1983 Visa II Super E

Začel/a mlubej, November 12, 2009, 01:14:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Takole in točno take barve ter model smo pa mi imeli. Žal je bila močno nagnjena k rjavenju in smo že mi popravljali rjo na pragovih, pri naslednjem lastniku pa je dobesedno zgnila.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

mlubej

No, da poročam. Visa se veselo vozi že celi teden, brez kakršnih koli težav. Slikal žal nisem, ker sem delal tako blesavo, da je že bila tema, ko sem končno imel čas, bom pa, obljubim in slike pošljem za koledar, če bo katera odgovarjala...

andraž

No, super. Uživaj v vožnji!

mlubej

Mogoče kdo tako na hitro iz glave, kje bi lahko dobil desno ogledalo, torej tisto na sovoznikovih vratih? Za Viso seveda...

mlubej

Spet pozdravljeni... med vami poznavalci, bi rad eno informacijo in sicer koliko bi kaj bila vredna moja Visa, ker sem se na pol odločil, da bi jo menjal, oziroma predal naprej nekomu, ki bi za njo lepo skrbel... žal je nimam kje dat na toplo preko zime in to bo zdaj že druga zima, ki bi jo preživela zunaj, kar pa se ji bo spomladi verjetno poznalo. Jaz pa trenutno nimam ne časa, ne kaj drugega, da bi se ukvarjal z njo. Tehnično je pošlihtana, edino moram menjat eno cev od hladilnega sistema in to je to.

janez

Žal Vise dandanes niso vredne nič ali skoraj nič... Raje jo imej in vozi, če je dobra.

janko1

Lep pozdrav!

V kolikor se bo visa prodajala sem zainteresiran za nakup!

mlubej

No, pa je šla od hiše tudi Visa... upam, da bo novemu lastniku lepo služila in da jo bo čuval ;) je pa šla v preverjeno dobre roke, članu foruma, ki se bo sam odločil ali se bo obedanil ali ne :D

LpM

janko1

Ja, visika je pristala pri meni, še enkrat hvala "Mlubej":BigThumbs:. Visa je za svoja leta res v dobrem stanju, menjal sem  olje in filter, menjat je potrebno še vodno črpalko, zadnje amortizerje in pregledati zadnje zavore. Potem pride še poliranje, malenkostni popravki rjavih pikic na karoseriji in ter v prihodnosti najverjetneje menjava pragov ter poiskat plastike - prednji odbijač in platike na dessnih vratih. Mimogrede ima kdo iskušnje kaj narediti s pobledelimi platičnimi deli, jih ne bi rad barval.

Mimogrede, ima kdo kakšna servisna navodila oziroma Haynes za viso?

bizi

Citat od: janko1;99640Ja, visika je pristala pri meni, še enkrat hvala "Mlubej":BigThumbs:. Visa je za svoja leta res v dobrem stanju, menjal sem  olje in filter, menjat je potrebno še vodno črpalko, zadnje amortizerje in pregledati zadnje zavore. Potem pride še poliranje, malenkostni popravki rjavih pikic na karoseriji in ter v prihodnosti najverjetneje menjava pragov ter poiskat plastike - prednji odbijač in platike na dessnih vratih. Mimogrede ima kdo iskušnje kaj narediti s pobledelimi platičnimi deli, jih ne bi rad barval.

Mimogrede, ima kdo kakšna servisna navodila oziroma Haynes za viso?

Imam Haynesa samo na papirju,plastiko pa namaži s črno kremo za čevlje jo imam že dve leti gor.

janko1

Pozdravljeni se oglašam po dolgem času, visa se ureja za ponovno uporabo, malo smo jo povarili (praga in dve manjši luknjici v prtljažniku in na desnem sprednjem notranjem blatniku. Vendar sem pri obnovi zavor oziroma pri prezračevanju sprednjih zavornih čeljusti naletel na težave in kljub gretju in vseh ostalih možnih poskusih ni bilo možno "normalno" odviti odzračevalnega vijaka na levi čeljusti, tako, da se je vijak odtrgal in je bilo potrebno izvrtavanje. Seveda Murphy dela svoje in ker je čeljust alumijasta sem na enem delu poškodoval navoj :Hammer3:. Odzračevalni vijak (od desne čeljusti) sicer še dokaj dobro "zagrabi", vendar bi raje vseeno zamenjal čeljust, torej rabim levo zavorno čeljust, tako, da če kdo zadevo ima, jo z veseljem kupim.

janko1

Tako Visa je pripravljena za akcijo!

Nekaj dokazov:take_picture::

sušo

Lovro

Točno tako so pa imeli moji starši (1982) - luškan avto, samo rjavela pa je, da je bilo veselje.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Dokazni materijal se vzame na znanje ...

hehehh ...

Lepa je, lepa ... :)