Olje Total 5000

Začel/a garac, November 16, 2009, 07:20:50 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

GSclub

rok, nimajo več po tej ceni. mislim, da sem ga videl za 20eur/ 7l. lahko pa ti odstopim za eno menjavo, ker sem ga nabavil malo več.

deuche

Citat od: janez;63166Gule, daj povej...ti filaš INA olje? Kako se obnaša motor, Tak iz prve roke...?

No, ti bom pa jaz povedal INA zgodbo iz prve roke, sicer sedaj že skoraj 10 let staro izkušnjo. Sicer dvomim, da se je ina kaj popravila. 3 leta so vsi avti v hiši vozili na ino, ker sem ga takrat dobival brezplačno. Na dijani sem ga menjaval na 3000km, ko sem mazal sornike, ker ko sem ga pustil not 5000km nisem vedel ali spuščam iz motorja umazano vodo ali olje. Èeprav so bili na vseh avtih itervali menjave pol krajši se je finančno splačalo. Sicer je to bil moj občutek, ko sem spuščal olje, vendar bi bil zelo vesel kake laboratorijske analize, kaka je bila sprememba lastnosti po 5000 prevoženih kilometrih.

janez

Ja ,zanmivo. Naj mi pa kdo od voznikov a serije pove, kdaj je nazadnje zamenjal "nalivek "za olje? Ne vem kakšen je pravi izraz pri nas. Jaz mu pravim duc za ulej. Meni osebno se je dogajalo ne glede na to kakšno olje sem vlival, da če je že samo tesnilo na pokrovčku bilo slabo je bilo olje pozimi belo.
Mislim, da nihče pri nas še ni zamenjal tega nalivka...pa bi ga morali na vsakih 5 let minimalno. Znotraj je ventil, gumijasti, ki z leti otrdi in nima več funkcije. Prav tako tesnilo na pokrovu. Vse skupaj ti lahko odnese 2 do 3 konje , ki se zelo poznajo pri teh naših avtih.

Kaj hočem povedat... Èe motor ni vzdrževan kompleten, tudi noben total ne pomaga. Vlij total v razjahan motor pa boš ven po 3000 km prav tako dobil šmir in vodo.

Ne mi zamerit, Guleta sem to okol ine vprašal ,ker se dejansko sedaj v tem času vozi z ino. Jaz vozim pač poceni olje ,ki ga kupim v eni lokalni trgovini . Zakaj poceni olje? Ker ne vidim razlike in ker delam ogromno kilometrov in menjam 3-4 krat na leto ali pa še več in mi z nekim dragim kvazi original oljem ne bi zneslo.

gule

Bog pomagaj dragi ljudje...saj od Ine ni cenejšega olja...vsaj pri nas ne. Še ena stvar vozil sem dolgo let gofa gti 16v(139 PS). Vedno sem nalival INA DELTA SINT(delno sintetično olje). Menjal sem ga na cca.10.000 km. Med menjavami dolival od 1,5-3 litra. Včasih prevozil celo avtocesto od Okučana do Bregane z hitrostjo 180-200 km/h. Z avtom naredil okoli 400.000 km, ter ga nato prodal. Ko sem vozilo kupil leta 1999 v Italiji je že imelo cca. 135000 km prevoženih. Prodal prejšno leto., da bi kupil Amija. Nikdar nisem imel okvare na motorju, avto me nikdar ni pustil na cesti...z njim bil v Italiji(4x), v Avstriji(3x), ter kdo ve kolikokrat v Sloveniji...Za mene je Ina ok olje še posebej za te naše stare klumpe...

deuche

Citat od: gule;64019Verjamem, da je umazano. Je pa pomebno, da med prsti še vedno čutiš tisti masni del, ki tvori tudi zaščitni film med raznimi deli v motorju...

Pa to sem v prejšnjem postu napisal, da sem imel pri ini na predpisanem intervalu občutek, ko sem spuščal ven, da je umazana voda in ne olje- nemastna med prsti.

Keža ne, da kot da ne bi nihče olja menjal nekateri ga res ne menjavajo, ker s tem >>šparajo<<.

Jaz se držim tistega, ko maže taj i vozi in imam svoje skrajšane intervale še danes in se mi je za enkrat obrestovalo. Nihče me ne bo namreč prepričal, da je na ženinem C5 interval 30.000km kaj drugega kot marketinški trik. Garancijo bi itak motor preživel tudi s prvim oljem, o par sto tisoč km se pa kasneje verjetno ne bi pogovarjali.
Na ceno materijala sicer gledam tudi jaz vendar z njo ne pogojujem izbire.

AgitatoR

To sem tu jaz na prejšnjem novem avtu menjal olje na 15.000, čeprav je interval po servisni na 30K. K jih gleda. Nobeno olje ni tako, da bi bilo enako pri 15 in pri 30 tisočih km.

Na X2 smo pa že menjali na 10K in bom še naprej. Total 9000.
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

AgitatoR

Kakšna je kaj kvaliteta olj rafinerije Modriča iz BIH ??

Obstajajo vsa živa olja, hidravlično, motorno, 2T - za mešanice, hipoidna menjalniška, ...
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

Mike666

Jaz sem ga vlil v AX-a in moram priznat da ni slabo. motor teče mirno, prej mi je kadil ker so že tefloni slabši zaj ko pa mam modriča se je kajenje ponehalo.
In pa tudi na firmi mamo za drehpank pa dobro špila.

gule

Po cca. 7.500 km na amiju spet zamenjal olje in filter. Seveda ina delta 5. Od zadnje menjave dolil cca. 3, ali 4 litre. Za liter dal 5,5 km(cca. 2,75 eur...). Boljše olje ne rabim...Kdor ima denarja viška, naj rajši da v Karitas, kot, pa da kupuje total ipd...vsaj za a serijo mislim...

gule

Modriča naj bi bilo ok olje. Prijatelj, ga ima v BMW 7(2.5 td) in Nissan terranu-je zadovoljen...

Gorcha

Evo da se nadje ako zatreba

TOTAL ulja

pubi2cv

Ojla. Samo, da malo updejtam tole:

Vsepovsod sem iskal olje 20W50. Včasih sem ga kupoval na Petrolu (10 l kanta za 30 €). Na njem je pisalo, da je za traktorje in podobno....
Sedaj to isto sranje pakirajo v 4 l kanto in jo prodajajo za 32 €. Na njej piše, da je za veterane......

No, potem pa sem šel na ekskurzijo v Leclerca in z navdušenjem sporočam, da je na zalogi Total 3000 20W50 po dobrih 15€ za 5 l kanto.

andraž

Se tudi dobro obnese. Testirano na DS in 2cv.

andraž

Olja še nisem poskusil, masti pa.