Nakup C4

Začel/a Markolin, Januar 08, 2010, 11:12:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Burzum

če ti ga prodajo drugemu pred nosom, se mi mora zamegilt pred očmi

Žabar

Citat od: tct;71876C4 je sprejemljiv le 5 vratni, pri trivratnem na nobenem parkirišču ven ne prideš pa še grd je zadaj ko prešič, kot bi jim idej za obliko zmanjkalo za zadnjimi vrati. 1,6 bencinar je zelo slab, ker žre ko majmun, pa je lahko 100x od sodelovanja z BMWjem. Kolega iz službe ima tako Picasso, pa poroča od 9-13l, ga pa ne špara. Sodoben avto ne bi smel toliko popiti kljub teži in velikem profilu. Torej izključno dizel pride v poštev. Za tako star avto je to pretirana cena, zbijajte jo za 20%. Pri dizeljnu se pazite Siemens sistema in absolutno pazite na stanje filtrov za nafto. Posebej še tesnost pri sesanju nafte, če ima nizkotlačni sistem na HP črpalki in ne potisni v tanku. Pri pomanjkljivem sesanju pride do zraka v CR, kar zariba dizo ali celo ležaj, ki potem odkruške in špene pošilja v CR, dize so pa po 400€, pumpe po 1000€, pa še očistit se ne da več nikoli.

Bom se tudi jaz drznil komentirati C4 in svoje izkušnje.

Pred točno dvemi leti sva z ženo kupila C4 Coupe (3vrata) 1.6 16V (TU5) motor in se peljala cca 30.000km brez večjih problemov. Zaradi nestrokovno opravljenega rednega servisa sva imela avto od 30K do 35K 12x na servisu, vsakic je bilo slabše, trokiral, crkoval, na koncu nas je pustil sredi noči na avtocesti na Hrvaškem.
Dragi sosedje so napako odpravili, ampak so se odločili da bodo kompleten izpušni sistem zamenjali z takim ki je imel vsaj 100K km narejenih. Z avtohišo ki nam je avto prodala, ter neservisirala, smo po daljšem dogovarjanju avto zamenjali za novega C4 1.6 Vti ki ima danes 30K km in nam dela ko urca.  
Zakaj vam vse to pisem...
Osebno sem mnenja da je Citroenov C4 cenovno in po opremi sodec en boljsih avtomobilov v tem rangu in edina slaba lastnost Citroena nasploh ( na celoti evropski ravni ) je slaba veriga servisov. Pri novih avtomobilih za ta denar (14.000€) dobis komaj avto istega ranga z osnovno opremo, med tem ko ima nas za primer tempomat, omejevalnik hitrosti, 6 arbagov z zavesami, abs, dvopodrocno avtomatsko klimo, mp3 radio, in še in še.
Se bom dotaknil še porabe... Z tankom 55 litrov delam redno med 700 in 800 kilometrov (nimam izključno mestno vožnjo, vozim se cca 50:50 po mestu ter relacijo).
Spodnja meja ko se izživljam in uživam, zgornja meja pa ko imam ženo poleg sebe večino časa. Èe vzamem na hitro neko povprečje 750 km to na hitro pomeni porabo 7,5 litra/100km. Zdej mi pa lahko poveste kateri 1.6 mlinček v avtomobilu z 1270 kilogrami in brez puhal ima se podobno porabo?
Naslednji podatek ki bo mogoce pomemben je cena rednega servisa, prvi redni 155€ drugi bo baje okoli 190€.
naslednja stvar omenjena zgoraj je 3 vratni problem pri parkiranju. To je isključno problem le pri osebah širše postave, ter z slabim občutkom pri parkiranju. 3 Vratnega imam sedaj 2,5 leti parkiram pa dnevno na zabasanih parkiriščih.
Edina slaba lastnost 3 vratnega ( kar se tice vrat ) je parkiranje na klancu, saj zenski spol težje odpre vrata saj so zal manj mocne, vrata so pa dosti težja od 5 vratnega brata.
Moje glavno priporočilo je da najdete pravi servis ( na tem in drugih forumih je veliko o tem napisano ), ter se odločate isključno po občutkih katere imate med testno vožnjo.
Kako grd in zastarel in nepregleden je notri je cisto subjektivno. Nekaterim ne pašejo Sauerkrauti, drugim japonci, tretjim francozi. Kar je važno je zanesljivost motorja katerega ogledujete, stroški servisov, dostopnost rabljenih in novih delov ter njihova cena, ter lasten občutek ob sami vožnji avtomobila.  
Lahko pa povem se eno razliko katero sem opazil med testiranjem 5 in 3 vratnega modela. 5 vratni ima malo mehkejše vzmetenje, 3 vratni malo trše. mogoče tudi faktor za tiste ki iščejo udobje ali kaj drugega.

:emot57:

garac

Objektivno napisano, se nas po moje precej strinja s teboj. Nasploh me moti, da človek dobi občutek, ko odpre forum, da je novi berlingo total zanič, da xsari picasso nabija podvozje v 3lm, da je C4 total zanič... no ja, ostali so nekako kar ok. Aja, pa še ena dva lastnika C3 sta povsem obupana.
Naj še enkrat več povem, to je le nekaj primerov, medtem, ko je zadovoljnih lastnikov in uporabnikov vozil Citroën ogromno. Vprašajte znance, ljudi na parkirišču, kako so zadovoljni z avti.
Želim si, da bi človek dobil realno sliko, ko pogleda forum. Kaj kdo določenemu modelu zameri, kaj se kvari in kaj je dobro, torej + in -.
Ker forum ni sponzoriran s strani prodajalcev vozil, rezervnih delov, dodatne opreme, zavarovalnice, serviserjev ipd lahko vsak napiše realno stanje. Lahko tudi sami opazite, da pohvalimo le 3-4 servise, ostali so, kot je pošteno napisal Žabar.

Citroen nikakor ni slab avto. Nikoli več ne bom trdil, da je najboljši, za mene osebno je Citroen izdelal 3 izmed najboljših avtov vseh časov. Se pravi legende DS, 2cv in traction. So neponovljivi in nepresegljivi.

Èe bi danes kupoval nov avto, bi bil to C4 pic, ali pa novi Berlingo. Ko kupuješ avto je najprej treba premisliti čemu, kaj je namen? Se voziti udobno po zmerni ceni z opremo, ki ti ustreza, ali pač kupiti avto, ki je dražji od sosedovega.

Saj poznate tistega, ko se v nebesih srečata  nemec in slovenec?
Nemec: Kupil sem nov Porsche, pri 250kmh sem na autobanu zletel s ceste in se ubil.
Slovenec: Kupil sem nov Audi in potem... od lakote umrl.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

saška

moram se še jas pridružit tej temi....C4 sem kupovala veliko časa......zdej pa se mi je želja uresničla....ni bolšga...vse ok...glede da imam 2 leti staro punčko pa otroški sedež na zadnih sedežih v cupeju sploh ni problem....z porabo sem zelo zadovolna...pa upam da ga čez nekaj časa nebom preklela tako kot sem si ga želela.....:BigThumbs:

Gox

Katere barve pa je? In motor?

Pa veselo vožnjo :BigThumbs:

LP
Goran

saška

barve je rdeče.... 1.6 HDI 16V

full je fajni........nemorem se ga naužit :):emot112:

zlikovski

Lovro

Jah, je treba gledati tako: folk je itak večinoma zadovoljen s temi avti, vendar ne moreš vsak dan eno ni isto pisati, kako lepo ti laufa avto. Èe pa ima kdo težave, jih pač skuša tu rešiti, zato potem mogoče res izpade, kot da se določeni modeli citroenov pogosto kvarijo.

Èe pa koga od vas skrbi za ugled znamke, pa lahko organizira anketo, kjer nato vsi napišemo, katere avte imamo in če smo zadovoljni z njimi, nato pa se rezultate objavi - sigurno bo več zadovoljnih lastnikov na posamezen model vozila, kot pa nezadovoljnih.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

saška

ja lej če mi avto lepo lavfa pač nebom napisala da ni ne lavfa.....ddddddd  :argue1:
slikce pa pridejo kmal....kabl za telefon nekm založla....

perom

Živjo!

Nameravam nabavt C4 2.0 HDi 16V VTR Pack by LOEB, pa bi vas prosil za kakšne informacije (super bi bilo, če bi se oglasil kakšen lastnik).
Na *********u sta trenutno dva črna (eden za 7.900 €, drugi za 8.890 €). Zanima me približna poraba, redni stroški, realna cena in še, če ima kakšne specifične probleme.

p.s. Ali kdo pozna te dve C4-ki?
      Pri tistem cenejšem mi niso všeč krom ogledala in me zanima, če kdo ve kolko bi prišla zamenjava s črnimi.

Res hvala za odgovore :)
C4 Coupe 2.0 HDi VTR - 05\' - 151000 km
AX Caban 1.1i - 94\' - 201000 km

perom

Živjo!

Prosil bi vsaj, če mi lahko priporočate kak Citroen servis blizu Štor, kjer bi ga dobro pregledali.

p.s. Èe mi lahko kdo pomaga glede prejšnjega posta, bi bil zelo hvaležen.

Hvala :)

avantgarde

Tukaj je bila enkrat tema o nepooblaščenih citroen serviserjih:http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=4484&page=3
pa poglej če ti je kateri blizu.

Drugače pa ti avto lahko pogledajo tudi na AMZS:http://www.amzs.si/?podrocje=200

Pa veliko sreče pri nakupu.

perom

Živjo!

Hvala avantgarde, sem pa našel Citroen servis Košak v Celju, kar mislim, da je 10 minutk stran. Drugače je pa tudi AMZS tam ja.
Mogoče bi bilo bolš ga zapelat na uradni servis, da vidim, če ga majo v registru, pa se vidi kje pa kaj je bilo popravljeno.

Ali mi kdo odsvetuje servis Košak?

avantgarde

Ja verjetno je bolj pametno peljati k dobremu pooblaščenemu servisu za Citroëne, saj tam poznajo tipične napake,pa kot si že sam rekel ti lahko avto preverijo.Glede Košaka pa ne vem;poglej malo po Googlu.

garac

košak-ne hvala
Bramar vozi k njim, večina ostalih članov foruma s tega konca pa mim
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/