Vrtljaji

Začel/a Berti24, Januar 16, 2010, 01:25:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Berti24

Živ.

Zanima me če kdo ve ali je imel podobne težave z vrtjaji. Dogaja se da avto sam "navija" mašino ali pa sploh ne ostane zalavfan. Pride tudi čez 2500 obratov s tem da nič ne pritiskam na gas ali obratno, da ne drži obratov na 900 in avto po vžigu preprosto ugasne če ne držim gasa. A slučajn kdo ve če imajo xsare 98 letnik motorček prostega teka, lambdo sondo ali oboje?

Hvala za informacije.

Gox

Verjetno da imajo ... jaz bi reku da je motorček prostega teka kriv za nihanje vrtljajev.

Lp
Goran

mlubej

Meni se to tudi dogaja vsake toliko, po pogovoru z osebo, ki je kar nekaj časa delal na Citroen servisu, mi je tudi povedal, da je motorček prostega teka.

gigo

Iste simptome sem imel sam na moji prvi xsari z razliko ugašanja motorja. Rešitev je bila že povedana zgoraj. Zamenjaj motorček prostega teka.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

zlikovski

Imam še jaz eno vprašanje glede tega, je treba ta motorček skalibrirat?

dvorjan

Citat od: zlikovski;65758Imam še jaz eno vprašanje glede tega, je treba ta motorček skalibrirat?

Ne. Lahko ga poskusis ocistiti, ce je to prvic, ko nagaja, a ponavadi ne gre za prav dolgorocno resitev in pomaga le menjava.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Berti24

Kje naj bi se pa nahajal ta motorček? A se da normalno pridet do njega? al pa če ma kdo načrt sestave mašine za xsaro 1,4 letnik 98?

Mike666

poslikaj motorni prosto pa nalimaj sliko.
to bimoglo bit na vidnem mestu.

Berti24

Evo sm ene par slik naredu če se vid.

mlubej

No, jaz sem zadevo danes naročil preko e-baya. Nov OE motorček, cena 27₤ + 4€ za PP...

Mike666

če se ne motim je to tole čudo!

alen6686

občasno mi se zgodi, da ko se npr. priližujem križišču in prestavim iz tretje v drugo, v trenutku ko pritisnem na sklopko namesto da obrati padejo, ostanejo na istem nivoju ali pa se celo malo povečajo...??

caki

Scim pa naj bi se ta stvar ocistla

Berti24

Pozdravljeni mojstri.

Pelov sm prklopt xsaro na racunalnik pa nekak pokaže lambdo sondo sam spet ni rečen da je zanič lohk sam spoj  kje ni vredu.

Mlubej a lohk napišeš link za e-bay za motorček?

Jst ga nekak ne najdem tam gor.

Hvala
                               Mejte se

Klamzi