Obnova GS by Superca13

Začel/a superca13, Januar 21, 2010, 11:00:19 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

Citat od: superca13;66510Kaj rabiš moralno podporo za šraufanje? :) Kar loti se ga, potem tak ne moreš več nehat :). V Vojniku sem bil z GS-om letos vsaj enih 30X, pa se trenutno ne spomnim, da bi kakega GS-a videl. Ali pa sem že pozabil? Kaj ti si mene videl mimo picerije peljat?

LP
Superca13

v piceriji smo se vidli.S Francem sta bla,jaz pa sem klel platine.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

superca13

Mirchi, to pa si me fajn zamenjal z nekom :) V piceriji v Vojniku še nisem bil, pa kaki Franc se tudi ne vozi z mano po svetu :)

LP
Superca13

rok.si

Fajn zrihtaj do konca, Sašo. Držim pesti, da bo "novi" menjalnik tih,  ta zadnji ležaj je kar na marsikaterem problematičen.

lp

superca13

Hvala Rok, se trudim maksimalno :)

LP

superca13

Projekt končan. Motor teče kot namazan, je suh, menjalnik tih :) :) Edino spoji izpušnih cevi še potrebujejo malo paste, da ne bo ven pihalo :)

LP
Superca13

Lenko

Predvidevam da so cevi sestavljene podobno kot pri spačku. Zanima me kakšno pasto uporabiš.

Hvala za odgovor

garac

Najbrž "ta rdeč" kit 300°²
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Jaz vzamem sivega če je potrebno. Ni tak grd. Èe se pa le da pa sestavim cevi brez mase. Konckoncev, nikoli ne veš kdaj jo bo prebilo,maso ,potem pa moraš tistega hudi.a dol čistit.

garac

Se strinjam, pri spačku se ponavadi itak da porihtat brez kakšne tesnilne mase.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

superca13

Pri Gs-u je problem, ker zelo zežko prideš zraven k tem spojem. Včasih celo rata, da ne piha, včasih se pa nerodno obrne kaka cev in v trenutku pihne ven. Uporabljam pa Bosalovo pasto za ispušne sisteme, sive barve. Namaže se konec obeh spojev, vtakneš skupaj, objemko preko pa se nič ne vidi.
Sem zrihtal, že tesni.

superca13

@Garac, verjetno misliš na tisti rdeč silikonski kit 300 stopinj, ki je bolj namenjen za dihtanje kakih pokrovov ipd. Na izpušno cev/spoje se daje samo izpuh kit/pasta, katerikoli znamka, drugo se ne obnese, ne kratkoročno ne dolgoročno.

Lp
Superca13

mickolino27

Zdravo Superca,

ali imas kaksne izkusnje, kako je s tem Bosalovim kitom ce moras po daljsem casu dobiti izpuh spet narazen?

Lp
                                  Mitja

2sv

Citat od: mickolino27;67164Zdravo Superca,

ali imas kaksne izkusnje, kako je s tem Bosalovim kitom ce moras po daljsem casu dobiti izpuh spet narazen?

Lp
                                  Mitja
tale stvar pa tudi mene zanima zanima pa me tudi kje se da to nabavit

superca13

Od lanske pomladi pa do sedaj sem imel s tem kitom zadihtan spoj med Y cevjo in tisto dolgo cevjo, ki gre nazaj k loncu. Brez problemov je šlo narazen. To sem že delal tudi na drugih avtih, vedno je šlo normalno narazen vzet. Kit pa se dobi v vsaki avto-trgovini, ta bosalova tuba stane ene 3 evre. Imaš pa še walkerjevo, pa nigrinovo pa še pa še, vse so uporabne, vse približno enako stanejo.

LP
superca13

superca13

Včeraj sem naredil prvo malo daljšo test furo gor in dol po dravski dolini :)
Zadeva teče kot namazana edino hidravlična pumpa mi je postala malo sumljiva. Namreč, pri nizkih obratih in v prostem teku je tiha, tudi ko polni, ko pa obrati narastejo pa postane glasna ob v klopu, prav sliši se glasno klopotanje. Ko pa neha polnit pa je spet tiha. Ve kdo, kaj bi lahko bil temu vzrok?

LP
Superca13