Zamenjat hidravliko za vzmeti

Začel/a kazuma, November 24, 2009, 09:08:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

kazuma

Oj citroenarji malo pomoči bi mi prav prišlo (z nasveti), vem da enkrat mi bo pri moji xantiji šla hidravlika zato me zanima če se da na navadne vzmeti  in če ja kako bi se to izvedlo.
Nisem ravno vešč pri avtih sploh pa je moj prvi citroen zato bi bil zelo vesel nasvetov glede tega vem pa da če mi gre falit takoj kupim drugo če ne te pa xm ajd:BigThumbs:
Kazuma Kiryu

gregor

Hidravlika ne bo nikamor šla. :-)
Kaj konkretno te pa skrbi?
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

krtija

Xantia brez hidravlike je kot človek brez duše. Predlagam mrzel tuš, da gre ta ideja čim hitreje iz glave. Hidravlika pa ne bo šla kar tako...Vse se da poštimat.

C16_Žaba

Da se vse,ampak te več pride kot zamenjat celotno hidravliko,ki pa je najverjetneje ni potrebno.Daj menjat olje napolnit kugle in če ni nič v okvari zadeva laufa.
Xantija je Hidravlični avto,da z njim plavaš-požiraš cestne grbine in uživaš.Uživaš pa lahko tudi z fedrami apak v drugem avtu npr.Xsari,Zxsu...
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)

Xandrej

Lovro

Èe boš hidravliko redno vzdrževal, so stroški minimalni in ti bo vse lepo delovalo. Pač, najdi soliden servis, pooblaščen ali nepooblaščen, če boš malo pobrskal po forumu je dosti napisano o le-teh.

Pa četudi bi ti crknilo, je po mojem še vedno ceneje tisto popraviti, kot pa menjati za fedre (material, delo, atest, homologacija itd.).

Pa če boš kdaj prodajal, kdo si bo sploh upal kupiti tak predelan avto?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gigo

To si moram nekam zapisat. Menjati teleskope in bunke in kup drugih delov za navadne?! Najbrž je to tvoj prvi hidravljičar. Razvidno že od tega ko si napisal da bo kmalu šla hidravlika... po čem sklepaš? Je avto trd, pušča lhm, se ne dvigne? Ti raje svetujem dobrega majstra za hidravliko.

P.S. Najbrž ti je kak prijatelj povedal da bojo z hidravliko sami križi - kot ponavadi. he he
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

sop

a fedre pa mislis da so cenejse?
pri moji 17-letni xantiji do sedaj se nisem menjal nic v zvezi s hidravliko razen olja in plina v bunkah. na ostalih, dosti mlajsih avtih v nasi familiji, pa so ze menjali fedre.:Hammer3:
no, zracunaj si kolk te pridejo fedre in kolk menjava lhm + polnjenje bunk / 50kkm

grozny

če misliš dajat feder na Xantio je to ena velika ..........

hidravlika za vzdrževat je bla draga pri GS-ih.
Pri Xantiah in novejših modelih je pa v primerjavi z klasičnim podvozjem dosti ceneje.

itak da bi te pršu že sam poseg eno oko iz glava, pa itak treba pol še amortizerje menjavat tako da...

pa itak da zgubiš še samonastavljivo podvozje (naloži jo u kofan do fula pa še vadno ne bo počenila), pa udobje in unikatnost
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

kazuma

dragi citroenarji nisem reku da bi jo menjal sem pa reku če mi gre falit no ja prjatu mi je reku da je peklensko drago zato da naj peljem na smetišče in kupim drugo meni pa je to nesmisel zato pa sem prašu če se da na fedre in mi je tud reku da se ne da
Kazuma Kiryu

GSclub

grozny: in v čem je potem razlika v hidravliki GSa in xantie, da je pri GS vzdrževanje dražje, kot pri xantiji?

Mike666

kazuma
Tale tvoj "prjatu" pa nima pojma o teh avtomobilih.
Si videl komentarje in verjami da se ti ni treba bat glede stroškov vzdrževanja hidravlike.
Le jo lepo servisiraj pa bo.

mickolino27

Zdravo,

mene bi tudi zanimalo, od kod ideja, da bi naj pri GS-ih bilo vzdrzevanje hidravlike drago oz. drazje kot pri katerem drugem hidravlicarju?!?! Po mojem je enostavnejse (cenejse, vsaj za eno kroglo razlike) pri GS kot pa pri Xantii, ce sploh je razlika.

Lp
                                    Mitja

grozny

ufa
mogoče bi blo boljše če bi napisal "je bilo dražje"
vsaj tako je tata govoru ko smo davnega leta .... (?) imeli GS-a doma.
je pravu da so se kugle skoz mu neki kvarle pa jih je blo treba skoz menjavat, pa cevi so puščale itd

zato sm to napisau.

sam konec koncev je moralo bit neki na tem, zakaj je pol vsesplošno mnenje da je hidravlika draga in kvarljiva?

beh vsaj danes ni več tako in je cenejša za vzdrževane kot klasično podvozje
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

garac

@grozny se strinjam, v časih, ko je bil GS v redni uporabi so popravila hidravlike bila v primerjavi z današnjimi cenami popravil svinjsko draga.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/