Ami v garaži...

Začel/a Zeko124, November 22, 2009, 06:37:52 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Bo Ami prvi Zekotov avto, ko izdela izpit, ali ne?

a zakaj pa ne?
2 (6.9%)
e, niti pod razno
6 (20.7%)
ogoèe
8 (27.6%)
e, ne oèetov Passat bo fural
13 (44.8%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 29

Zeko124

P.S. Janez. Ko praviš da je hecn že tole. Amija bi kot vidiš itak moral celega razstavit pa na novo, v kar me je poskušal prepričat že CitroDS. Z mašino bohsigavedi kaj vse bo narobe. Poden je itak za menjat, karoserija vrata stebrički blatniki... Vse to bo sigurn treba varit. In če bo že v tem stanju, zakaj nebi še štrihal? To sa povezave luči rabim za plavega. P.S.2 i'm not a real man...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

andraž

Med elektroniko in elektriko je kar nekaj razlike. Elektroniko imajo moderni avtomobili, tvoj Ami pa ima samo elektriko, ta je zelo preprosta v nasrotju z "elektronsko dramo", ki jo imajo novi.
Èe avta ne boš temeljito obnovil in ne bo odstranjena vsa rja, je barvanje nesmisel. Dobro zaščitiš in pobarvaš samo na novo narejeno, ostalo pustiš, sicer boš delal dvakrat, ko bo nepopravljena, prebarvana ločevina spet začela cveteti. Tak način je bistveno dražji. Razmisli.

andraž

Mogoče pa lahko dobiš poletno delo pri Janezu, mu pomagaš pri servisu in obnovi avtomobilov. Nekaj malega zasležiš, predvsem pa se ogromno naučiš...

Zeko124

Ja Andraž saj ravno to sem mislil, čez rjo logično ne grem nič štrihat! Nevem pa zakaj nebi obnovil vse če bo avto že podrt... Sicer to zadevo zelo podraži. Samo da bi pa letos samo podne menjal pa pustil ostalo za drugo leto to mi pa ne diši preveč. Raje pustim vse skup stat še eno leto...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Zeko124

Ideja pa ni slaba ampak tole nebi šlo ne z moje ne z Janezove strani, ker bi me spričo mojega neznanja že prvi dan namahal s prvim mehaničnim pripomočkom, ki bi ga dobil v roke =).

www.keramika-genorio.si

andraž

Prosiš ga lahko še vseeno. "beseda ni konj"

Lovro

Sicer ne vem, ali sem to predlagal: Ali imate ob hiši kaj prostora? Lahko namreč narediš iz par tramčkov leseno ogrodje, vse skupaj prekriješ s polivinilom (podobno, kot kake pokrite grede, ki jih vidiš na njivah) in bo dve ali tri leta lahko ami pod zasilno streho. Èe nimaš tramov, mogoče je kje blizu gozd - tam se najde vedno kaka sušica (posušena smreka) požagaš, olupiš lubje, zbiješ skupaj in je.
Tako smo mi doma pred leti naredili za starega hrošča, ki smo ga takrat imeli.

ko bo ami pod streho, pa lahko v miru zbiraš nove dele in šparaš denar, čez kaka 2-3 leta (ali tudi kasneje) pa h Kežatu, da ti ga poštima.

Po mojem je itak čas, da razmisliš ali si res želiš amija, ali bi sploh obdržal oba amija ali pa enega prodal, drugega pa spravil za kasnejšo obnovo? Mogoče še en "bogokleten" predlog - kaj če iz dveh narediš enega dobrega?
Ko boš to razčistil (sam oz. z očetom), pa razmišljaš naprej. Èe si namreč nekaj res želiš, se ti bo sigurno avtomatično odprla kaka možnost, pa tudi za iskrenimi željami vedno stoji energija, ki pomaga prepričati starše da ti bodo dovolili narediti kak nadstrešek za amija.

Èe pa boš ugotovil, da si amija ne želiš čisto zares, pa raje prodaj oba - nihče ti ne bo zameril ali te grdo gledal, pa tudi na forumu boš še vedno dobrodošel s kakim zanimivim komentarjem.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

garac

Lovro, halo, kr neki iz polivinila bi ti postavil pred hišo zraven atijevega audita? Pa a bi ti rad, da nam zekota ubijejo?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Zeko124

Hehehe, Gaši. Verjemi da je foter tamali problem ;). Kljub temu da ima OOOO je skoraj bolj Citroen, kot pa Audi fan... Je pa tu problem, da garantirano garažo mam sam za enega... Seveda upam na najboljše, torej da naredimo drugo leto svojo garažo... Lovro vse to so dobri predlogi, verjetno pa razumeš da je plavi Ami družinski član že skoraj 20 let in je moj foter šele 2. lastnik. Seveda ko bo obnovljen nebo čisto tak kot prej pa vseen bom probal čim več avtohtonih delov obdržat na njem. Osebno raje prodam rdečega kot plavega. Za rdečega nimam pojma ne od kod prihaja, ne kje je bil itd... Največ žigov v prometni ima koprskih, eden vmes pa je celo s ptuja. Ta avto so si kr nekaj prodajali zadnjih 5 let.  Načeloma sem se jaz že točno odločil, kaj bom naredil, se pa bojim da to fotru ne bo všeč hehe.

www.keramika-genorio.si

Lovro

Pa prodaj rdečega ali pa ga s fotrom uporabita za rezervne dele pri obnovi modrega.
Modrega pa daš pod streho.
Lp. Lovro

Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Zeko124

Jao... Zakaj bi rdečega podiral, če mu razen podov ne manjka nič? Samo flikat pa popravljat. Škoda ga je za dele. Ne vidiš vsak dan Amija. Sploh pa ne rdeče barve. Jaz sem si to tako zamislil, letos se podre plavega in ga po kosih kar bo še dobro spravim zaenkrat pod streho rdečega pa zrihtat.

www.keramika-genorio.si

Lovro

Kakor koli, tistega ki bo ostal cel, spravi pod streho, nato pa lepo rihtati naprej v tempu, ki je pač možen - zato pa mora biti avto pod streho, da se ti ne mudi.

Èe boš naredil lep nadstrešek, ti ga bodo mogoče celo pustili obdržati in bo ami tudi potem, ko bo obnovljen še vedno pod streho, da ti spet ne bo propadel.
Lp. Lovro

Citroenovi starodobniki:

Zeko124

Jah placa za nadstrešek žal ni drugač bi že stal...

www.keramika-genorio.si

Lovro

Ja kje ti pa ami stoji, če ni placa? Pa naredi tako začasno zadevo, da pokrije le amija, saj je lahko nosilno ogrodje tik ob bokih avta...
Ko bo enkrat avto lepo obnovljen, se bo mogoče tudi tvojim staršem zdelo škoda pustiti lep avto zunaj na prostem.

No bom več pametoval - najprej razčisti pri sebi, če res hočeš ta avto, iz tvojega pisanja je razvidno, da nekako nimaš prave volje, kot da razmišljaš, kaj se ne da, namesto kaj se da. Mogoče se motim, ne poznam tvojih razmer, ampak žal res deluješ nekoliko brezvoljno, kot da še sam ne veš kaj bi.
Lp. Lovro

Citroenovi starodobniki:

Zeko124

Saj res ne vem kaj bi. To zimo je Ami našel azil v eni novogradnji vas višje. Ko me bo lastnik le-te vrgel ven, bo Ami lahko v garaži pri nekem kolegu od fotra. Da delujem brezvoljno, to mi je kristalno jasno, ker sem čisto v nizkem štartu da začnem šarit po Amiju pa zaenkrat ne smem (so vedno komentarji v stilu najprej šolo zrihtaj). Doma nimam preveč podpore, da sem ga lahko kupil sem en mesec skoraj po kolenih za fotram hodil, da sem ga lahko kupil. Tudi garažo sem sfehtal sam in tudi sredstva za obnovo jamčim sam. Še to sem ga dobil pod nekimi pogoji, ki jih na forumu ne bom omenjal. Foter mi niti ne pusti da bi sam kaj pipal. V stilu boš vse zaje.... Jaz pa ravn to nočem, da bi bil zmeraj odvisen od nekoga. Vglavnem čakam na 15.6. potem bom pa videl, kako stvari stojijo... Največji trn v peti mi je matka, ki je proti mojemu hobiju že od vsega začetka. Potem pa še nekateri forumaši ki pač ne razumejo, da meni je zelo hudo ker sam nimam pojma kak se lotit zadeve, in me seveda zbadajo na vse možne načine. Saj ne da bi koga kap, če bi kdaj preprosto prezrl kako mojo neumno vprašanje ali pripombo. In potem naj ima človek voljo... No saj pravim, čakam na 15.6. ...

www.keramika-genorio.si