Olje Total 5000

Začel/a garac, November 16, 2009, 07:20:50 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Mogoče ste spregledali prodajni letak trgovine E-leclerc, ki v njem ponuja olje Total 5000 15w40, torej olje, ki najbolj paše starim zračno hlajenim citroenom. Gre za posebno znižano ceno oz. akcijo 5+2=15,32€

http://www.e-leclerc.si/P/DeskWM/TS.php?Doc=239
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Mike666

Zeko124

@ garac, kako veš, katero olje je najbolj kvalitetno za 2CV (jaz sem še čisto nov na tem področju), vem pa da oče tanka nek Castrol...
Lp
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

garac

@zeko, najboljše olje je pač predpisano olje, znamka ni toliko pomembna, kot njegove karakteristike.
Sicer pa najbrž veš-citroen proporoča Total, no ja, včasih pa je Ina delta
[SIGPIC][/SIGPIC]  

GSclub

7 litrov totala 7000 majo pa za 22 ali 23 eur. tudi cena za 9000 je še kar ugodna - 40 za 5 litrov.

garac

Sem vzel eno pakiranje. Plačaš 19,90€ pa dobiš nek dobropis na kartico eleclerc, tako, da se še vrneš v to trgovino ane. Bo pa po moje olja dovolj za 2 menjavi. Torej se splača
[SIGPIC][/SIGPIC]  

gule

Ena info iz BiH...tukaj je na večini benc.črpalk olje ina delta 5 (SAE 15W40) 5 mark/liter(cca 2,5 eur). Vljudno vabljeni v shoping !

GSclub

tu je pa mnogo bližje total 5000, če preračunaš, približno 2,2 evr za liter. ali mislite, da če so imeli včasih citroeni nalepko INA, da so olja INA razvili in testirali na citroenih? dajte no, to je bila le reklamna poteza v podporo domači industriji olja.
motor od GS naprimer so razvili in testirali s totalovimi multigradnimi olji. pri prvih serijah se je pogosto pojavljala hitra obraba in crkovanje odmičnih gredi. ko primer raziskovali, so ugotovili, da se to pojavlja samo ob uporabi olj, slabših od tistih, s katerimi so razvili in testirali motor. no, citroen je odmične gredi izboljšal, tako, da delajo tudi na recimo INO.

Citat od: gule;63165Ena info iz BiH...tukaj je na večini benc.črpalk olje ina delta 5 (SAE 15W40) 5 mark/liter(cca 2,5 eur). Vljudno vabljeni v shoping !

GSclub

itak se vsak sam na podlagi različnih informacij, reklam, načina razmišljanja itd. odloči, ka je je boljše in kaj bo uporabljal. če bi hotel objektivno ugotoviti, kako katero olje vpliva na motor, bi moral pač več enakih avtov voziti v enakih pogojih z različnimi olji.
večje škode zaradi ine zagotovo ne boš naredil, ampak jaz je nisem nikoli in je verjetno tudi ne bom dajal v avte, sploh če lahko dobim olje uveljavljene znamke še ceneje.
in tudi pri olivnem ali bučnem so razlike, ki jih lahko občutiš z brbončicami, ne glede na reklamo.

dyfan

Ko si včasih zaradi množice različnih vrst olj in na podlagi raznih mnenj in trditev "iz rokava" nisem mogel ustvariti jasne slike o oljih, sem se malo bolj sistematično lotil iskanja podatkov s tega področja. Zanimalo me je predvsem olje za motor A-serije, ker ga tudi sam rabim (enako olje velja za vse stare zračno hlajene motorje).
Po pridobljenih in preverjenih  informacijah sedaj verjamem v  naslednje in se po tem tudi ravnam:
- pomembna je prava vrsta olja in ne firma,
- pomembna je redna menjava na 5.000 km oziroma na 1 leto,
- pomemben je ustrezen nivo olja v motorju.

Vrsta olja - olje mora biti:
- mineralno, ne sintetično (zaradi višjih temperatur olja v zračno hlajenem motorju),
- gradacije 15W-40, pri bolj obrabljenem motorju pa 20W-50, ki je gostejše,
- API standard: SF ali višji.

PS: vem, da stari citro-mački to že poznate, mogoče bo pa kakemu citro-novincu v pomoč.

LP
Lep pozdrav!

janez

Dyfan - pravi odgovor. Se strinjam.

rok.si

Ojla, je ta Leclercova oljna akcija še aktualna ? Na Garačevem linku nisem razen Extraluba (ne,hvala!) našel nič Totalovega.

lp,Rok

gule

Janez sem hotel odgovoriti, a nisem najdel te debate takoj. Takole je jaz sem v maju 09 zamenjal olje in natočil ina delta 5. Od takrat sem naredil 7.025 km. Motor lepo teče...nikdar ni zakašljal. Poraba bencina je zdaj normalna cca. 6-7 l supera 98/100km. Z avtom se vozim skoraj vsak dan. Z njim sem bil celo v Italiji(Bologna). Od dneva menjave sem dotočil še cca. 3l olja. Avto gre, tudi 125 km/h in vleče 4 osebe v velik hrib. Zamenjal sem platine, ki sem ih kupil pri tebi na začetku in dal nove svečke noter(tiste japonske...ne spomnem se znamke...). Ina delta 5 je mineralno olje, ki ustreza a seriji ni drago in dobi se na večini benc.črpalk v BiH, ter sos. Hrvaški. Cena v trgovini je 2 eur, na črpalkah 2,5 eur...to je to...

gule

Keža verjetno si mislil na to nalepko na notranjem blatniku? Fotografiral sem še tisto na zadnji šajbi.

LP Gule

gule

Tisto v ozadju so moji stari štumfi, ki podpirajo dvigalko...