BX ropota

Začel/a bronco, November 23, 2009, 12:43:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bronco

Pozdravljeni,

ko se vozim mi dela v avtu en zvok...prej je biu malo manjši zdej pa se zelo izrazito sliši...ko vozim mi dela vvvvvvvvv....ko zavijem v desno se avto nagne v levo in mi neha ropotat...sprva sm mislu da je to lahko zadnja hauba ker ima malček lufta na levi strani...ko sm se vozu s kolegom sva pol razmišljala in ugotovila da zna bit da je ležaj...
ko pridem na hitrost 150 mi neha...

kaj mislite vi?

ne za drugo ker gledam cene ležajev..pa je zadnji ležaj 60€...in ne bi rad jih vrgu v luft če me razumete :)

prosim za pomoč... :emot89:

zzitop

Malo bolj opazuj.

Na prvi stopnji:
 Predvsem opazuj obnašanje v zavoju, če se bolj sliši v levo, je desni in obratno. Èe se bolj sliši na začetku zavoja, ko zaviraš z motorjem, je prednji, če na izstopu, ko pospešuješ, je zadnji.

Druga stopnja: Dvigni vsako kolo posebej razen če imaš dvigalo in lahko dvigneš cel avto. Primi kolo z obema rokama, ko bi bila ura 6 (spodaj in zgoraj). In kolo močno stresi, kolikor pač lahko. Èe ima "luft", potem nekaj ni v redu. In če so končniki dobri, potem je ležaj. Nato še kot bi bila ura Petnajst do treh in ponovi postopek. Spet opazuj luft. Èe lufta ni, še zavrti kolo, čim hitreje, kolikor pač lahko. Èe ruži, je ležaj.

Namreč, kakor jaz vem, se najprej sliši ruženje in šele čez čas dobi luft.

Pa da te potolažim, ponavadi je najprej prednji ležaj, ki stane okrog 25 EUR.

LP

bronco

pri meni je tko:
če zavijem v levo se sliši..če zavijem v desno se ne sliši in je prow milina za moja ušesa..ker ne prenesem več tega...

hvala za nasvet zzitop..bom danes ko grem na fax bolj podrobno poslušal in si magari še kej zapisal..

če ima kdo še kakšne izkušnje naj prosim pove...vsi za enega eden za vse :D

zzitop

Èe pa je ropot, ko na polno zaviješ levo in voziš z nizko hitrostjo v krogu, je pa zunanji zglob. Torej tk tk tk tk.

Èe pa na polno v levo in na pospeševanju, je notranji zglob.

bronco

ni zglob pol, ne..je ležaj zgleda...bomo šli h konkurenci od konkurencek i imajo smao ležaje :)

hvala ti

zzitop

No, lahko je tudi diferncial.. Ali celo menjalnik.

LP

bronco

možno je praktično vse... ampak res upam za mojo denarnico da je zadnji levi ležaj...
ker sm se prow osredotičol včeraj..in zavijem rahlo desno in mi neha ropotat..tko da je vrjetno levi ležaj.. :)

hvala :)

michoBX

Poročaj, sicer pa - kolko maš narejenih kilometrov?
Hja, dougcajt mi je ja...

bronco

sm se zmenu z mehanikom...šele v torek ga pokličem ker prej nima cajta..
jaz osebno imam narejenih z bxom..20.000
kaj ve kdo mogoče..če grem na skf po ležaj...kaj morem prnest originalnega tam da mi ga pogleda al imajo oni že v sistemu kiri ležaj pride prav za bxa?

zzitop

Jaz bi za tvojo denarnico upal, da je prvi levi. Je namreč vsaj dvakrat cenejši. Sicer pa kje si zvedel, da je zadnji 60 EUR?

LP

bronco

hehe..ma vrjetno je zadnji ker se zadaj sliši ropotanje...
http://www.herkules.si/index.php?productID=7522

bronco

ewo...danes sm poštelal avto...kos sm malo zbijal ceno in mi je pršu 54...delo 20...cca 80 €...je pa biu desni zadnji...

mi je pa ugotovu da bi blo treba porihtat premo...ma je 300 € delo + kosi...to je malo preveč za moj budget..

Citroenovc

Kaj pa je z zadnjo premo, da je za 300EUR dela?

Jaz sem dal za menjavo zadnjih ležajev skupaj z materialom okrog (preračunano) 100EUR. Je tega res nekaj let - ampak urna postavka se ni kaj dosti dvignila od takrat
OK

LP
Primož

bronco

300 € je delo z kosi...mogoče sm slabo napisal...mi je začel naštevat ležaje, puše itd...v glavnem..vsaka stran je 70€ kit..torej 140 plus delo je še enkrat tolko..samo se mi definitivno ne splača ker avto ni tolko vreden..čeprav je čuvan in v dobrem stanju..

garac

prema 300€ never! Mislim, da sem dal nekje 120€ za material in delo. Bx ni jeba tipa zx, berlingo, xsara itd, BX je simpl, kot tidi xantia in menda xm. Èe so roke ok, potem ni panike. Pokliči 04 50 50 512, pa povprašaj koliko € to danes pride
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/