tekočine za pranje stekel. Takoj po prihodu domov odprem pokrov motorja, da bi dolil vitrex in glej ga zlomka - vsi izpostavljeni vertikalni deli v motornem prostoru so bili zasneženi, vključno s škatlo z elektroniko, na kateri je celo znak, da se je ne sme škropiti z vodo?! Na pokrovu motorja namreč ni niti enega samega tesnila, zajeti zrak pa je očitno tako elegantno speljan čez motor, da nanj zaide vsa svinjarija s ceste. Kaj bo šele ob močnem nalivu. Kako pa na motor vpliva ta slana žlobudra, pa si lahko samo mislite.

Se vam zdi to normalno? Kako je to narejeno pri vaših pokrovih?!

altair123

Novodobne havbe so narejene tako, da so prijazne pešcem, ki jih misliš zbiti. Največkrat to pomeni lahke havbe, brez kakšnih posebnih ojačitev da se zlahka zvijejo in delujejo kot blažilnik za pešca. Zato tudi velja pozornost pri potiskanju avta vzvratno, če se kdo kje zakoplje. Teh novih avtov človek se človek težko prime da bi močno potisnil - havbe so take kot so, maske in blatniki pa plastični!

Glede tesnenja havbe sem pa tudi sam opazil na motorju sledi soli, verjetno pa to spada zraven k tej zgodbi o pešcih.

superca13

Jaz sem sedaj na mojem totalno zaseneženem od vožnje pogledal pod pokrov....pa je vse lepo suho. Po mojem je tudi malo odvisno, po kaki podlagi se voziš. Èe v kako fajn veliko lužo zapelješ, sigurno prileti kaj od usrane žlabudre tudi tja gor na elektriko...
Zakaj in kako pa ti je zašel sneg tja noter pa mi ni jasno.
Nekih posebnih tesnil na pokrovu pa res ni.

LP
Superca13

Picdriver

Res ne vem, kako je sneg zaneslo v motorni prostor, ampak edina razlaga je, da je prišel skozi zajem zraka na maski (med pokrovom in odbijačem),  res pa je, da je zelo na drobno snežilo - padal je zelo fini sneg, ne pa tiste velike težke krpe.

Grozljivo je to, da je bil pri tem motorni prostor zasnežen v globino dobrega metra (gledano v smeri kabine), pri tem pa se je sneg oprijemal predvsem plastičnih ohišij, kablov, ...

alesz

CitatGrozljivo je to, da je bil pri tem motorni prostor zasnežen v globino dobrega metra (gledano v smeri kabine), pri tem pa se je sneg oprijemal predvsem plastičnih ohišij, kablov, ...

Saj to je normalna pot zraka pod motornim prostorom.Spredaj imaš spoiler,pod vozilom ti nastaja podtlak in ta podtlak ti vleče zrak skozi reže preko motorja,čez izpušni kolektor ,pod vozilo...(zato tudi imaš na požarni steni fleke soli) Ta sneg ki se ti je pa prijemal je pa verjetno posledica nekih izrednih razmer, ko je bil ta prostor podhlajen,normalno bi  se moralo  to topiti.....

merdzo

še vsak moj avto je imel spredaj tesnilo. sneg v motornem prostoru zame ni normalen.
pri C4 pride zrak v motorni prostor le prek hladilnika, ostale reže so bolj ali manj zaprte.

lp

Picdriver

Danes so bile idealne snežne razmere, da se je problematika, o kateri sem pisal pred časom, ponovila. Prilagam "dokazni material".

garac

zanimivo, pri xantiji, berlingu in še nekaterih modelih, menda tudi pri novem C4 pic, ti je včasih sneg rad zabil ventilatorje, sploh, če je kdo nespretno parkiral, posledica seveda pregretje

Tole pa je res zanimivo videt, fantje naj še kdo drug odpre pokrov, da vidimo, ali je to pri vseh, ali je samo picdriverjev takšen
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

superca13

superca13

Evo ga, suh ko poper, direkt po vožnji v močnem sneženju.
A si siguren, da imaš spodaj pod motorjem tisti pokrov zmontiran? Ker pri mojem skozi motorni prostor dol proti tlom ne vidiš nič...vse je zaprto. To še preveri.

lp
superca13

Picdriver

Nič mi ni več jasno. Kaj pa imaš za en motor? Je diesel?

garac

saj imata podobno lokacijo, najbolje, da se dobita na kaki kavi in primerjata kaj in kako je na stvari, mi pa že nestrpno čakamo poročilo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Picdriver

Imaš prav. Bova poskusila narediti ekspertizo ;-)

superca13

Vse bova zrihtala ;)
Aja, bencinc je, 2.0 16V.

LP
Superca13

Picdriver

Hm, če še enkrat dobro pogledam tvoje fotke, bi rekel, da so na tistih delih motorja, kjer je pri meni sneg, so na tvojem lise, ki bi lahko bile stopljen umazan sneg. Poleg tega ima diesel motor (v mojem primeru) nekaj nižjo temperaturo, kot tvoj bencinski, kar pomeni, da se sneg počasneje in težje topi.

Hkrati me zanima, koliko časa je poteklo od takrat, ko si parkiral in do nastanka posnetkov. Moji posnetki so bili narejeni, preden sem parkiral avto v garažo. Imam občutek, da se je pri tvojem sneg med tem časom že stopil. Posledice delovanja toplote motorja se vidne še na spodnjem delu stekla - vidi se, kako se je sneg topil?!