Obnova GS by Superca13

Začel/a superca13, Januar 21, 2010, 11:00:19 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

superca13

Nihče nima kake ideje, zakaj hidravlična pumpa klopota pri polnjenju? Zanimivo pa je to, da se jo sliši samo v kabini, ko polni in samo med cca 2000 in 3000rpm pri ogretem motorju. Drugače je neslišna. Pritisk je tudi normalen. LHM zamenjan, vse cevi in manšeta tesnijo.

LP
Superca13

GSclub

si prepričan, da zvok prihaja od pumpe? ali morda od regulatorja?

superca13

superca13

Saj načeloma imam še 2 pumpi in bi lahko probal z zamenjavo. Ampak se mi ne da celega nosa spet razstavljat in menjavat. Èudi me to, da sem črpalki samo zamenjal manšeto on O-ring, vse očistil, namazal z lhm-om in zmontiral nazaj točno tako, kot je bilo prej, sedaj pa nekaj klopota :(

LP
Superca13

rok.si

Ja, to je pa res čudno... Kaj pa, če morda kakšen od vijakov objemk auspuha tam spredaj kam tolče ? Jaz sem že imel podoben problem, je pa res, da je zaradi 5p menjalnika spredaj vse občutno bolj stiščano.

superca13

To bom še danes pogledal, če se kje kaj kam naslanja. Kaj pa če bi slučajno kje zrak zraven vlekelo...je možno da bi klopotala zaradi tega? Sicer je pritisk normalen, lučka za pritisk takoj po zagonu ugasne, tudi regulator izklaplja normalno (v zelooo dolgih presledkih).
Hvala.

LP
Superca13

rok.si

To sem ravno razmišljal, da bi lahko pumpa klopotala, če bi šla na suho ( brez lhm-a na eni strani ali motornega olja na drugi strani). Nivo LHMa (gledaš ga pri max. vozni višini) imaš pravilen?
Èe bi kje vleklo zrak... bi tam pri ugasnjenem motorju verjetno kapljalo, pa je gotovo vse suho.

superca13

Èe bi čisto na suho šla, potem verjetno sploh ne bi bilo pritiska. Vprašanje je edino, če bi na sesalni strani kje čisto malo zrak zraven vleklo. Je pa res, cevi in pumpa so zunaj čisto suhi, nikjer ne teče ali masti, nivo LHM- je pravilen ;)

LP
Superca13

superca13

Včeraj sem zamenjal hidravlično pumpo...in še vedno klopota, razlike ni nobene. Kaj ko se pumpa sname, bi se moralo tam motorno olje ven vlit? Ker pri meni tam izgleda vse bolj ali manj suho.. Je pa dročnik lepo fiksen, nima lufta.
A je možno, da bi regulator pritiska tako klopotal?  Krogle imam vse nove...
Še kakšna ideja?

LP
Superca13

rok.si

Uf, si si pa naredil delo :)
30+ let stari regulatorji so različni, nekateri tihi, da jih v kabini sploh ne slišiš, drugi pa nabijajo kot bobnarji v razglašeni plehmuziki.

Ko snameš pumpo se nič ne ulije olje, ne skrbi.

superca13

Ta regulator bom še danes zamenjal. Hvala bogu da imam rezervnih delov na tone ;) Upam samo, da je to to. Ker če ni, potem res več ne vem, kaj klopota...
Dela pa imam ja :)

LP
Superca13

superca13

Zrihtano! :)
Našel sem razlog za klopotanje in ga odpravil. Ker je ta razlog tako butast in skoraj neverjeten, ga bom obdržal zase ;) :)
Zadeva deluje, tiho in mirno, tako kot se spodobi.
Par slikic po končanem delu, namontiral pa sem še nova alu platišča z michelinkami, saj so mi nekak celo postala všeč :)

LP
Superca13

GSclub

lepotec!
daj povej, kaj je bilo (saj pri kompleksnosti GSa je skoraj normalno, da se pri vzdrževanju dogajajo bolj ali manj butaste stvari).

superca13

Predebeli O-ring na pumpi :( Ni se lepo vsedlo skupaj, bilo je zgleda preveč našpanano in je posledično pri določenih vrtjajih klopotalo :P
Orginalni O-ring not in je zadeva utihnila :)

LP
Superca13

andraž

Krasen avto, mogoče mi samo platišča niso najbolj všeč, tukaj so lepši celi inox pokrovi koles. Sicer enkratno. BRAVO!!! :emot112: