Matejev AMI8 1972

Začel/a janez, Januar 12, 2010, 07:32:04 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Tudi tale ami si zasluži eno malo temo . Barva je takšna kot je bila original. Žal ni več nalepke s kodo. Je pa to drugi ami te barve kar sem ga videl (enega je imel Sašo - Ribica smo mu pravli)
V glavnem , motor je bilo potrebno zamenjat in tega novega poštimat. En bat je bil udarjen, obročki za menjat in pretesnit, servis - platine, svečke,...lamelo za sklopko sem še zamenjal. Na samem avtu še manšete menjat, zavore (ploščice) spredaj komplet menjat. Danes ga bom še obrnil in zadnje zavore pogledal kakšne so in po potrebi menjal. Pa zaenkrat srednji steber povarit. In to je to.

janez

še par slik...

gule

Blago nama...donator za motor, pa je bil? Slikaj malo še ostale dele tega amija(znotraj, prtljažnik...)

janez

Motor je kupljen v refuzi al kak se reče. Brez donatorja. Je pa od amija in ni bil kompleten. Zaenkrat laufa dobro, sem se včeraj malo vozil okol. Bo pa potrebno kasneje še kakšno fino štelanje ko se mal uteče.

Avto je v dokaj dobrem stanju, malo domačega dela, spodnji del ,podvozje mehanika je dobro. Je sposoben še par let se takšen vozit okol

garac

@janez, a ima tale Matejev ami vpisano prvo registracijo Kranj?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

To pa ne vem, nisem gledal. Je pa bil kupljen v bližini Trebnjega . Tist človk pa ne vem od kod ga je privlekel.

janez

Fertik...zdajle ga je odpeljal, jaz grem pa spucat garažo in sestavljat šasijo za šestico.

saxovts

Keža vsaka čast. Lepo si zrihtal amija. Motor lepo prede prišli smo tudi celi domov a te je matej že kaj poklical?? Se pa ob naslednji priliki spet kaj vidimo.
:emot112::emot112::BigThumbs::BigThumbs:

janez

Me veseli, da je vse OK. Jaz sem se sicer vozil na probo sam do Žiri je pa kar tura in no vedno me zanima kako je šla pot ko človk domov pride .

Zeko124

@Keža, kaj nebi spomladi naredili Amijarji neki mali piknik?? =)))! Saj nas ni dosti, ne bo potrebna kaka velika organizacija, razen placa...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Ja ampak pogoj je če se pripeljemo z amiji.

Zeko124

Ja seveda... Z očetom nameravava spomladi registrirat mojo gajbo, kakšno bo stanje dejansko bomo pa še vidli :))! Lahko pa naredimo kasneje tudi kak manjši Ami klub Slovenije...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

gule

Predlagam 1 srečanje na nevtralnem terenu, npr. v Bosni in Hercegovini...

janez

Predlog enoglasno sprejet...

Zeko124

Predlog dvloglasno zavrnjen z moje strani =)))!

www.keramika-genorio.si