Zamenjat hidravliko za vzmeti

Začel/a kazuma, November 24, 2009, 09:08:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

AgitatoR

Ta tvoj prjatu fura VW ? Pol ti je sam fouš :)
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

mickolino27

Grozny: kaj pa vem...po mojem je bilo priblizno tako kot je pri vecini se sedaj, vozli so GS-e dokler niso bli cisto trdi, LHM so menjavali na osem let al pa sploh ne, filtrov pa itak nihce ni pral. Verjetno je kdaj sla kaka povratna cev ali kaj takega, kaj dosti vec pa si ne morem predstavljat, glede na to, da imam ze 3. GS (GA) pa se pri nobenem mi razen ene krogle ni slo nic drugega od hidravlike, so pa vsi krepko cez 20 let stari. Se pravi, da je ta tehnika precej zanesljiva po mojem mnenju. Je pa tako, kot je ze nekdo napisal, polnjenje 6 krogel pri CX-u me je stalo pred dvema letoma 60 EUR + 4 litre LHM, avto plava in deluje kot nov, cez pet let spet toliko denarja, mislim da klasicnega vzmetenja ne mores vzdrzevati s tako majhnimi stroski. Pri GS,CX, Xantia,Xm, mislim da je podobno, za novejse ne vem.

Moja izkusnja je da o nezanesljivi hidravliki govorijo predvsem tisti, ki je nikoli niso imeli, nazalost jih je vec kot takih, ki so kdaj vozili hidravlicarja.

Mater sem se razpisal :)

LP
                                      Mitja

grozny

Citat od: mickolino27;62874Moja izkusnja je da o nezanesljivi hidravliki govorijo predvsem tisti, ki je nikoli niso imeli, nazalost jih je vec kot takih, ki so kdaj vozili hidravlicarja.

se popolnoma strinjam s tabo
mogoče je bla nezanesljiva ko so jo komaj na trg dali.

ne vem. mogoče smo pa bli mi med tistimi ki smo dobili petkovo serijo-se jim ni dalo več delat pa so nardili samo da je :)

kar se pa mene tiče in hidravlike--je ne zapustim!!!
ji je rit preveč hvaležna :)
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

sop

@kazuma:
glej, ne vem koliko je stara tvoja xantija. ce je med zadnjimi letniki jo pelji k dobremu serviserju, da ti pogleda in po potrebi zamenja olje, nafila bunke in scisti filter. po tem bos imel lep cas mir (to bi ob nakupu rabljene skoraj vsak na tem forumu naredil).
ce pa mislis da ji bo kmalu konec in da te hidravlika ne zajebava pa samo preveri hivo LHM vsake toliko casa in vozi do konca. ceprav ti povem, da so po mojih izkusnjah tile avti trdozivejsi od mojih pricakovanj tak da se placa mal vlozit vanje (se pa najdejo tudi izjeme).

ferde pa NEEEEEE.

kazuma

moja je letnik 93 po vaših besednjah sodeč se ne splača menjavat za fedre vendar pa se mu malo povedal kako in kaj kar ste napisali kolegu in je bil kar tiho
Kazuma Kiryu

sop

tudi moja je letnik 93 in vse kar je bilo popravila hidravlike v celi zgodovini je bila menjava cevke ki je puscala pred 2 letoma in obnova pumpe pred 6 leti. nic menjano, pa sem material za celo bajto z njo zvozil. tak da hidravlika ni tak bavbav.
kolk in kaj pa se vzdrzujejo te stvari pa sem ze napisal spodaj.
glede na letnik jaz nebi kompiciral, ker ima avto premalo trzno vrednost - ko postane trd in ce ga mislis obdrzat ga pac nafilas (+ spucas filter in zamenjas olje).
sicer pa kupis drugo xantijo :BigThumbs:.

pa dobrodosel na forumu in ne se ustrasit ker smo ti priredili malo grobo dobrodoslico, samo dlake nam gredo pokonci ob besedi "fedra".

kazuma

groba dobrodošlica ma glih ne bi reku pač vsak pove svoje mnenje potem pa je odvisno od vsakega posameznika ali to sprejme ali pač ne!
Kar se mene tiče sem zvedel kup zanimivih in dobrodošlih informacij ki mi bodo koristile ker sem zvedel sedaj zakaj mam malo volan trd ni olja
Pa vsem en lep pozdrav in upam da bom pa le kdaj komu lahk pomagal kdaj se vidimo
Kazuma Kiryu

tct

Zaključite z neumnostmi. Prodaj za 300€ in si kupi nemca na fedre, ne ponižuj vseh uporabnikov hidrotehnike. Jaz jih z veseljem stresem iz hlač, kadar se silijo po cesti.

grozny

ala @tct kaj se razburjaš. pač tip nima pojma pa praša.
saj ni prvi-mogoče na forumu-mene so že spraševali.

sej se je lepo zahvalu za pomoč. kaj bi še rad.

@kazuma->dobrodošel meh hidravličarji
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

kazuma

grozny tkole je avto mam šele kake par mescov vem da ole in tako je treba vsake menjat ampak nisem pa nikol reku da bom dal fedre sem samo reku če se da .

kar se pa tiče nemcov ma niso mi všeč če bi mel na izbiro novga nemca al 5 let star citroen ma veš da rajš zberem citr. tko pa sem povedu
Kazuma Kiryu

mirchi

Ma se mi je porodila ena:

Xantia brez hidravlike je kot pomfri brez soli.

Sej ni sam kriv,folk je pač tak-Jugo prepričanje:Èe ni švaba ni avto,pa če voziš kaj drugega kot švaba je s tabo nekaj narobe.

Jaz sem se tega že navadil.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Mike666

Itak da je z nami nekaj narobe heheh. Jaz priznam da z mano je hehehe.
Mirchi tisto o pomfrijo se pa strinjam s tabo.
In prvo mi je padel na misel novi C5.
Brez hidravlike. Se pravi navaden krompir!!!

grozny

Citat od: kazuma;62974kar se pa tiče nemcov ma niso mi všeč če bi mel na izbiro novga nemca al 5 let star citroen ma veš da rajš zberem citr. tko pa sem povedu

:emot112::emot112::BigThumbs:
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

C16_Žaba

Lepo ste se ispričali, da vsi vemo kolko nam pomeni hidravlika-hidravličarji:)
Še ena: noviC5 lepa školka,ko dobi hidravliko ali jo že ima pa je vozna je pravi avto.Mogoče bomo čez nekaj let imeli še zanimivejšo temo, kako naredit noviC5 s fedrami na hidravliko, ker po mojem jih bo množica proti hidravličnim, pa še pišite....Da se nasmejimo:)

Pa še to, kot ste že nepisali, mislim, da se bo to mnenje o pokvarljivosti, astronomskih cenah, hidravljičare še kar naprej držalo, zato lahko danes izbereš C5Hidravlika ali fedre.(Tako kot nekatere nemce, da so skoraj nepokvarljivi pa iz iskušenj to ni tako):gimme_money:Problem v preteklosti pa je bil, da so ljudje vozli avte do konca-ali brez pravega vzdrževanja pred tem so na avtih menjavali fedre,amortizerje,roke...pol pa so se razvadili in niti vzdrževali ne,saj je na tehničnem ko je hidravlika vse napela kazalo, da nima nikjer nič lufta, da je vse vredu, čeprav bi morali avtu napolnit bunke :bombs:, olje menjat že dvakrat pa ne bučnega noter vlit.
Pri avtu s fedrami pa, če ne menjaš amortizerjev letiš iz ovinka in je drago:funny34d: ali usodno, v določenih primerih pa tudi fedre menjaš, ker je npr. že poseden,počene,višje,športne(nižje)... KDOR NE VZDRŽUJE TA PLAÈUJE!
Ne morm nehat:argue1:, če pa me ta tema tako pogreje in je vsesplošno zanimiva:)
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)