Avtoradio ne sprejema kanalov

Začel/a midi, Januar 11, 2010, 05:27:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

midi

lp
imam original radio s cd-jem. no in recimo med vožnjo po avtocesti LJ-NM ne vleče nobenega programa, niti SLO1 ali VAL202. v mestih pa sicer vleče ampak zelo slabo....pregledal sem anteno in videl, da je vredu, tako da smatram da je šel tuner na radiu. ali je to pogosta napaka. ali se mi splača kupiti novega?
mislim sem iti v nabavo z novim navadnim mp3 radiem, vendar potlej nimam obvolanskih ročic in na ekranu se ne izpišejo podatki. ali mogoče obstaja kakšen MP3 original od citroena ali peugeota kateri bi pasal tudi  XP?
hvala
lp

Gox

Nabaviš navaden avtoradijo MP3 + vmesnik za obvolanske komande, pa bi potem moglo vse delat ... o teh vmesnikih mislim da je že nekaj debat na forumu, poglej malo po temah nazaj.

Primer: http://www.citroenar.com/showthread.php?t=589&highlight=obvolanske+komande

http://www.citroenar.com/showpost.php?p=20147&postcount=59

Lp
Goran

alesz

Prvo kar se lahko naredi je da se izključi za nekaj časa akumulator,včasih se brez veze prestavi geografska cona........mislim brez veze,če kdo poiskuša na gumbih radia igrat klavir....?

franci

Tudi pri meni je odpovedal tuner, nazadnje je lovil le še srednje valove (samo SLO1)... Zdaj je pri avtoelektričarju in bom jutri vedel, kaj je ratalo. Ker je nov original radio tam nekje ranga 600eur!!!!! bodo skušali popravit tega. Se še oglasim, ko bom videl rezultat.

midi

hvala za odgovore...vem za vgraditev drugega neoriginalnega radia, vendar so to dodatni stroški, pa še na zaslonnu ni informacij... zato bi raje popravil tale avtoradio. al v večjih krajih že vleče, drugod pa ne....
sem se pa pozanimal pri avtoelektričarju in je dejal, da so tile radiji zelo slaba roba, saj baje nimajo niti svojega procesorja in za njih dela vse procesor od avta...baje tudi drugim firmam avtomobilov crkujejo avtoradiji, sploh so na udaru BMW...tako sem slišal.. je pa za BMW tuner okol 250evrov, kar je pa spet preveč keša in se ga ne splača popravljat.

akumulator bom pa odklopil ko bom imel čas, oz. ko bo draga z avtom doma...ta teden smo tako leteči, da enostavno ni časa kakorkoli se ukvarjat še z avtom.

alesz

Citat[saj baje nimajo niti svojega procesorja in za njih dela vse procesor od avta./QUOTE]brez skrbi,ga ima,samo je zaklenjen na citro softver.Problem je drugje,zagon takega radija je mogoč samo v "domačem"okolju,oziroma na radio servisu ga sploh ne more prižgat..........ker dovoljenje za vklop da BSI preko monitorja........

midi

a potlej dejansko servis takega avtoradija niti ni mogoč? al ga serviser niti preizkusit ne more. sj zaščiteno je res dobr ampak malce čudaško...

vsx

Je mogoč in serviserji, ki so za določeno znamko pooblaščeni, imajo ključ za simulacijo.

LP

midi

in teh ljudi na dolenjskem ali posavju ni kajne?

vsx

Preveri katere znamke je radio, pa preveri kdo je pooblaščenec.

Dolenjska in Posavje sta polna zidanic, ostale ustanove so bolj redke, saj veš ...

Se pa poraja vprašanje smotrnosti popravil današnje elektronike. Ponavadi že diagnosticiranje in defektaža zneseta 50E+, tako, da ti tudi jaz svetujem resetiranje, če ne bo uspešno pa menjavo za drug radio. Predvsem pa najprej preveri, ali je res radio kriv ali morda le antena. Morda bi našel celo enakega na kakšnem vsutem avtu?

LP

midi

ja tudi to sem imel v mislih, da bi od nekega sesutega avta vzel, pa bi vrjetn mogu dat okol 100 evrov za njega, potlej pa še da mi ga na servisu sploh usposobijo nadaljnih 100 evrov....no najprej bom resetiral. zanima pa me od kje si potegnil pdf fajl...daj ga v celoti gor ne samo 6 strani...a to lahko nastavljam preko radia ali samo s komputerjem? ker če je določena kombinacija tipk za servisni menu, potlej bi to preizkusil.

franci

Evo mene nazaj. Ni kaj, tuner je kaput!!! Popravilo ni možno. Èakam na kakega rabljenega, če bo delal seveda. Glede stroškov bom pa še videl...

midi

pa si izklopil akumulator in nazaj priklopil.

midi

no sem preizkusil izklopit akumulator. zdi se mi da sedaj avtoradio malce bolje vleče, vendar še vedno ni to to.... očitn bo treba kupt novga.

kaj priporočate original rabljen ali ne pioner ali balupunkt radio?

franci

Citat od: midi;65920kaj priporočate original rabljen ali ne pioner ali balupunkt radio?

Z original rabljenim je hudič, ker vsi, ki prodajajo razbitine vejo, koliko je nov. Delujočega težko dobiš pod 300EUR, za ta denar pa dobiš PRECEJ BOLJŠEGA novega...z montažo, garancijo...vred. Jaz sem se odločil za novega Pioneerja, z delom vred 100EUR in dela bolje, kot pa original. Samo na izgled se je treba privadit.:Red-Wink: