Novi C3 - prvi vtisi

Začel/a Gox, December 06, 2009, 03:05:49 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gigo

http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

gigo

Še nekaj slik. V črni barvi je novi C3 še lepši.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Dr. MadMan

Po enem mesecu vožnje z novim malčkom in 2000 prevoženih km lahko povem, da je prav luštkana zadeva in v svojem segmentu, če mene vprašate, best buy. Do sedaj edina pripomba leti na menjalnik ki je z motorjem HDi 90 (manjka 6. prestava, pa rahlo nenatančen je pri hitrejšem prestavljanju). No ja seveda pogrešam kakšno odlagalno mesto več recimo večje na vratih, da bi šla literska flaša na vrata :AngelPray:. Podvozje je za federakarja razmeroma udobno ampak moja rit je razvajena na hidravliko. Tako da nisem referenca za te zadeve. Malček je s tem motorjem izredno poskočen saj malce več kot tono kar skoči iz mesta, tako da se lahko voziš dokaj športno ali pa povsem ležerno. Temu primerna je poraba. Na tekmovanju sem imel 4,6 po stranskih cestah. Trenutna poraba pa je tudi v mejah norme. Lahko jo spremljate tule: http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=9353
Èe koga mika nakup sem na voljo za informacije iz prve roke.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

aygo

Še naprej varno vožnjo in veliko prevoženih kilometrov.

(glede podvozja sem tudi sam na testni vožnji opazil, da je občutno tišje kot pri XP);
[SIGPIC][/SIGPIC]

Citroenovc

Danes sem ga za slabo urco zapeljal tudi jaz.

1.4 95KM motor, Exclusive oprema s 17" litimi platišči in enake (zelo všečne) nežno modre barve.

OK, prvi vtis, ko sem se noter vsedel - sedež nekam hecno "naprej" visi. Iz BX, Xantie, C5 in tudi dosedanjega C3 sem navajen, da malenkost nazaj visi - kar je meni bolj všeč, ker daje več podpore pod stegni. Mislim, da podobno naprej visi v XP.

Zelo simpatičen dizajn. Vžgem - miren, tih motorček. Lepo prede. Gremo.

Prvo kar opazim - z leti so tile konji kar "pocrkali" - oz boje rečeno - pozno se zbudijo. BX ima po 19 letih (vsaj na papirju še) 94KM pa v nizkih obratih vleče suvereno. Kaj čmo - 8V klasika, 200ccm več in dvojni vplinjač.
Tale moderni 16V, injection in EURO bogsigavedi kolk čist izpuh pa do 2500 obratov bolj švoh diha.
Takole na pamet sklepam, da je novi C3 kar nabildal kile navzgor. Stari je bil že z 1.1 motorjem kar poskočen, s 75KM 1.4i klasiko pa čisto puna kapa dosti za normalno vožnjo tipičnega Slovenca, ki uporablja male avte za edini avto pri hiši.

Ma ajde, saj verjamem da se zna razživet - ampak priganjali ne bomo - avto je imel cca 2000km in meni nikoli srce ne da da bi matral avto s tako malo kilometri. Mimogrede - čakaj, kaka pa je temperatura motorja? Pa ne, da so "pozabili" na ta merilnik?

Najprej na AC. Hudimana - dizla sem se navadil v zadnjih 2 letih - 6 prestav in navor delata svoje. Jaz se komot zelo hitro vključim na AC v 4. ali celo 5., tale pa v 4. ni bil najbolj zadovoljen. No dobro, če boš kdaj moj - se bi že navadil na bencin režim.

Malo sem vrgel oči na trenutno porabo - na istem odseku pri enaki hitrosti trenutna poraba cca 1-2l višja kot z mojim C5. Ob tem sem še opazil, da mi je stara postavitev multifunkcijskega zaslona bolj ugajala - tam na sredi armature takoj za steklom je bolj pregledno kot na sredinski konzoli.  

Ampak vožnja pa na splošno prijetna. Tiha. Mirna. Volan simpatičen. Mogoče ob prvem stiku malo mehek - ampak ne moti preveč. Sklepam, da je progresivc - ker na AC je bil zelo miren. Menjalnik? 1.-4. pozicijsko lepo stopnjevan, 5. pa malo preveč v desno ... A pri 95KM je PSA al BMW menjalnik?

Aja, zavore so me na začetku tudi presenetile - zelo mehek pedal in hitro primejo kar konkretno. Kar pa pravzaprav ni slabo, ane.

No, poberem mojo. Najprej opazi, da ni ogledalc v senčnikih. Èakaj, se hecaš? Ne, ni - niti pred voznikom. (??) Bbb. Ok, jaz ga praktično nikoli ne rabim - ampak se tudi ne smatram za tipično uporabnico ali uporabnika C3ja.

No povratek nazaj je bil po lokalki. Avto zelo lepo (navkljub 17" platiščem) blaži udarce s ceste in tudi lepo "gladi" (daljše) neravnine. Res fajn. Daj občutek za kako številko večjega avtomobila. Ni veliko zoprnega "pokimavanja" ki ga imajo običajno mali avtomobili.

Takole overall - simpatičen avto. Mene osebno so že najbolj (z)motili sedeži. Premalo opore pod nogami. Ampak lej vraga - v salonu imajo primerek s srednjim paketom opreme - in tisti sedeži so pa super. Ko uliti. Ravno prav nagnjeni.

Hmmm.

ŠE zanimivost: ko sem se vsedel nazaj v C5ko - ki je hidravličar in hvalabogu še ima hidravličen volan - sem prvo minuto kar debelo gledal kako trdo je vse skupaj - in volan in zavorni pedal in sklopka. No, saj se takoj navadiš nazaj. Ampak dejansko je C3 s tega vidika zelo prijazen do voznika.
OK

LP
Primož

garac

Citroën C3 tendance 1.4i airdream

Prvi citroën C3 je bil izrazito ženski avtomobil, njegov naslednik pa je postal bolj vsestranski, tudi vozniško bolj prijeten. Sprva je bil razmeroma drag, z zadnjimi popusti pa sodi med boljše nakupe, kar še zlasti velja za sicer slaboten model 1.4i tendance z dna cenika.

In kako se C3 pelje? Za športno vožnjo je servo volan preveč ojačan, vzmetenje pa razmeroma mehko, a ne preveč. Zato pa je C3 udoben avto, po katerem bi se lahko zgledovali marsikateri njegovi tekmeci, ki slabše požirajo cestne luknje.

Slaboten in ostarel motor
Iz povsem drugega časa pa je že dobro znani 1,4-litrski bencinski štirivaljnik, ki je "služboval" skoraj v vseh manjših citroënih zadnjega desetletja ali še dlje. S tem motorjem, ki razvije 54 kilovatov in skromnih 118 newtonmetrov navora, C3 nikakor ni živahen avtomobil. Je zgolj zadostno motoriziran, ko gre za premikanje po mestu in okolici. Na avtocesti mu sapa hitro poide. Sapo mu jemlje tudi petstopenjski ročni menjalnik z zelo dolgimi prestavnimi razmerji in gibi, kombinacija motorja in menjalnika pa pri priganjanju porabo goriva dvigne nad devet litrov, v povprečju pa na 7,4 litra, kar je za moč in težo C3 preveč.

Skoraj nemško čvrsti sedeži
Ko pozabimo na motor, smo v C3 večinoma zadovoljni. Položaj za volanom je presenetljivo dober na glede na velikost voznika. Pohvaliti je treba tudi udobne in skoraj nemško čvrste sedeže, število odlagalnih mest za drobnarije spredaj, prostornost potniške kabine ter občutek zračnosti v tej, ki ga samo še dodatno poudari opcijsko panoramsko vetrobransko steklo zenith (400 evrov).
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janko1

Pozdravljeni.

Tako, da še jaz dam svoj vtis in kratko mnenje glede nove C3. Dober mesec se že vozim s črnim C3 v eksluziv verziji in motorjem 1,6 vti 120 KM (odličen motor, saj ga lahko votiš ležerno ali pa dinamično).
Z avtom sem izredno zadovoljen, zelo udoben za svojo velikost (sicer ni hidravličar kot XM, katerega sem vozil zadnje tri leta, vendar je sklopka, volan izredno mehka), sedi se zelo dobro tudi na daljši razdalji.
Glede porabe sem prvi tank imel povprečno porabo 6,6l (računalnik in izračun) (cca 350 km relacije, ostalo mesto oz. lokalne vožnje v službo, trgovina, in ostali opravki (15-20 km v obe smeri), druga dva tanka je bila povprečna poraba po računalniku 6,8l (slabih 7l izračun), s tem da je en tank bilo približno 300 km avtoceste (tempomat 135 km/h), ostalo mesto oz kratke relacije, tretji tank pa večina vožnja na kratke relacije. S četrtim tankom pa je bila poraba za prvih 90 km na relaciji Velenje-Dravograd-Velenje poraba celo samo 5,2 l (vožnja po omejitvah)

Edina stvar, ki bi jo po mojem mneju avto moral imeti je 6 stopenjski menjalnik, vsaj v kombinaciji s tem motorjem.

Kaj več in kakšno fotografijo pa kdaj drugič.

Gox

Moji vtisi ... kolega ima črno C3 1.4Hdi (Attraction, verjetno) z navadno streho.

Motor izredno tih ... do sedaj v par tisoč km ima porabo 4,8L/100km

Sedi se udobno, tudi če smo sedeli 3-je zadaj je bilo kar v redu s prostorom. Sprednji sedeži imajo dobro narejen hrbtni del, tako da ima potnik zadaj več prostora za noge.

Tudi s 16palčnimi Alu feltnami, je kar ok tudi na slabši cesti.

V glavnem bi reku, dober avto za ta denar.

Minus >> bi reku .. na strehi nima nobenega ročaja, za potnike, da se lahko primejo :) To sem opazil ...