Novi C3 - prvi vtisi

Začel/a Gox, December 06, 2009, 03:05:49 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

zdaj ga pa malo serješ no, kdaj je že focus imel to brezvezno luknjo, s katero je potem citroen zasral prenovljeni C4. Ne hvalit citroen kadar ni potrebno, danes je to le en v množici vozil, motroja sta tudi najbrž enaka in v C3, naj si zniževanje stroškov in globalizacijo zataknejo v.... madona naslednjič si bom kupil Bmw, vsaj ima nek svoj dizajn, čeprav obupen
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Pa saj so vsi avti danes podobni kaj češ novega naredit? Citroen je tudi moral postat avto za širšo množico kaj češ. kje si sanjal, da bo kdaj C5 brez hidravlike??? :BigThumbs:

garac

Zanima me, kakšen bo novi C3 brez +400€ steklo zenit. A ima kdo sliko?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

aygo

Ena je :
[SIGPIC][/SIGPIC]

gule

Folk vse je to isti klump-sintetika...vse narejeno po 91 letu je živa sintetika

lav13

Kdaj se pa začne prodajat novi C3 v Sloveniji?
(mal škoda se mi zdi, da niso mal pohiteli s prodajo, pa bi lahko še tekmoval v letošnjem izboru za slovenski avto leta, pomoje bi bil med prvimi, drugo leto bo pa že star avto to...)

Je morda kakšen prodajalec na forumu, ki bi mi lahko povedal kakšne bodo cene (oni jih pomoje že vedo) v SLO?

visar

meni pa se kar dopade da ni letos v izboru... ker bodo slovenceljni itak najbolš avto izbrali (polo)
______/\\______
______/\\______

Gox

Danes sem bil v Trstu na Citroenovih dnevih odprtih vrat.

Seveda me je zanimala nova C3-ka :take_picture: V salonu imajo navadno črno z navadnim steklom in pa temno sivo Exclusive s panoramskim steklom.

Morem rečt da je razlika med eno C3-ko  in drugo velika ...

Èisto drugačen občutek dobiš ko pogledaš armaturko v Exclusive C3. Sicer je na otip plastična, samo deluje bolj fino. Pa velik display, lepši gumbi, dodatki kroma.

V navadni je vse bolj enostavno, gumbi navadni vrtljivi, nič kroma, črn volan.

(več na slikah)

Sedeži so se mi zdeli po občutku podobni, razen razlike v materialu. Spredaj sem sedel v redu ... zadaj pa je blo kar malo prostora ... če je vozniški sedež malo bolj nazaj, zadaj nimaš več prostora za noge. Pa tudi pri mojih 174cm, sem imel zadaj še mogoče kak cm do stropa.

Prtljažnik je soliden, ni prav velik. Zastor stekla se v celoti potegne ven s strehe, nima deljeno kot recimo pri C4-picasso. (več na slikah) Je pa pogled ven precej odprt, lepo vidiš naprej in navzgor ....

Gume na navadni C3 so Bridgestone 15-ke, Exclusivka pa ima Michelinke 17.

Za spustit ročno, je potrebno dvignit naslon med sedeži, če ne jo težko dosameš.

Volan pa tudi precej zakriva obvolanske ročice.

Èe bi se odločal za novo C3-ko, bi vzel vsekakor Exclusive opremo.

O cenah malo kasneje ...

Še nekaj fotografij:

Testna C3 1.6Hdi Exclusive ...

Gox

Foto:

1: C3
2: C3 Exclusive
3: C3
4: C3 Exclusive

Gox

1: Aramturka C3 Exclusive
2: Armaturka navadne C3
3: Gumbi klime
4: 15colska kolesa s pokrovi
5: 17colske Alu feltne

Gox

Pa še primer zastiranja zenith stekla ...

1: pogled v nebo
2: Zastor s senčniki (ročni premik)
3: Prtljažnik .. v vrečki je mreža za prtljago.

garac

Razlika v opremi je res očitna, vsaj znotraj mi exl deluje precej lepše. Zenith stekla pa najbrž ne bi pogrešal. Komaj čakam, da preiskusim tole, da vidim, a je samo za ženske, al...
[SIGPIC][/SIGPIC]  

grozny

upam da me Gox še ni prehiteu.

danes sm ga (C3-ja) ujel v Kopru.

notranjosti nism slikau ki se na telefonu slabo vidi.
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Gox

Sem ga videl na CS KP ...sam ga nisem slikal, ker mi barva ni všeč :-)

grozny

Citat od: Gox;68006Sem ga videl na CS KP ...sam ga nisem slikal, ker mi barva ni všeč :-)

al ga ma s5 kdo kot "službeno vozilo" ali pa je prodan

ma barva ja prav ok!
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence